Yrittäjä-isän treenaamiset – Miten aikatauluttaa kaikki tasapainoon

Mainos: Suomen Voimistelutuote.

Moni tuore vanhempi varmasti taistelee saman ongelman kanssa kuin minä. Aamulla aika menee lapsen kanssa kuin siivillä, vaikka molemmat vanhemmat ovat hereillä. Sitten tulee jo kiire töihin ja kun töistä tulee kotiin, niin alkaa taas lapsen kanssa touhuaminen. Kun lapsi on illalla nukkumassa niin pitäisi hoitaa treenaamiset pois alta, mutta harvoin sitä enää silloin jaksaa, koska on niin poikki ja kello huitelisi jo kymmentä, ennen kuin olisin kotona. Usein käy niin, että ne treenaamiset vain sitten jäävät ”huomiseksi”. Kun huominen vihdoin koittaa, kuten tänä aamuna, on treenin jälkeen aivan katki 😀

Olen käynyt jo muutaman vuoden Crossfit Vantaalla treenaamassa. Crossfit on minulle sopivan intensiivistä tekemistä ja siinä kehitystä on helppo seurata. Myös kehonhuolto on tärkeä osa crossfittia. Itse en ole mikään superatleetti, joten minun on pakko pitää jatkuvasti enemmän huolta kehostani, mikäli haluan esim kävellä kyykky-päivän jälkeen 😀

Kun Suomen Voimistelutuote otti yhteyttä minuun ja tarjosi meille puolapuita, tartuin tähän tarjoukseen samantien. Minulla on tämän vuoden missiona oppia käsilläseisontapunnerrukset, tuplahypyt hyppynarulla, sekä muscle-up, eli itsensä punnertaminen leuanvetotangon päälle. Puolapuut auttavat tuon viimeisen kanssa todella paljon, sillä nyt pystyn vetämään leukoja, silloin kun itse haluan. Myös vatsat ja käsilläseisonta tukea vasten onnistuvat puolapuiden avulla loistavasti

Yksi tärkeimmistä jutuista puolapuiden kannalta kuitenkin on venyttely ja pelkkä roikkuminen. Toimistotyötä tekevälle puolapuut ovat pelastus, sillä olen huomannut, että ryhtini on painuu todella pahasti kasaan, kun roikkumiset ja venyttelyt ovat jääneet väliin pitkäksi aikaa. Myös erilaiset kuminauhat tuovat runsaasti mahdollisuuksia liikkuvuutta ja lihaskuntoa ylläpitäviin harjoituksiin.

Tutkimusten mukaan pelkkä tangossa roikkuminen ehkäisee olkapäävammojen syntymistä. Varsinkin kovaa treenaavalle tämä on erittäin hyödyllinen keino välttyä pahoilta loukkaantumisilta, mitkä pakottavat jättämään yläkroppatreenit väliin pitkäksi aikaa. Itse urheiluhierojana (osa-aikatyö oman työn ohella) olen kiinittänyt kehoni liikkuvuuteen paljon enemmän huomiota ja varsinkin juuri olkapäiden alueelle, sillä niiden liikkuvuus minulla ei ole kovinkaan kummoinen. Se onneksi tulee muuttumaan puolapuiden tulon myötä. Puolapuut pelastaa minun treenaamiset =)

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuuksia hankkia puolapuita, suosittelen oven karmeihin laitettavaa leuanvetotankoa. Se ajaa saman asian. Tai ainakin hankit kuminauhan.

Suosittelen siis teillekkin, että kiinnitätte huomiota ryhtiinne, sekä ergonimisiin työasentoihin. Niskan ja hartiaseudun kivut ovat kännyköiden ja päätetyön yleistymisen jälkeen lähtenyt räjähdysmäiseen nousuun. Kun katsot puhelintasi, niin sinun niska kannattelee koko pään painoa. Tätä kun teet monta tuntia päivässä, niin ei ole ihme, että välillä on vähän hartiat jumissa. Muistakaa ihmiset venytellä ja pitää huolta liikkuvudestanne. Kehonne kiittävät sitten eläkkeellä =)

Tässä on esimerkki-video miten kuminauhoilla saa hyvin olkapäihin liikkuvuutta:

 

Ja tässä puolestaa lantion liikkuvuutta lisääviä harjoituksia:

 

2 thoughts on “Yrittäjä-isän treenaamiset – Miten aikatauluttaa kaikki tasapainoon

 1. Heidi says:

  Tosi mielenkiintoinen postaus! Näin liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä sekä esikoista odottavana olen ”vähän” pohdiskellut tulevia treenejä ja itsestä huolta pitämistä. Aika haastavalta yhtälöltä vaikuttaa, mutta haasteet on tehty voitettaviksi ??
  Ajattelin ratkaista tilanteen ainakin alkuun kotijumppavälineillä, arkiaktiivisuudella ja vaunulenkkeilyllä. Tuo työergonomia on muuten supertärkeää! ??

  Jään seurailemaan, sillä elämäntilanne on aika samanlainen kuin itsellä! ??

  ~Heidi K.
  https://heidikinnunen.com

  • Faijahommia says:

   Kuminauhat on yksikertaiset, mutta tehokkaat 🙂
   Pitää myös muistaa levätä. Synnytys on aika raskasta keholle. Kuulemma 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.