Yllätysmatka Latviaan – Pitkä viikonloppu Riiassa

Viime viikolla meillä oli ystäväporukkani kanssa pitkä viikonloppu Riiassa. Matka itsessään oli järjestetty hieman erikoisesti, sillä osa porukasta sai tietää vasta lentokentällä, että minne olemme menossa.

Idea reissun järkkäämiseen on hieman erikoinen. Katsotaan, että ketkä kaikki kaveriporukasta lähtee mukaan reissulle, kun on päätetty sopiva ajankohta. Tämän jälkeen arvotaan kaksi matkanjärjestäjää ja päätetään ”noin” budjetti, mikä menee lentoihin ja majoitukseen. Meillä se oli tällä kertaa 240€.

Kun lähtöpäivä lähestyi saatiin infoksi vain, että monelta pitää olla kentällä perjantaina ja mihin aikaan ollaan takaisin kentällä sunnuntaina. Aivan juuri ennen turvatarkastusta me saimme kännykkään viestillä lentolipun, mistä näki määränpään.

Tämä on mielestäni erittäin hauska tapa reissata varsinkin, kun itse olen lähes kaikissa reissuissani ollut jotenkin osallisena järjestämässä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun oikeasti pääsi viettämään Riiassa aikaa, sillä olin aikaisemmin käynyt siellä vaan lyhyellä välipysähdyksellä matkalla Dubaihin keskellä talvea. Ei siinä kauheasti huvittanut käydä kiertelemässä vanhaa kaupunkia.

Pitkä viikonloppu Riiassa – Mitä jäi mieleen?

Riika itsessään oli erittäin mukava kaupunki ja minulle jäi siitä todella positiivinen fiilis. Vaikka syötiinkin vain keskustassa, missä ruoka on kalliimpaa kuin laitamille, oli hintataso silti halpa. Esimerkiksi todella hienossa ravintolassa (Petergailis, lämmin suositus) Beluga-shotti, pari lasia viiniä, alkupala, pääruoka, jälkiruoka, sekä limoncello-shotti olivat noin 50€. Tämä olisi Helsingissä ollut varmasti lähemmäs sata euroa.

Jos matkaatte Riikaan, niin ehdottomasti kannattaa käydä vierailemassa Radisson Blun 26.kerroksessa oleva baari, mistä saa erinomaisia drinkkejä. Ne ovat hieman hintavampia, mutta miljöö ja näköalat ovat sen arvoisia.

Koska kyseessä oli kundien reissu, niin se oli aika kosteahko. Kauheasti ei kuvia tullut otettua muista kun juomista, paitsi tietenkin siitä baarista, missä oli ne upeimmat drinkit. Cynic niminen paikka oli todella upeasti sisustettu ja drinkit olivat todella edullisia ja hyviä. Sille annan myös vahvan suosituksen jos joskus vietätte pitkän viikonlopun Riiassa.

Reissuun riittää mainiosti viikonloppu ja jos matkaatte kesällä sinne ja teillä on aikaa, niin Jurmalan ranta on kuulemma katsastamisen arvoinen paikka. Se sijaitsee noin 30 kilometriä keskustasta länteen. Riikan keskusta on aika nopeasti nähty, ellei siellä seilaa seitinohuessa nousuhumalassa terassilta toiseen 😀

Mojito oli vahvasti reissussa esillä.

Jos haluatte lisäinfoa tuosta yllärimatkan järjestämisestä tai Riikasta reissukohteena niin mielelläni vastaan kiperiin kysymyksiin.

Pitkä viikonloppu Riiassa vaati veronsa. Seuraavalla viikolla oli takki aika tyhjä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.