Vuosipäivä – Isällä ja äidillä vapaailta

Juhlittiin eilen minun ja J:n kahdeksannetta vuosipäivää. Paljon on valunut vettä Vantaanjoessa, siitä kun ensimmäisen kerran pyysiin J:tä ulos jäätelölle. Minulla oli vielä silloin tukkaa päässä, eikä silmäpussit roikkuneet suupielissä 😀

Eilen kuitenkin päästiin juhlimaan tuota merkkipäivää, kun minun vanhemmat tulivat vahtimaan Benkkua illaksi. He tulivat jo päivällä tänne leikkimään kundin kanssa ja kun olimme saaneet Benkun unille, lähdimme J:n kanssa kohti Espan päädyssä sijaitsevaa Masu -nimistä ravintolaa.

Ravintola oli minulle tuttu, sillä olen pariinkin otteeseen käynyt siellä syömässä ystävieni kanssa. Nyt halusin tutustuttaa J:n tuohon aasialaisvaikutteiseen ravintolaan. Rafla itsessään on miljööltä todella mukava ja yläkerran ikkunoista nykyään näkee hienosti, miten Espan pääty on revitty auki ja syödessä ruokaa voi ihailla suomalaisen rakennustyömaan kauneutta, sekä eleganttisuutta.

Alkuun tilattiin aivan sairaan hyvät drinkit. Olen muuten sitten suhteellisen paska ruokabloggaaja, sillä olin ensinnäkin unohtaa ottaa kuvat tilaamistamme annoksista, sekä juomista, enkä todellakaan muista niiden nimiä. Tämän lisäksi otin vain yhdet kuvat per annos, toisin kuin muut näkemäni bloggaajat, jotka käyttävät aikaa enemmän kuvaamiseen kuin syömiseen. Toisaalta jos minun kuvan ottaminen kesti noin 10 sekuntia, niin eipä ne herkulliset bunit kovin paljoa kauempaa lautasella viihtyneet 😀

Jos menette Masuun, niin suosittelen tilaamaan tämän drinkin. Sanokaa tarjoilijalle, että se on drinkkilistan aika yläpäässä ja siinä on rautapilli, sekä näyttäkää tätä kuvaa, niin saatatte saada oikean. #protip 😀
Nuo katkarapu bunit ovat parasta mitä tuosta lafkasta saa!

Tilattiin ruokaa aivan hitosti liikaa, sillä jouduttiin täydellisen ähkyn jälkeen ottamaan 15 sushipalaa mukaan, koska emme olisi mitenkään jaksaneet syödä niitä. Jälkiruokapuheet olivat täysin turhia, sillä hyvä kun mahtui edes happea enää kehon sisään. Sen verran mahat pystyssä me ravintolasta lähdimme.

Aivan tajuttoman hyviä mmmmm….

Oli kiva viettää vapaailta, rauhoittua hetkeksi ja kävellä vain kaksisteen Espan hiekkatietä. Siinä samassa sovittiin, että nyt kun arki alkaa rullaamaan, pyrimme pitämään treffi-illan vähintään kerran kuussa, milloin mennään joko syömään ja leffaan, tai tekemään jotain muuta vastaavaa. Se piristää suhdetta todella paljon, kun ottaa aikaa vain parisuhteelle. Vapaailta ei ole kuitenkaan lapselta mitään pois, sillä hän saa viettää isovanhempiensa kanssa aikaa ja toistepäin.

Kun ajoimme takaisin kotiin, näimme terassin ikkunasta, että Benkku oli isovanhempiensa kanssa alakerran olohuoneessa. Selitys oli aika yksinkertainen. Kundi oli herännyt uniltaan kuumeeseen..  Onneksi tänään kundi on kuitenkin voinut paljon paremmin ja on höpöttänyt omia juttujaan jatkuvasti 😀

Miten teillä on vapaailta tai vuosipäivä mennyt? Oletteko päässeet pitämään treffi-iltoja 🙂

4 thoughts on “Vuosipäivä – Isällä ja äidillä vapaailta

  1. Helmi says:

    Mahtavaa, että pääsitte vuosipäivän viettoon! Niin tärkeää, ottaa aikaa parisuhteelle vaikka pieniä lapsia onkin. Meillä oli loppukesästä vuosipäivä ja vietimme sitä niin ihanassa kesäkaupungissa Hangossa. Kävimme syömässä makaroonitehtaalla, todella hyvää ruokaa ja miljöö upea!

  2. - Johanna says:

    Meilläkin aloitti poika 3 viikkoa sitten päiväkodin 1v 1 päivän ikäisenä. 2 ensimmäistä viikkoa meni tosi hyvin mutta nyt tällä kolmannella viikolla jätkä on tajunnut, että hänet tosiian jättetään sinne. Kuulemma rauhottuu nopeasti. Hän on ryhmänsä pienin ja hänestä on kuulemma tullut ryhmänsä maskotti. Jätkä ei vieläkään ryömi eikä kontaa, hän kierii minusta on erittäin hyvä että on päiväkodissa näkemässä mallia muilta pieniltä ja oppimassa uutta. Hoitajatkin on huippuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.