Vauvan kanssa reissuun – Mitä pakata?

Vihdoinkin reissut on varattu lentoineen ja hotelleineen. Vaikka kyseessä on osittain työmatkoja, niin eipä se silti haittaa. Ulkomaille on aina kiva mennä.

Lähdemme Benkun ja J:n kanssa siis maaliskuussa Barcelonaan jonka jälkeen suuntaamme toukokuussa Roomaan. Barcelonassa meillä on hotelli buukattuna La Ramblan läheltä ja ystäväpariskunnan kanssa hommasimme Rooman Trasteverestä Airbnb-kämpän, missä on ison lasitetun terassin lisäksi muurilla ympäröity piha, missä voidaan Benkun kanssa treenata saksipotkuja ja liukkareita kesän futisleirejä varten.

Buukkasimme Barcelonan lennot Norwegianin kautta ja ne olivat todella halvat. Hieman alle 400€ suorat lennot laukkuineen, paikkavarauksineen ja muiden herkkujen kanssa. Lennot olisivat olleet muutamia kymppejä halvemmat, jos olisimme buukanneet ne viikkoa aiemmin. Lennot Roomaan maksoivat hieman yli 300€, joten voidaan jo puhua aika halvoista lennoista.  Viikko Espanjan ja 6 päivää Italian auringon alla tekee varmasti hyvää kaikkien sielulle =) Positiivinen lisä on myös se, että faija pääsee katsomaan Barcan ja Lazion otteluita.

Nyt ongelmaksi on kuitenkin muodostunut matkatavarat. Itse olen tottunut reissaamaan käsimatkatavaroilla, enkä ole tarvinnut kovinkaan paljoa mukaan. Nythän tilanne taitaa olla aivan päinvastoin. Tai siis eihän oma tavara lisäänny, mutta silti pari matkalaukkua tulee extrana mukaan 😀

Mukaan tarvitaan varmasti älytön määrä vauvan vaatteita, sekä leluja ja todennäköisesti Muumi-vaippoja, sillä ne istuvat parhaiten Benkulle, eikä niistä ns valu kusi sukkaan(kylkeen) 😀 Ja tietenkin vauva itse. Itse mietiskelin, että kantoreppu olisi matkarattaiden kanssa hyvä lisä liikkumiseen. Roomassa Benkku on jo lähes vuoden ikäinen, joten tarviikohan sinnekkin kantoreppua… Nämä ajatukset pyörivät meidän päässä ja olen aivan varma, että otetaan jotain aivan liikaa ja jotain puolestaan unohtuu.

Osaatteko te neuvoa, että mitä kaikkea te olette ottaneet kaupunkilomille mukaan? Rantakamoja tuskin tarvii, sillä vielä ei ole aika hioa Benkulle täydellistä rusketusta. Syödäänkö sinisilmäinen ja valkotukkainen vauva kyseisissä kaupungeissa elävältä? Miten lapsiystävällisiä nuo kaupungit ovat? Onko teillä kokemusta näistä? Miten vauvan/taaperon korvat ovat kestäneet lennoilla? Pitääkö vanhempien kantaa aina varapaitaa ja -housuja mukana, pikku ruokavahingon varalta? Pitääkö hankkia mahdollisimman paljon UV-suojattuja tuotteita, esim Reimalta

Auttakaa 😀

Tärkeimmät on jo pakattu. Helly Hansen menee mukavasti käsimatkatavaroissa sisällön kanssa 😀

7 thoughts on “Vauvan kanssa reissuun – Mitä pakata?

 1. Lurre says:

  Me oltiin Espanjassa kun esikoinen oli vajaan vuoden. Eipä sinne mitään kummempaa tarvittu, matkarattaat ja manduca oli mukana, molempia käytettiin 🙂 Lentokentillä manduca oli ihan kätsy kyllä. Nousut ja laskut koneessa oli helpohkoja tyyypille kun imetin samalla 🙂

 2. S says:

  Me oltiin Roomassa puolivuotiaana kanssa ja hyvin meni. Perus kamat mukana, mutta maidot ja ruuat ostettiin sieltä kaupasta ja hyviä oli. Matkarattailla ei ollut käyttöä, kun vauva ei niissä viihtynyt ja oli koko ajan manducassa. Vaatteita meni itsellä normaalia reissua enemmän, mitä ei miehen kanssa tajuttu ottaa huomioon, joten vikoina päivinä mentiin vauvanruokaisissa vaatteissa joita yritettiin huljutella hanan alla puhtaaksi:) Sellainen huomio, mikä meillä tuli Roomassa vastaan, että vain yhdessä ravintolassa oli syöttötuoli ja tämä turistialueella keskustassa. Trasteveressä, missä majoituimme, ei meille sattunut ravintoloita syöttiksellä, eikä oikeen vaunuja saanut järkevästi, sillä pöydät tosi lähekkäin. Ravintolaruokailut oli siis tehokkaita, muuten ihan samanlainen loma kun ilman vauvaa, fudispeli jäi vaan välistä.

 3. S says:

  Ja hei sellainen huomio vielä. Lapsen kanssa ei päässyt eteenpäin, sillä kaikki ihasteli häntä jatkuvasti., joten kannattaa varata ekstra aikaa esim ruokakaupassa. Lapsi oli yhtä hymyä saamastaan huomiosta:)

 4. Jay says:

  Ollaan just lomalla 6kk kanssa Thaimaassa. Vähän erilainen paikka, mutta moni vinkki toiminee.

  Kantoreppu on lentokentillä kätevä. Meidän piti jättää matkarattaat lähtöselvityksessä, kun eivät ole lentokoneeseen käsimatkatavarana otettavat. Pikkuinen myös nukkui siinä osa unistaan lennolla käytävällä isän kävellessä.

  Desifiointipyyhkeet (löytyi ihan Prismasta käsidesin vierestä), jos haluaa välillä vaikka pyyhkäistä tuttia tai maassa pyörineitä leluja. Meillä on Ipanaisesta Lil sidekick-nauha, jonka avulla pystyi laittamaan lelun vaikka rattaisiin tai syöttötuoliin kiinni.

  Yksi vinkki, joka meillä toimi tosi hyvin, oli ottaa kotoa käytetty lakana ja pussilakana mukaan, niin on sängyssä omat tuoksut 🙂 Aiemmilla reissuilla pikkuinen ei ole osannut nukkua vieraantuoksuisessa sängyssä, nyt nukkuu kuin kotona.

  Mulla on yleensä vaihtopaita mukana myös itselle sen jälkeen, kun kerran ihan Suomessa olin kaupassa järkyttävät puklut rinnuksilla ?

  • Faijahommia says:

   Hyvä vinkki tuo lakana. Ei tullut mieleenkään! Vaihtopaita on kyllä mietitty jo 😀
   Hyviä tipsejä kaikki kyllä 🙂 Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.