Vauvan kanssa reissussa – osa 2: Barcelona

Lupasin viime postauksessa teille, että kerron hyviä vinkkejä vauvan kanssa matkustaville.

Tässä on lista muutamista pointeista mitä kannattaa ottaa huomioon, kun pieni vauva mukana:

Pakkaaminen:

 1. Ota lapselle paljon vaatteita ja leluja mukaan, sillä vaatteet sotkeentuvat helposti ja lapsi kyllästyy nopeasti, jos on vain esim kaksi lelua millä leikkiä.
 2. Suunnitele käsimatkatavaroittesi pakkaaminen niin, että pärjäät kaksi päivää jos vaikka laukut jääkin matkalle.
 3. Suosittelemme lämpimästi matkarattaiden mukaanottoa. Jos et raaski ostaa omaa, niin niitä saa vuokrattua esimerkiksi täältä: Kinspiring

Lentäminen:

 1. Suosittelen iltalentoa, sillä lapsi todennäköisesti nukkuu koko matkan (tai ainakin meillä kävi näin), kun taas päivälennolla piti kolme tuntia viihdyttää kahden neliön tilassa pientä lasta. Se on haastavaa hommaa.
 2. Turvatarkastuksessa oli oma kaista lapsiperheille josta pääsi nopeasti läpi. Tämä kannattaa hyödyntää.
 3. Matkarattaat saat ottaa turvatarkastuksen toiselle puolelle ja laittaa vasta boarding-portilla ruumaan. Tästä pitää keskustella jo ennen laukkujen checkaamista sisään lentokenttähenkilökunnan kanssa.
 4. Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli ainakin kaksi leikkipistettä, missä saa hyvin kulutettua pienen lapsen energiat, jotta lennosta tulisi helpompi.
 5. Pukeudu mukavasti, sillä istuminen paikoillaan, kun sylissä on nukkuva pieni lapsi, ei ehkä ne viimeistä huutoa olevat design -housut ole ne parhaat siihen tarkoitukseen.
 6. Varaa lennolle vauvalle paljon juotavaa, syötävää ja tekemistä. Nousujen ja laskujen aikana olisi hyvä antaa vauvalle jotain juotavaa jos korvat menevät lukkoon. Itse annoimme Benkulle juotavaa aina kun omat korvat tuntuivat menevän lukkoon.

Kohteessa oleminen:

 1. On hyvä varata ainakin jonkun verran ruokaa mukaan suomesta jos vauva on alle yhden vuoden. Ihan vaan, että jää aikaa etsiä se iso supermarket, mistä saa tarvittavia tuotteita.
 2. On hyvä testata, että kestääkö vauvan vatsa paikallisia tuotteita, sillä eri ihmiset reagoi eri tavalla vieraisiin ruokiin ja kelpuuttaako vauva niitä. Meillä ei esimerkiksi espanjalaiset liha-versiot vauvanruoista maistunut yhtään.
 3. Varaa aikaa kaikkeen reilusti enemmän kuin normaalisti. Jos esimerkiksi ajattelit kiertää kaikki nähtävyydet päivässä pienen vauvan kanssa, ei se todennäköisesti tule onnistumaan.
 4. Lyhytkin kävelymatka voi olla rattaiden kanssa raskas. Varsinkin jos joudut kantamaan lasta osan matkasta. Varaudu myös tähän.
 5. Ota aina reilusti juomaa mukaan jos et ajatellut tulla hotellille hetken päästä uudestaan. Vesipullo ja maitopullo pitäisi olla vakiovarusteena, kun lähdet ulos hotellista.
 6. Monissa isoissa kauppakeskuksissa ja tavarataloissa on WC-tiloissa lastenhoitohuone, joten on hyvä tiedostaa missä nämä on, jos vaipan vaihtaminen vauvalle on hieman haastavampaa normaaleissa tiloissa.
 7. Kannattaa myös pakata mukaan baby wipeseja, sillä osissa ulkomaisista lavuaareista on hieman haastavaa pestä vauvaa vaipanvaihdon jälkeen.
 8. Muistakaa nauttia matkasta ja pysähtykää leikkipuistoihin, katsomaan lintuja, tai mitä tahansa mihin pieni lapsi osoittaa kiinnostusta normaalia enemmän. Ne tuskin ovat sinun mielestäsi mitenkään kiinnostavia, mutta lapsesi varmasti nauttii niistä enemmän, kuin rattaissa istumisessa ja talojen katselusta.

 

Monessa hotellissa saa vauvansängyn, kunhan vain muistaa pyytää ajoissa.

 

Muistakaa nauttia hetkistä 🙂

 

Vauvoja kohdellaan todella hyvin monissa maissa ja useista ravintoloista ainakin Barcelonassa löytyi tuoli vauvalle.
Pieniä lapsia kiinnostaa esimerkiksi hiekka enemmän kuin maankuulut nähtävyydet 😀

 

 

2 thoughts on “Vauvan kanssa reissussa – osa 2: Barcelona

 1. Mirkka / Hima Saimi says:

  Hyviä vinkkejä olet koonut ja heti ei tule mieleen lisättävää. Turvatarkastuksissa on maakohtaisia eroja, mutta sen olen oppinut, että joissakin maissa henkilön, kenen kanssa lapsi menee turvatarkastuksen läpi, tulee kantaa myös lapsen ruoat. Myös silloinkin, jos koko porukka menisi peräkkäin samalla linjalla. Smoothiepussien kanssa olen joutunut myös ongelmiin. Kerran söin pussin turvatarkastuksessa, kun laitteisto ei tunnistanut sisältöä. Olisi mennyt roskiin hyvä eväs. Kysyin saanko syödä sen, ei kieltänyt, mutta ei voinut muuten antaa mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.