Vauvan kanssa mökillä

Teimme ensimmäisen yön yli vierailun vauvan kanssa viime viikonloppuna ja sekos (äitiä) jännitti.

Ensimmäisen visiitin kohteena oli J:n suvun mökki Korppoossa, Turun saaristossa. Saari ja sen tilat ovat upeat, vaikka juoksevaa vettä ei olekkaan. Juoksevan veden korvaa hiljaisuus ja ajoittaiset luonnon äänet. Sielä mieli rauhoittui ja ihmisen oli hyvä olla.

Pikkujäbän ei tosin ollut. Pitkä autkomatka taisi olla hieman liikaa sillä ajomatkan jälkeen oli vauva hieman levoton ja kun tuli nukkumaanmenoaika ei hän meinannut rauhoittua lainkaan. Lieneekö syy siinä, ettei päässy juurikaan liikkumaan päivällä, liian valoisasta huoneesta tai täysin uudesta ympäristöstä, vai oliko syynä kaikkien sekoitus. Ota näistä sitten selvää. Joka tapauksessa yöt oli lähestulkoon pelkkää unissaan potkimista ja heilumista.

Hauskaa oli kuitenkin nähdä, että päivällä pikkujäbä rauhoittui ja nautiskeli elämästään, nukkuen, syöden, nauraen. Myös tuuli oli sellainen elementti mikä kiinnosti todella paljon ja sen kohdatessa vähäisetkin narinat loppuivat kuin seinään.

Päivällä unet maistui 🙂

 

Vaikkei vauva fiilistellyt nyt yhtä paljon saaristo-elämää, kuin faija, tulee hän todennäköisesti tulevaisuudessa viihtymään erittäin hyvin mökillä, sillä sieltä löytyy kaikki tarvittava lapsille; paljon tilaa juosta, trampoliini, sup-lauta, luonto, eläimiä, sekä erittäin freshi meri-ilmasto. + Play-Station ja paljon muuta tarvittavaa.

Faija otti helppoa koko viikonlopun.

 

Kun pikkujäbä oli jo nukkumassa, kävi faija napsimassa muutamia ”taidekuvia” 😀

Mökille meno oli huomattavasti työläämpää, kuin sieltä paluu. Kakkojen vääntäminen lossilla ja tien reunassa vaippojen vaihto oli mielenkiintoinen uusi kokemus. Tämän lisäksi matkalla tuli pari itkukohtausta ja pelastusliivien laitto veti kasetin täysin jumiin. Onneksi venematka oli todella lyhyt. 😀

Takaisin tullessa kaikki meni nappiin. Ajomatkalla pikkujäbä nukkui ja heräsi ainoastaan vanhempien ruokatauon ajaksi, jolloin vauvakin sai ruokaa. Aivan timanttista 🙂

Oletteko te olleet mökillä vauvojen kanssa ja miten he ovat reagoineet uusiin paikkoihin?

 

2 thoughts on “Vauvan kanssa mökillä

  1. Lissu says:

    Vietimme juuri viikon Hailuodossa mökillä kuuden viikon ikäisen vauvan kanssa (mökillä sähköt muttei juoksevaa vettä). Ajoimme Helsingistä kahden pysähdyksen taktiikalla: ensin yö hotellissa Jyväskylässä ja toinen yö miehen sukulaisten luona Kajaanissa. Näin ajoaikaa kertyi kullekin päivälle n. 3-4 tuntia. Matkat sujuivat tosi hyvin; vauva nukkui turvakaukalossa ja tauoilla syötettiin. Paluumatka yritetään tehdä yhden yöpymisen taktiikalla.. saa nähdä miten sujuu. Mökillä vauva viihtyi hyvin. Aaltojen kohina tuntui unettavan mukavasti ja vauva katseli kuutamoa ja auringonlaskua selvästi kiinnostuneena. Teimme myös muutaman metsäkävelyn vauva kantorepussa 🙂 Mustikoiden poimiminen oli tavallista rankempaa kun vauva toi kyykkäämiseen lisävastusta 😛 Vaipanvaihtopiste perustettiin puulaatikon päälle. Välillä vauvan nukahdettua pääsimme jopa kahdestaan saunaan, välillä kävimme vuorotellen toisen viihdyttäessä vauvaa. Mainio reissu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.