Vauvan ensimmäiset rokotukset

Se pelätty ja odotettu aika tuli vastaan – 3 kuukautisrokotteet.

On hyvä, että vauvat suojataan perkelemäisiltä taudeilta, joihin pienet vauvat voivat kuolla. Me menemme normaalin rokotusohjelman mukaan ja suojaamme lapsemme pahimmilta taudeilta. Toki rokotteista voi olla montaa eri mieltä ja varmasti niillä on ollut syynsä narkolepsioihin yms, mutta rokotusohjelmassa annettavista rokotteista ei ole näitä seuraksia tullut. Voidaan jättää rokotevastaiset keskustelut siis ihan muihin forumeihin 🙂

Maanantaina Benkulle annettiin perus 3kk rokotteet, mutta itse en päässyt neuvolaan J:n henkiseksi tueksi. Kun rokotukset annettiin huusi poika kuulemma kuin palosireeni ja tässä vaiheessa olisi äiti tarvinnut tukea. Onneksi Benkun kummitäti oli paikalla auttamassa 😀 Itse olin samalla opettelemassa elintärkeitä ensiapu-taitoja pakollisella EA-kurssilla.

Koko päivän pikkujäbä kuulemma nukkui ja illalla sitten nousi kuume, kun minä pääsin koulutuksesta kotiin. Se kuumeen, väsymyksen ja vatsakivun sekoitus kun tuli äänenä ulos, oli se sydäntä riipivää. Naama punaisena, silmät lähes kiinni, suu täysillä auki ja aivan mieletön rääkäisy. Minä kiirehdin autolla kauppaan tässä vaiheessa ostamaan suun kautta annettavan lääkkeen korvaajaksi suppoja, sillä Benkku sylki suun kautta annettavan lääkkeen ulos. Onneksi supot näyttivat vaikuttavan suhteellisen nopeasti ja Benkku nukahtikin yllättävän vaivattomasti. Yöllä harvoin herään vauvan ääntelyyn, mutta nyt tuona yönä heräsin, kun kuului vauvan naurua. Pikkujäbä selkeästi näki jotain mahtavia unia ja kikatteli niille. Se herätys ei harmittanut yhtään 😀

Pari päivää on nyt mennyt ja kuume vaikuttaisi laskeneen. Benjamin voi selkeästi jo hieman paremmin ja pahin on jo toivottavasti ohi.

Seuraaviin rokotuksiin onkin sitten pari kuukautta ja silloin on taas todennäköisesti sama itkurumba edessä. Silti se on kaiken sen arvoista. Ennemmin parin päivän pieni lämpö, kuin aivokalvontulehdus, keuhkokuume, kurkkumätä ja muut niin v**tumaiset taudit.

Onko teillä ollut samanlaisia oireita rokotteiden oton jälkeen?

9 thoughts on “Vauvan ensimmäiset rokotukset

 1. Alina says:

  Meillä sai ekan 2kk rotavirusrokotteen suunkautta annettuna. Vauva nukkui koko päivän. Oli niin raukka kun ei yleensä halua nukkua päikkäreitä.
  3kk sai lopun rotavirusrokotteen ja kaksi muuta rokotetta reisiin. Luultiin mieheni kanssa että tyttö huutaa vielä lujempaa, mutta ei huutanut täysiä, eikä sille noussut kuumetta vaikka oltiin varauduttu siihen ostamalla kuume lääkettä.

 2. Miia says:

  Rotavirusrokotuksesta vauvamme (joka nyt jo taapero) puklasi vähän tavallista enemmän mutta muuten ei erityistä. Mistään rokotteista kuumetta ei ole tullut. Jostain rokotteesta taisi tuo pistoskohta ärtyä vähän enemmän mutta muuten ei ongelmia. 🙂

  En kyllä ymmärrä miten rokotteet voi olla mielipideasia. Harmi vaan että lapset eivät saa itse päättää varsinkin kun muut lapset voivat kärsiä muiden rokottamattomuudesta.

 3. Ritvahoo says:

  Meidän poika on nyt melkein 5 kk. Eli seuraava rokotuskierros edessä. Ensimmäisten piikkien jälkeen poika ensimmäisen kerran itki niin kovasti, että äitillä teki kipeää. Onneksi neuvolassa oli neuvottu hakemaan apteekista panadolia. Sillä kipu/kuume/paha olo meni nopeasti ohi. Pari päivää poika oli vähän alavireisempi, mutta sitten aivan oma itsensä. Neuvolasta lupailtiin, että toiset piikit ei enää aiheuta aivan samanlaista reaktioa. Saas nähdä. Se pneumokokkirokote kirvelee kuulemma paljon enemmän kuin se toinen pistettävä ja sen kyllä kuuli.

 4. Sarianna says:

  Meillä kans valui nestemäiset lääkkeet pihalle, mutta supot toimi. Enpä oo muuten oo aiemmin sitäkään tehny! Tässä tuoreessa vauva-arjessa saa koko ajan kokeilla kaikkea uutta ja ihmeellistä 😀 Kauheeta kattoa ku toista pistetään, mutta mieluummin yksi pieni piikki kun itse sairaus. 🙂

 5. Ile says:

  Ilmeisesti et ole juurikaan tutustunut sairauksiin joita vastaan rokotetaan. Tai sinulla on median ja thl luoma pelko näitä kohtaan. Lämpimästi suosittelen tutustumaan. Etenkin siihen kuinka kuvittelette rokotuksen suojaavan. Toivottavasti kuitenkin teillä säilyy terveys rokotuksista huolimatta.

 6. Sami Vesalainen says:

  Suosittelisin kyllä tutustumaan historiaan ja sìihen aikaa kun vielä paljon sairastettii. Ja sen jälkee miettiä kannattaako?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.