Vauva on 8 viikkoa vanha – Mitä muutoksia minussa on tapahtunut

Pikkujäbä täytti 8 viikkoa maanantaina ja tuntuu, että aika on mennyt hujauksessa. Juurihan oli toukokuu!

Vauvan tulo muuttaa jokaista ihmistä todella paljon, vaikka sitä ei itse huomaisikaan. Karuimmastakin mörssäristä kuoriutuu se pienen pieni halinalle ulos, kun näkee vauvansa hymyilevän ensimmäisen kerran ja jokaisesta kiltimmästäkin äidistä nousee demonit esiin, kun on tarpeeksi väsynyt. Se on ihan ok.

Itse olen huomannut, että oma toimintani on muuttunut todella paljon ja osa harmittaa ihan sa******ti. Tässä on lista muutoksista mitä olen parissa kuukaudessa itsessäni huomannut:

 • Unohtelen asioita jatkuvasti. Jouduin esim. googlettamaan, että mistä tietää perunoiden olevan kypsiä, kun niitä keittää.
 • Huomaan ajatuksissani ollessani heijaavani asioita missä on poikkitanko käden korkeudella, kuten kaupan ostoskärryjä keskellä kaupan käytäviä, tai tuolin selkänojaa. Tämä tulee täysin lihasmuistista rattaiden heijaamisen kautta 😀
 • Hermoni ovat parantuneet. Itku ei enää tehoa minuun ja pystyn juttelemaan vauvalle ns ”itkun läpi” vaikka kuinka pitkään. En ole vielä tarvinnut kuulokkeita kertaakaan.
 • Ennen halusin pihan, missä olisi terassi grillailua ja auringonottoa varten. Nykyään haluan pihan, jotta voisin potkia palloa pikkujäbän kanssa.
 • Pikku kuolavana paidalla ei haittaa.
 • Tämä on kaikkein ärsyttävin muutos. Pierut ei enää naurata. Sekös miestä v*****aa! P**K**E!
 • Päivisin jos TV on päällä, käännän automaattisesti kanavalle mistä tulee jotain lapsiaiheista ohjelmaa.
 • Iltaselle ei halua enää suunnitella menoja, sillä haluan olla kotona, kun pikkujäbä menee nukkumaan.
 • Ajantaju kotona on hävinnyt täysin

On jännä nähdä mitä seuraavat 8 viikkoa tuovat, niin lapselle, kuin faijalle. Alkaako muisti pätkiä entistä enemmän tai alkaako lässyttämään vauva-puhetta työ-palavereissa.

Oletteko te huomanneet jotain muutoksia omassa käyttäytymisessänne lapsen tulon myötä?

 

7 thoughts on “Vauva on 8 viikkoa vanha – Mitä muutoksia minussa on tapahtunut

 1. Jonna says:

  Meillä tyttö 2kk. Heijausliike on nykyään automaatio, vaikka lasta ei ole lähelläkään. Ajantaju ja muisti nollilla. Pahinta on tämä järjetön rakkaus, jonka mukana tulee menettämisen pelko. Sen tajuaminen että tälläkin on vain aikansa.

 2. Elina says:

  Hahah! Tää oli hyvä! Tohon listaan tulee vielä;
  – Et osta enää itsellesi uusia vaatteita, koska sillä rahalla saa niin paljon lapselle (itseasiassa, et osta itsellesi yhtään mitää, koska ostamisesta tulee huono omatunto)
  -Näet ystäviäsi enää harvoin, PAITSI, jos on lapsien juhlat, vappu lasten kanssa, juhannus lasten kanssa, tai törmäät ystävääsi ja hänen lapsiinsa HopLopissa.
  -Osaat Pikku Kakkosen kaikkien sarjojen tunnarit ulkoa. Laulat niitä lasten kanssa.
  -Osaat Robinin ja Antti Tuiskun kaikkien laulujen sanat ulkoa.

 3. taika says:

  Juu ton heijaamisen oon itestänikin huomannu ? saatan myös hytkyä ja heilua ite puolelta toiselle vaikka ei ois ees vauva sylissä. Se on niin jääny päälle.

  Eikä se oo enää nii nokonnuukaa lähteä kauppaankin vaatteissa joissa huomaa sit vaikka kaupassa, että niissä on kuivunutta pulautusta tms..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.