Vaiheita, vaiheita ja lisää taaperon vaiheita

Onko teillä ollut sellainen fiilis, että aina kun tuntuu siltä, että nyt kaikki uni-, ruokailu- , sekä asenneongelmat ovat menneet ohi ja elämä tuntuu rullaavan taas kuin unelma, niin lähes välittömästi elämä heittää märän rätin naamaan ja tulee taas uusi vaihe. Itse olen huomannut, että ei missään nimessä pidä olettaa, että nyt kaikki menee helposti eikä talossamme kuulu enää mitään kitinää. Se on se viimeinen virhe sillä uusien vaiheiden jälkeen tulee lisää vaiheita.

On uskomatonta seurata miten nopeasti tuo meidän hieman päälle 1-vuotias kehittyy ja miten nopeasti hän oppii uusia asioita. Yhtenä päivänä vain huomaat, että hän osaa laittaa lelustaan palikat oikeasta reiästä sisään tai mennä ruokakaapille ja tuo ruokaa mitä hänen tekee mieli.

Kaikilla näillä kehitysvaiheilla on kuitenkin hintansa, sillä jokaisen uuden ison asian oppimisen jälkeen on meillä ainakin tullut hetkeksi univaikeuksia tai pientä arkista kitinää ja rajojen hakemista.

Uusin temppu on ihan kaikkien asioiden päälle astuminen. Tämä tarkoittaa kolmipyöräisen pakkarille, pallon, kirjojen, laatikkoon, sekä joka ikisen asian päälle astumista. Saamme J:n kanssa olla jatkuvasti skarppina, että mihin se pieni jalka nyt menee. Varsinkin kun Benkulle ei ole kehittynyt itsesuojeluvaistoa. Onko sellaisia vaiheita missä niitä tulee?

Kun 1- vuotias käy läpi eri vaiheita on aivot varmasti kierroksilla. Vaiheisiinhan kuuluu muunmuassa sosiaalinen, älyllinen, sekä fyysinen vaihe. Tämän lisäksi hän myös kokeilee rajojaan vanhempien kanssa. Ei siis ole mikään ihme, että välillä taapero kiukuttelee. Ei hän sitä ilkeyttään tee, sillä se vain kuuluu kasvamiseen.

On vaikea ennustaa, että koska vaiheita tulee, mutta kun ne tulee, sen kyllä huomaa 😀 Ja vaikka niitä vaiheita tulee, on tuo kundi silti aivan huikea jätkä, joten antaa tulla lisää. Puske vaikka kaikki hampaat yhdellä kertaa, kyllä me kestetään.

Oletteko te huomanneet lapsenne eri vaiheita ja onko teillä niistä hauskoja tarinoita? Kertokaa kommentteihin parhaat jutut. Jos muuten haluat lukea lisää vaiheista, niin katso tästä Mannerheimin lastensuojeluliiton uutisesta enemmän tietoa.

One thought on “Vaiheita, vaiheita ja lisää taaperon vaiheita

  1. Mikko says:

    Kommenttina sun FB-postaukseen ”ne on vain vaiheita”, se on yhtä tyhjää paskaa kuin ”nukkukaa nyt varastoon vielä kun voitte ennen lapsen syntymää”, jota lähes jokainen lapsentulosta kuullut heitti mulle ja vaimolleni.

    Ne vaiheet on tottakai vaan vaiheita. Osa lapsen kehitystä. Ne muuttuu koko ajan, koska lapset oppii, kehittyy ja muuttuu. Ainoa asia joka on pysyvää on muutos. Jokainen perhe, Isä ja äiti kokee ne muutokset erilailla.

    T. 18kk ja 3kk poikien isä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.