Tuoreet äidit – Uskaltakaa jättää lapsi hetkeksi yksin isänsä kanssa

J lähti eilen ystäviensä kanssa illalla ulos syömään ja me jäimme pikkujäbän kanssa kahdestaan kotiin.

Äidillä oli pienoisia huolia meidän kahden laatuajan etenemisestä ja edellisenä päivänä lapsen itkiessä J mietti, että pitäisikö hänen perua seuraavan päivän tapahtuma. Olin ehdottomasti sitä vastaan, sillä myös äidin pitää nähdä kavereitaan ja varmasti tekee hänelle hyvää saada hengähtää hetken ilman pelkoa, että koska vauva itkee.

Kun J huolehtivan näköisenä lähti ovesta ulos, alkoi kundien laatuaika. Otimme päikkärit, söimme, kävimme 1,5h lenkillä ja katsoimme hieman Flashiä Netflixistä. Siinäpä se sitten olikin. Äitien on täysin turhaa stressata lapsen jättämistä kaksisteen isän kanssa. Kyllä me faijat osataan hoitaa lasta yhden illan ajan.

Lähtekää äidit ulos syömään tai leffaan. Se tekee hyvää teidän hermoille ja mielelle, eikä se tarkoita, että olisitte mitenkään huonoja äitejä. Päinvastoin! Isän ja lapsen pitää saada viettää myös laatuaikaa, jotta heille tulee myös side.

Miten isä pärjää lapsen kanssa? Osaako hän syöttää vauvan oikeaan aikaan, reagoiko hän kun vauva itkee, vaihtaako vaipat, yms. Kaikki nämä murheet oli turhia! Vauvalla oli eilen vain yksi syy stressata ja se johtui täysin siitä, kun gorillat olivat vallanneet Flashin kotikaupungin, eikä me tiedetty, miten Flash voisi voittaa isot ja vahvat mielenhallitsijagorillat!

Älkää äidit murehtiko 😀

7 thoughts on “Tuoreet äidit – Uskaltakaa jättää lapsi hetkeksi yksin isänsä kanssa

 1. MäSäMutsi says:

  Mä oon just niitä äitejä, joiden on vaikea poistua lasten luota. Eilen kuitenkin rohkaistuin ja jätin meidän 8vko vanhan vauvan isän hoitoon ja lähdin kolmeksi tunniksi ulos, ihan vain aikuisten seurassa. Ja kylläpä teki hyvää! Nyt taas jaksaa.

 2. Mirvan Menomatkat says:

  To-del-la hyvin sanottu! Mä jätin Sipun isin kanssa ekan kerran jo kun se oli muutaman päivän ikäinen, kin mieheni heitti mut pihalle. kirjaimellisesti. Lenkille siis 🙂 Ai vitsi teki hyvää olla ulkona raittiissa ilmassa. Yksin. Sipu oli siis silloin vielä liian pieni hengittelemään pakkasilmaa, mutta äiti tarvitsis sitä kipeästi.
  Kyllä te miehet osaatte hoitaa niitä penskojanne ihan yhtä hyvin kuin me äiditkin. Ei ehkä ihan samalla tavalla, mutta jos ei koskaan saa itse keksiä miten ne pirun vaipat saa jalkaan ilman vuoto-ongelmia niin miten voi koskaan oppia.
  Eli iso peukku 🙂

 3. Jonna says:

  Meillä poika jäi ensimmäistä kertaa yksin isin kanssa koko vuorokaudeksi kun mulla oli polttarit! Hiukan jännitti kun aiemmat isin kanssa oleilut olivat kestäneet muutamia tunteja ja mietinkin osaanko keskittyä polttaritouhuihin ollenkaan kun mietin miten kotona menee.
  Isi pärjäsi kuitenkin todella hienosti, minulla oli mahtavat polttarit enkä ehtinyt pohtia edes isin pärjäämistä!
  Kaikki sujui siis loistavasti, ruokailua lukuunottamatta kun poika päätti ettei syö pullosta, ruiskusta eikä hörpyttämällä 😀 mutta se ei ollut millään lailla isin vika, vaan pikkumies oli vaan päättänyt ettei pullo kelpaa.
  Lopputulemana, kyllä ne isit pärjää ohan yhtälailla kun äiditkin kun heille annetaan mahdollisuus ??

 4. maka says:

  Ai vitsit kun sulla on mahtava tyyli kirjoittaa! Meille tulossa syyskuussa ensimmäinen beibe(poika myöskin) ja mielessä pyörii monia askarruttavia juttuja, just näitäkin mitä olet täällä pohtinut. Kuten nyt vaikka postaus vauvan itkusta joka vaan porautuu läpi tärykalvojen(pelottaa jo valmiiksi, kuinka se varmasti raastaa välillä herrrmoja ja mieltä kun ei ole keinoja toista auttaa) ja tää aihe. Jatka samaan malliin, arjen aiheita ja tällä niin mukaansatempaavalla kirjoitustyylillä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.