Tuleeko kaikilla flunssa päiväkodista?

                                                                                                                        Yhteistyössä: Verman

On taas uusi vuosi, uudet kujeet ja uudet taudit.

Meillä on menty syksyn jälkeen jo kaksi kierrosta flunssaa ja itsekin olen saanut osani siitä. Koko kesä meni täysin terveenä ja elinvoimaisena, mutta kun päiväkoti alkoi, flunssa naulasi minut taas. Omasta mielestä omat elintavat olivat huomattavasti paremmat kuin viime vuonna, mutta ei se silti pelastanut minua flunssalta. Tosin viime vuonna tähän aikaan olin ollut jo useamman eri flunssakierteen kourissa ja putki jatkui pitkälle kevääseen. Nyt olen onneksi ollut vain pari kertaa, joista toinen oli vähän ärhäkämpi. 40 astetta kuumetta ja tulehdusarvot 100 luokkaa. Sillon ei paljoa naurattanut.

Nyt tänä talvena olen panostanut liikkumiseen, ravintoon, sekä vitamiineihin. Tein kesällä Vermanin kanssa yhteistyön ja sain heiltä samalla Benkulle kasan vitamiineja, joita olen napsinut myös itsekin. Luulin, että omat aiemmat vitamiinit olivat tarpeeksi vahvoja, mutta kun kävin Puhdin mittauksessa mittaamassa veriarvoni, huomasin, että D-vitamiini -tasot olivat tippuneet alle suositusrajojen. Aloin heti tarkastelemaan multivitamiineja joita söin ja huomasin, että minun pitää nostaa hieman määrää jota syön. Muissa vitamiineissa ja hivenaineissa arvot olivat ihan kohdillaan. Eipä muuta kuin Benkun D-vitamiinit hetkeksi käyttöön 😀 Olen napsinut niitä aamuisin, jotta tasot lähtisivät taas nousuun.  Omalla kohdalla se tuntuu toimineen hyvin,

Benkulle me olemme antaneet jo pitkään Vermanin Rela D-vitamiinia sisältävää maitohappobakteeritippoja ja ne ovat tainneet toimia, sillä meidän perheessä ollaan oltu hitosti vähemmän kipeänä kuin viime talvena. Yrittäjälle se on ihan kiva juttu. Tekee myös hyvää Benkulle, sillä päiväkodista ei tule pitkiä poissaoloja ja toki ne muut terveyshyödyt ovat myös ihan ok bonuksia. (tässä hieman faktaa tuotteesta: Rela Tipat + D ylläpitää vastustuskykyä ja turvaa lasten tarvitseman D3-vitamiinin saannin. Valmiste sisältää muista Rela-tuotteista tuttuja ja hyvin tutkittuja Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteereita sekä hyvin imeytyvää D3-vitamiinia pienelle lapselle ja vauvalle sopivassa muodossa. D3-vitamiinivalmisteiden käyttöä suositellaan lapsille ja nuorille Suomessa ympäri vuoden*.)

Olemme joka aamu ottaneet tavaksi, että hampaiden pesun jälkeen otetaan ensin ”lusikkaherkku”, eli Rela-maitohappobakteeritipat ja tämän jälkeen ”tähtivitamiini”, eli lasten multivitamiini. Tämä on hauska rutiini ja Benkku muistuttaa aina jos olen itse unohtamassa.

flunssa
 

Päiväkodissa riehuneet norovirukset ja flunssa-aallot ovat siis väistäneet meitä kohtalaisen hyvin tähän mennessä (kop kop). Onko syynä sitten jatkuva käsienpesu, maitohappobakteerit, d-vitamiini vai muuten vain parantunut vastustuskyky, on se silti meille selviö, että me emme lopeta noiden Rela-tippojen käyttämistä. Itse vedän aikuisille tarkoitettuja maitohappobakteereja ”lähes joka päivä” eli aina kun muistan aamulla ottaa.

Onko teillä käytössä jotain vastaavia tuotteita teidän lastenne kohdalla? Entäs pidättekö huolta omista vitamiinien ja muiden vastaavien hyödyttävien lisäravinteiden saamisesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.