Tehoneliöt käyttöön – Lastenhuone kaksiossa

Tuntuuko teistäkin, että se koti mihin muutitte ennen lapsen syntymää alkaa käymään ahtaaksi ja seinät kaatuu päälle? Hyvä, niin meistäkin!

Ostimme reilu kaksi vuotta sitten kaksion Vantaan Tammistosta (joka muuten oli stadilaiselle erittäin vaikea askel). Ympäristö on aivan timanttinen ja tämä on yksi mukavimmista asuinympäristöistä missä olemme asuneet. Nyt vain alkaa tuntua siltä, että tässä meidän 54,5m2 asunnossa ei tila riitä. ”Lastenhuonena” meillä on pieni alkovi mihin laitamme aina päiväksi Jollyroomilta saadun pinnasängyn. Yön tullen se sitten vedetään meidän sänkyyn kiinni.

Benkun leikkihuoneena meillä toimii olohuoneen lattialla oleva leikkikehä, lastenhoitohuoneena toimii pesukoneen päällinen ja olohuoneen sohva on monitoimihuone, missä vaihdetaan vaatteita, istutaan sitterillä, syödään ja kaikkea muuta mitä vaan voi keksiä.

Nyt tavoitteena onkin muuttaa yhtä huonetta isompaan kämppään ja haaveena olisi tämän lisäksi vielä oma piha missä Benkku voi viilettää ja syödä ruohoa. Toki pitäisi olla myös lähipiirin isoin Weber-grilli pihassa 😀

Sijainnista saattaa joutua hieman karsimaan, koska pelimerkit eivät ihan riitä neliöiden lisäämiseen, pihan saamiseen, sekä Helsinkiin paluuseen. Muutto onneksi on oleellinen vasta ensi kesän aikoihin.

Onko teillä ollut minkä kokoisia asuntoja, kun olette saaneet lapsenne? Minkä ikäisenä lapsenne sai oman huoneen?

 

 

*yhteistyössä Jollyroomin kanssa

9 thoughts on “Tehoneliöt käyttöön – Lastenhuone kaksiossa

 1. Juulia says:

  Me asuttiin miehen kanssa ensin yksiössä, mut sit alko kaatuu seinät päälle ja päätettiin muuttaa isompaan. Meillä oli ollut jo jonkin aikaa puhe perheenlisäyksestä joten sovittiin että muutetaan suoraan kolmioon. ? eli tässä kolmiossa oli jo heti vauvan syntyessä hänelle oma huone, mutta nut 6kk ei sitä vieläkään varsinaisesti tarvitse joten huone toimii tällä hetkellä lähinnä varastona. ?❤️

 2. Sofia // LAPSEKKAANA says:

  Me asuttiin esikoisen synnyttyä rivitalo kaksiossa. Ostettiin oma koti vuosi sitten elokuussa esikoisen ollessa 9kk. Nyt lapsia on kaksi ja kotimme toinen makuuhuone on tällä hetkellä taaperolla (jonne myöhemmin muuttaa myös vauva) ja toinen makuuhuone meillä vanhemmilla sekä vauvalla. Neliöitä on 77, joten ei paljoa mutta tarpeeksi! Kyllä me tässä kahden lapsen kanssa mahdutaan useampi vuosi asumaan.

  Eikä lapset sitä ”omaa huonetta” kaipaa. Tai meillä ainakin taapero leikkii mielummin siellä missä muut on. Olohuoneen tv taso toimii paljon paremmin autoratana kuin oman huoneen automatto! 😀

 3. Lurre says:

  Me asuttiin kans kaksiossa kun tyyppi syntyi, nyt ollaan kolmiossa, kun seuraava tyyppi on syntymässä. Tosin lastenhuonettahan meillä ei ole, kun se toinen makuuhuone on muussa käytössä 😀 :p Saavat yhteisen lastenhuoneen sitten vähän myöhemmin, sitten, kun on pakko. 😀

 4. Hanna-Mari says:

  Meillä on 43 neliöinen kaksio ja lapsi syntymässä millä hetkellä tahansa. Tila loppuu kesken näiden vauvan tavaroiden kanssa jo ennen kuin vauva on syntynyt 😀 Jouduttiin jo luopumaan keittiönpöydästä ja kaikesta ylimääräisestä. Seinät todellakin kaatuu päälle ja ollaankin etsimässä kolmiota. Ei musta oo asumaan näin ahtaasti, vaikka aluksi ajateltiin, että kyllä me tässä voidaan asua lapsen ensimmäiset puoli vuotta 😀

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/

 5. Anne says:

  Tehoneliöihin mulla ei valitettavasti ole vinkkejä, me illan oltu super onnekkaita asuntoa asioissa aina lapsen ilmoittaessaan tulosta.
  Tammisto on ihanaa aluetta, kuten myös Suutarila/Siltämäki, joka vihreää lähiöaluetta aivan siinä Tammiston lähellä. Ja Helsingin puolella ? Tsemppiä asunnonhakuun, kun sen aika koittaa!

 6. Anna says:

  Pari vuotta ennen ykkösen syntymää ostettiin kolmio 65m2 ja muutettiin 75m2 kolmioon pari vuotta sitten kun tyttö oli 1v kun tila loppui. Numero kaksi tuli iloksemme toukokuussa ja nyt on taas kämppä myynnissä:) jospa seuraava olisi se lopullinen koti:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.