Taaperon polven takana on iso patti – Mistä se johtuu

Huomattiin tällä viikolla, että Benkun oikean polven takana on patti, eikä se johtunut mistään ötökän puremasta, tai muusta vastaavasta. Se näkyi ja tuntui vain seistessä, joten arvasin, että sen on pakko olla jotenkin lihaksiin liitännäinen. Polven ollessa taivutettuna sitä pattia ei tuntunut ollenkaan. Kyllä siinä vähän ehti miettiä jo kaikenmaailman uhkakuvia, vaikka olin aika varma, ettei kyse ole pahimmasta. Onneksi kuitenkin käytiin lääkärissä, niin saatiin varmistus asialle.

Polven takana on patti

Torstaina päiväkodin jälkeen käytiin Tikkurilan Mehiläisessä ja diagnoosina oli Bakerin kysta. Tiedän, se kuulostaa infernaaliselta, ihoa syövyttävältä tappajamadolta, mutta on itseasiassa lapsilla usein aika harmiton. Nyt tulee hieman lääkärifaktaa: ”Bakerin kysta on polvinivelkalvon eli polven nivelpussin takaosan tyrämäinen pullistuma. Polvitaipeessa nivelpussi on muita osia löyhempi. Jos polviniveleen tulee ”vettä” eli nivelnesteen lisääntymisestä aiheutuvaa painetta, löyhä osa antaa periksi ja polven taakse ilmestyy kovahko patti.” Näin kertoo Terveyskirjasto .

Tämä ei siis ole mikään hengenvaarallinen ja se usein häviää lapsilta tiettyyn ikään päästessä. Aikuisilla se on hieman haastavampi vaiva, mutta siitä ei tarvitse onneksi murehtia vielä pitkään aikaan. Benkun kävelystä tai muusta touhusta ei huomaa kyllä yhtään, että polvitaipeessa on kysta.

polven takana patti

Kun menimme Tikkurilan Mehiläiseen ajattelin, että tästä tulee taas hirveä show, sillä Benkku ei viihdy yhtään lääkärissä viime talven lähes jatkuvan sairastelun vuoksi. Nyt lääkäriin mentäessä hän hieman aristeli, eikä antanut lääkärin tutkia itseään ennen kuin hän sai sellaisen sisilisko-lelun mitä lääkärit Mehiläisessä lapsille jakaa. Tämän jälkeen hän ei edes huomannut lääkäriä 😀

 

Olemme aina saaneet Mehiläisessä hyvää palvelua, mutta nyt he ylittivät itsensä erityisesti kassalla. Kun menin maksamaan laskua, Benkku nousi tuolille seisomaan kassan edessä ja katsoi, että mitä minä touhuan. Kassalla ollut nainen selkeästi yllättyi Benkun nähdessään ja alkoi juttelemaan hänelle. Samalla hän kuiskasi, että saako pojalle antaa mehua. Tämän jälkeen hän hävisi takahuoneeseen ja toi sieltä Muumi-pillimehun, mistä Benkku syttyi. Hän oli ihan fiiliksissä, kun istuttiin auton takakontissa juomassa mehua. ”Isi täti antoi minulle mehun” ja naamalla maailman levein hymy.  Pienellä jutuilla sai pienen pojan todella onnelliseksi ja faijalle hyvän asiakaspalvelukokemuksen. Kiitos 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.