Syy blogin aloittamiseen – Todellinen kuva isyydestä

Olen 32-vuotias mies, jolla elämä heittää pientä kuperkeikkaa lähitulevaisuudessa, sillä loppukeväästä meille on syntymässä poika.

Olen koittanut valmistautua vanhemmuuteen kuten siihen kuuluukin, eli katsonut elokuvia aiheesta (Junior, Knocked up, Juno yms), harjoitellut FIFA:n pelaamista, sekä lukenut blogeja jossa vanhemmat kertovat lapsistaan. Suomi on pullollaan hyviä blogeja vanhemmuudesta, mutta aidot tarinat isyydestä puuttuu. Toki aiheesta on olemassa blogeja, mutta niissäkin elämää katsotaan hieman pinkkien lasien läpi ja jätetään realiteetteja auttamatta sivuun. Tähän halusin puuttua ja siitä syystä lähdin kirjoittamaan Faijahommia-blogia. Tahdon kertoa teille millaista se arki isänä oikein on.

Blogissani käsitellään muunmuassa miehen näkökulmaa raskaudesta, synnytyksestä, lapsen tulosta maailmaan, sekä muista isyyttä liippaavista asioista. En tietenkään ota jokaisesta ripulista ja oksennuksesta kuvia, tai juhli kun pikku Jalmari (nimi muutettu) onnistui kakkaamaan ensimmäistä kertaa pönttöön. Tai riippuu miten hienoa jälkeä juniori tekee. Tämän lisäksi avaan hieman omaa arkea yrittäjänä ja tasapainoilua työn, sekä arjen välillä. Tulen myös kirjoittamaan matkailusta, sillä se on yksi intohimoni. Ensi vuonna näillä näkymin tulee 30 maata täyteen, jossa olen käynyt. Salaa myös odotan matkoja lapsen kanssa, jolloin pystyy vain olla hotellin altaalla, eikä tarvitse kokoaikaa ravata nähtävyyksissä.

Tartun isyyden, sekä arjen tuomiin haasteisiin ja palkintoihin kainalopierumaisella huumorilla, joten toivottavasti ette herkisty ihan pienestä.

Tervetuloa mukaan jännittämään ja nauttimaan kanssani!

6 thoughts on “Syy blogin aloittamiseen – Todellinen kuva isyydestä

 1. Kristiina says:

  Onnittelut, että olette tällä matkalla 🙂 se on jännittävä, mutta taatusti elämäsi paras! Ja hienoa että kirjoitat tätä blogia. Vaunupostaus sai hihittämään ääneen samalla kun istun vauvan sängyn vieressä pimeässä huoneessa ja varmistelen, että hän nukahti -ei siis kovin hyvä tilanne nauraa ääneen :D.

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan matkaanne. Oma esikoinen syntyi viime syksynä.

  • Faijahommia says:

   Kiitos!
   Tätä on hauska kirjotella ja kommenttien perusteella moni tykkää. Tämä on myös todella terapeuttista hommaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.