Rooma vauvan kanssa – Uhka vai mahdollisuus

Kävimme siis tovi sitten pyörähtämässä Roomassa, mihin oli reissu ostettu jo todella hyvissä ajoin. Jo Barca-reissun jälkeen tajusin, että ehkä pienen kanssa rantaloma olisi vähän helpompi, joten lähtökohdat reissuun eivät olleet optimit.

Olen itse käynyt Roomassa nyt kolme kertaa ja tykkään kaupungista erittäin paljon. Aina löytyy hämmästeltävää ja uutta katseltavaa, sekä se keskustan ulkopuolinen rauhallisuus pikkukaduilla on todella zenmäistä. Ensimmäisen kerran olin Roomassa näihin samoihin aikoihin nelisen vuotta sitten veljeni kanssa ja kolme vuotta sitten oltiin isolla porukalla katsomassa Rooman Derbyä, joka on todella tulinen ja kaupungin pysäyttävä futismatsi. Tällä kertaa reissulla oli Benkun ja J:n lisäksi kaveripariskunta.

Koska meitä oli mukana viisi ihmistä päätimme ottaa yhteisen Airbnb-kämpän ja löysimmekin sijainniltaan erinomaisen kämpän. Trastevere -nimisessä kaupunginosassa muurien takana oleva lasitetulla terassilla varustettu kolmio, joka oli jaettu kahdeksi omaksi asunnokseen.

Alkuun mietin, että onko Rooman kadut tarpeeksi ”ehjät” matkarattaille, mutta katujen huonon kunnon tai mukulakivien johdosta rattaat tyssäsivät vain pari kertaa. Eli murehtiminen oli turhaa. Myöskään kapeat kadut eivät olleet mitenkään este rattaille.

Ruokaa Benkulle otettiin varuiksi mukaan suomesta ja onneksi otettiinkin, sillä mistään kaupasta ei löytynyt ns lämmintä ruokaa vaan kaikki oli hedelmäsoseita yms. Myöskään sopivia vaippoja ei meinannut löytyä, sillä ostettiin ensin varuiksi yhtä koko isommat ja ne oli auttamatta liian pienet Benkulle. Seuraava koko oli siinä ja siinä oliko ne sopivat 😀

Se pikkudetskuista. Itse Roomahan on täynnä tekemistä ja upeita historiallisia nähtävyyksiä. Joka kulman takana on joku aukio, missä on suihkulähteitä ja upeita veistoksia. Netti on pullollaan vinkkejä näistä, joten en keskity niihin tässä postauksessa. Sen sijaan suosittelen jokaiselle käymään futismatsissa jos sattuu kauden aikana piipahtamaan Roomassa. Parin tunnin ajan saat elää kuin lokaali ja fiilistellä sitä meteliä mitä katsomoissa kuulee. Kävimme katsomassa Lazion ottelun (ilman vauvaa) ja vaikka pelin laatu ei päätä huimannut niin meteli sen sijaan korvasi pelin laadun. Upea fiilis koko katsomossa.

Suosittelen myös ehdottomasti vuokraamaan majoituksen joen länsipuolelta Trastevere sta, sillä siellä ravintolat ovat huomattavasti parempia kuin keskustan puolella jokea ja lapsille tehdään tilaa vaikka väkisin. Ravintolasuosituksia tulee tässä:

  1. Ristorante alle Frate di Trastevere: Upea perheravintola, missä pasta tehdään isoäidin reseptin mukaan käsin. Todella hyvää ruokaa ja hintataso on todella halpa; pasta carbonara ja iso satsi bruschetta al pomodoroa makso 11€
  2. Tonnarello: Iltasin ihan sairaat jonot, joten kannattaa varata pöytä Pizzat olivat aivan timanttisia!

Trastevere oli myös huomattavasti mukavampi alue rattaiden kanssa kuin keskustan alue. Ihmisiä on vähemmän ja kahviloissa aina tilaa. Myös vaipanvaihtomielessä vessat ovat aavistuksen puhtaampia. Alueella on myös sunnuntaisin iso kirppis, jossa suurin osa myytävistä tavaroista on peruskrääsää, mutta kyllä sieltä etsivä löytää hyvääkin tavaraa. Jos lapsen kanssa menette, niin sielä on myös iso leikkipuisto keskellä kirppisaluetta.

Joten jos sinulla on toiveissa kaupunkiloma alle yksi vuotiaan lapsen kanssa, niin suosittelen ehkä mielummin Barcelonaa kuin Roomaa. Barcelona oli aavistuksen helpompi ja kompaktimpi paketti, sekä julkisiin pääsy oli aavistuksen helpompaa. Keinuja oli myös enemmän, sekä siellä on ranta 😀 Molemmissa kuitenkin tykätään todella paljon lapsista.

Yksi mikä teki meidän reissusta hieman mollivoittosen, oli sää. Joka päivä satoi vettä parin tunnin ajan ja se vaikutti varmasti fiilikseen. Rooma on silti yksi Euroopan upeimmista kaupungeista ja suosittelen jokaiselle pitkää viikonloppureissa sinne. Meidän perhe tosin painelee seuraavalla yhteislomalla rantalomakohteeseen, kuten Mallorca, Kos, tms. Tuni, Aurinkomatkojen ja Tjäreborgin edustajat; saa olla yhteydessä 😀

Mitä matkakohdetta sinä suosittelet pienen lapsen kanssa nähtäväksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.