Roadtrip lapsen kanssa – Muumimaailma

Päätimme keväällä, että tämän kesän reissun teema on roadtrip lapsen kanssa. Olimme viime vuonna Barcelonassa ja Roomassa Benkun kanssa, joten halusimme tänä kesänä tehdä hieman jotain erilaista. Sen takia pakkasimme auton täyteen tavaraa ja lähdimme roadtripille. Matkan etappeina meillä on muunmuassa Muumimaailma, Kolmårdenin eläintarha, sekä Legoland.

Olen tehnyt aiemmin useita roadtrippejä ulkomailla esim Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa, mutta tämä jännitti hieman enemmän kuin edelliset, sillä uhmaikäinen taapero auton takapenkillä ei ole mikään unelmatilanne. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä Benkku on joko nukkunut tai nauranut koko autossaoloajan ja tähän kirjoitushetkeen mennessä kilometrejä on takana reilut 500. Aloitetaan roadtripin purkaminen Benkun odotetuimmasta paikasta; Muumimaailmasta.

Roadtrip lapsen kanssa – Muumimaailma

Starttasimme auton, kun Benkku oli syönyt lounaansa, sillä yleensä hän nukahtaa tämän jälkeen noin tunnin sisään. Tällä kertaa sammuminen tuli jo reilusti ennen 12 ja pääsimme painelemaan Naantaliin ilman mitään pysähdyksiä. Muumimaailmaan meno omalla autolla on järjestetty fiksusti. Ajat ensin Muumimaailman parkkipaikalle, joka maksaa 10€ ja tämän jälkeen pääset bussiin mikä vie sinut lähemmäksi aluetta. Siitä on pienoinen kävelymatka vielä porteille, mutta se menee nopeasti. Tällä tavalla vältetään satojen autojen ajaminen ihan ydinkeskustaan ja säästetään kaikkien hermoja.

Muumimaailma on lapsille todella kiinnostava paikka, jos lapsi tykkää Muumeista. Me kolusimme jokaisen kolkan Nipsun asuntoa myöten. Useita kertoja päivässä teatterilavalla alkaa vaihteleva lyhyt esitys, missä esiintyy eri hahmot, joten alueella riittää tekemistä moneksi tunniksi. En olisi ikinä uskonut, että Benkku jaksaisi katsoa esitystä hiljaa yleisössä, mutta skidi yllätti minut aivan täysin. Hän istui ensin pitkään penkissä ja katsoi kun muut lapset riehuivat, sekä lopussa alkoi tanssimaan. (Pro-tip vanhemmille: Sokerin antaminen ennen esitystä ei ole ehkä se paras idea.)

Vaikka taapero olisi hurja Muumi-fani, saattaa häntä jännittää nähdä suosikkihahmonsa. Meillä Muumipeikko ja Nipsu hieman pelottivat, vaikka ylävitoset lähtikin molemmille. Hemulia kyllä käteltiin ja moikattiin, vaikka se ei Muumeja katsoessa kiinnosta pätkääkään. Älä siis pakota lasta halaamaan Nipsua tai muita hahmoja, kuten useat vanhemmat tekivät. Jos lapsi pelkää, lapsi pelkää. Vasta minun sylissä Benkku uskalsi tulla Muumin kanssa kuvattavaksi

Tekemistä, näkemistä ja varsinkin syömistä Muumimaailmassa riittää, joten varatkaa paljon aikaa. Myös aurinkorasva kannattaa ottaa mukaan, sillä siellä liikutaan niin paljon ulkona. Jos uiminen kiinnostaa, niin kannattaa myös varata uikkarit mukaan. Muumimaailman ranta vaikutti erittäin pätevältä ja rantavesi on aika matalaa.

Faija suosittelee jokaiselle lapsiperheelle Muumimaailman visiittiä.

Laivalla Tukholmaan ja Kolmårdenin eläintarhaan

Muumimaailmasta ajettiin suoraan Turun satamaan ja siitä laivalla Tukholmaan yön yli. Aamulla auto lähti kohti Kolmårdenin eläintarhaa ja Jönköpingiä.

Eläintarhasta ja tästä pienestä sympaattisesta kaupungista seuraavassa postauksessa.

Jos on vinkkejä Kööpenhaminaan ja Legolandiin niin mielelläni otan vastaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.