Roadtrip lapsen kanssa – Legoland ja Kööpenhamina

                        Yhteistyössä: Legoland

Viimeinen etappi ennen kotiinpaluuta reissulla oli Kööpenhamina ja Legoland. Ajo Jönköpingistä Kööpenhaminaan oli vaivaton, eikä se kestänyt kuin reilu kolme tuntia. Kööpenhamina on meille molemmille tuttu kaupunki, sillä J:n ystävä asuu siellä miehensä kanssa.

Kun kirjauduimme hotelliin, oli se aivan jotain muuta kuin mitä kuvissa näytettiin sen olevan. Puolet huoneista näytti siltä, että ne olisi pitänyt kunnostaa jo 90-luvulla ja valitettavasti me osuimme juuri tällaiseen huoneeseen. Huone oli myös aavituksen lämmin, vaikka Köpiksessä ei mitkään superhelteet olleet päällä. Tämä oli reissun ensimmäinen pieni pettymys, mutta siitä päästiin yli. Joten jos olette varaamassa DGI Byens -nimistä hotellia uima-altaiden ja hyvän sijainnin takia, suosittelen skippaamaan, sekä miettimään jotain toista ratkaisua.

Hieman huonosti nukutun yön jälkeen suuntamme heti aamusta oli Legoland. Yllätyksenä tuli, että silta, joka pitää ylittää myös Legolandiin mentäessä maksaa. Tähän meni taas noin 25 euroa per suunta. (pro tip vanhemmille: varautukaa yllätyksiin. Älkää budjetoiko matkaanne niin, että rahanne riittävät juuri ja juuri.)

Ennen Legolandia pysähdyimme Tanskan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin; Odenseen. Sympaattinen pikku keskusta, missä oli mielenkiintoisia kauppoja ja ravintoloita. J olisi voinut upottaa kaikki rahansa kaupungin pikku putiikkeihin, joissa myytiin sistustustavaraa, sekä lastenvaatteita ja -leluja. Legoland on alle kahden tunnin päässä Odensesta.

Legoland

Itse huvipuisto on vaikuttava näky. Heti porteilla huomaat jättimäisiä Lego-ukkoja ja nurkan takana hönkii noin 4-metrinen lohikäärme. Tämä oli meidän 2-vuotiaalle jo tässä vaiheessa ihan mieletön kokemus, vaikka olimme olleet sisällä noin minuutin.

Varsinkin isoimmille lapsille puisto tarjoaa ihan älyttömästi tekemistä ja nähtävää. Me emme valitettavasti voineet mennä hurjiin vuoristoratoihin tai vastaaviin laitteisiin, mutta päästiin karuselliin ja junaan 😀 ”Jee”

Isommille lapsille (ja vanhemmille) tarjolla olisi vuoristoratojen lisäksi myös ritari-meininkiä Battle of the brick -näytöksessä, sekä NinjaGo 3D-laite. Meille puolestaan paras juttu oli istua Duplo-maailman mopossa, sekä rakentaa iso torni pienessä askarteluhuoneessa. Myös vanhemmille löytyy siistejä juttuja, kuten Star Wars -maailma. Itse jumitin näiden noin kymmenen eri kohtauksen / rakennelman edessä varmaan 15 minuuttia 😀

 

Faija suosittelee Legoland-reissua kaikille, mutta näin pienen kundin kanssa, kuten meidän lapsi on, näkee puistosta aika vähän. Vaikka se ei tarkottaisi sitä, etteikö lapsi viihtyisi kyseisessä paikassa. Enemmän siitä saa irti vanhemman lapsen kanssa.

Oletteko te käyneet Legolandissa? Mitäs tykkäsitte?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.