Raskaushormonit miehellä

Aina sanotaan, että naiselle iskee raskaushormonit (ja lujaa), mutta olen todennut, että isyyden lähestyessä minullekin on tullut raskaushormoni-aaltoja. Osa pieninä puroina ja osa jäätävinä tsunameina. Tässä viime aikoina on tullut hetkiä, kun olen itsekin miettinyt, että mikä minuun tuli. Miksi herkistyn tai raivoan turhasta, miksi yhtäkkiä on vain pakko saada jäätelö, tai tuijottelen vauvojen kenkiä puoli tuntia.

Listaan alle muutamia pointteja, mitkä laitan täysin ”raskaushormonien” piikkiin:

 1. Huomaan katselevani vauva-videoita futis-videoiden sijaan Facebookissa
 2. Kun Vin Diesel saa lapsensa takaisin Fast and The Furious 8:ssa, tuli leffassa silmäkulmaan allergiaa.
 3. Kun Splitin vanhankaupungin kellotornissa aasialais-pariskunta piirsi tussilla historialliseen seinään, olin valmis päästämään sisäisen Hulkini valloilleen ja heittämään pariskunnan Adrianmereen.
 4. Kenkäkaupassa huomasin, että katselin pidempään vauvalle kenkiä, kuin itselleni. Tai nyt kun tarkemmin miettii, niin enpä tainnut muuten edes katsoa itselleni kenkiä. Lapselle ostin Air Forcet. En siis ole aikaisemmin innostunut lasten vaatteista, kuten moni on saattanut.
 5. Kaupassa huutavat lapset eivät enää kiristele hermoja, vaan nyt mietin, että ”voiiii eiiiiii mikäköhän pikkuista vaivaa”
 6. Splitissä näin kun lapselta tippui jäätelö maahan. Olin lähellä murtua.
 7. Huomaan tuijottelevani lapsen kulmausta asunnossamme.
 8. Useissa TV-sarjojen ja leffojen kohtauksissa tulee allergiaa silmiin. Ei tätä ole ennen tapahtunut.
 9. Moni täysin uusi asia turhauttaa tai ärsyttää. Näitä saattavat olla punaiset valot, pitkät jonot tai ruoan liian pitkä odotusaika. Ihan kuin minulla muka olisi kiire nykyään johonkin 😀
 10. Empatia-levelit ovat nousseet kattoon. Jokaisen tutun ja tuntemattoman surut ja murheet vaikuttavat minuun aidosti, oli ne sitten oikeita henkilöitä tai fiktiivisiä!

 

Koska tämä loppuu 😀

8 thoughts on “Raskaushormonit miehellä

 1. Mia says:

  Mua nauratti toi kolmas kohta. 😀
  Mun pikkuinen täyttää toukokuussa 15v. Hän muutti elämäni. Muistan, kun vietiin iskän kanssa nyssykkää kättäriltä kotiin ja katselin ikkunasta maailmanmenoa. Ihmettelin, kun kaikki oli niinku mitään ei ois tapahtunu ja mulla olis tehny mieli huutaa ikkunasta, että meille on syntyny vauva, tajuatteko?!

 2. Anni Menossa says:

  Ahhahahaa, tiedän niin tuon murtumispisteen, jos vieraallekin lapselle käy jotain pahaa (kuten se jätskin tippuminen, voi ei!). Omassa miehessäni on myös melkoista hormonimyrskyilyä näkyvissä, mutta vain vauvamme lähellä…
  Oletko muuten lukenut tuoteen Pää edellä -kirjan? Siinä kerrotaan muutoksista myös vanhempien (aiheena siis lähinna vauvojan aivot) aivoissa, eli astetta tieteellisemmin juuri näistä jutuista. Kirja oli mielenkiintoinen, suosittelen! Kirjoitin kirjan mielenkiintoisimmista osista pari juttua blogiini – vikaise, jos et halua koko kirjaa lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.