Pitkä viikonloppu Budapestissa

Faijahommia suosittelee – Pitkä viikonloppu Budapestissa.

Järkkäsimme ystävieni kanssa taannoin taas mysteerimatkan ja tällä kertaa kohde osui Budapestiin. Mysteerimatkan ideana on siis arpoa matkanjärjestäjä / -järjestäjät, antaa ennalta sovittu budjetti järjestäjille ja odottaa lisäohjeita matkan lähestyessä. Reissuun lähtijät saavat vasta matkapäivänä tietää, että mihin he ovat menossa. Tällä kertaa minut arvottiin reissun järjestäjäksi ja matkakohteeksi halusin sellaisen missä kaikki pystyy rentoutumaan. Tähän sopi täydellisesti Budapestin kylpylät.

Pitkä viikonloppu Budapestissa

Unkarin pääkaupunki Budapest on itselleni tuttu paikka sillä tämä oli kolmas kerta kun pääsen nattimaan kaupungin vilskeestä. Edelliset kerrat olivat Nikellä työskennellessäni futisturnauksen ja Suomen maajoukkueen matsin takia. Tällä kertaa fokus oli rentoutumisessa ja mikäs sen parempi paikka rentoutua kuin kylpylä. Yhteensä noin kuusi tuntia kahden päivän aikana altaassa lillumista teki todella hyvää hektiseen syksyyn. Ne olivat myös hyvää vastapainoa muutamille ”iskän vissyille” joita illalla nautittiin.pitkä viikonloppu budapestissa

Budapest on kukkarolle hellä kaupunki. Lennot ja airbnb -majoitus oli per henki yhteensä noin 250€. Laadukas pihvi oli noin 20€, Suomessa tämä olisi ollut helposti yli 30€. Alkoholi oli ihan naurettavan halpaa ja siltä reissun jälkeen tuntuikin 😀 Perus pikaruoat maksaa vain euroja ja ne maistuvat aivan mielettömän hyviltä. Shoppailusta en osaa sanoa, sillä se jäi kokonaan pois reissun suunnitelmista.

Jos menette Budapestiin, niin etsikää tämä paikka ja syökää burritoja tai tacoja. Tämä saa 100% ”faija suosittelee” leiman!

Budapest on myös kaiken tämän lisäksi myös erittäin kaunis kaupunki. Budan puolella jokea kohoavat kukkulat, joista näkee upeasti Pestin puolelle ja lähes koko keskustan. Sinne pääsee kätevästi bussilla, tai jos haluat hikoilla, kuten me teimme, niin huipulle vie kiemurteleva mäki joka hapottaa pohkeet kokeneemmallakin haikkaajalla. Näkymä on toisaalta täysin sen rehkimisen arvoinen.

pitkä viikonloppu budapestissa

Parasta kuitenkin Budapestissa on kylpylät. Szechenyin kylpylä rentouttaa täydellisesti noin 15 000 askeleen jälkeen. Kaksi eri lämminvesiallasta ulkona, sisällä useita altaita missä vanhukset istuskelevat ja turisevat kuulumisiaan. Ulkona on myös uima-allas missä voi uida matkaa.Useita eri saunoja, joissa osassa on eri teemaisia tuoksuja aina tasatunnein. Jos olet kova löylyttämään, niin sieltä löytyy sauna myös sinulle. Tämän suomalaisille tutumman saunan vierestä löytyy myös jääkone, sekä kylmävesiallas.

pitkä viikonloppu budapestissa

 

2 thoughts on “Pitkä viikonloppu Budapestissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.