Pilaantuneen korvikkeen johdosta jouduimme lääkäriin

Valio kertoi uutisen, missä he sanoivat, ettei tiettyjä heidän tuotteitaan kannata käyttää jos niissä esiintyy tietty päivämäärä. BINGO, tottakai meillä oli vedetty jo yksi iso purkki Tuutia alas. Se ei haissut mitenkään oudolle, eikä koostumus näyttänyt erikoiselta, mutta seuraukset olivat aika rajut.

Lähdin aamulla töihin ja tarkoituksemme oli päivän aikana työkavereiden kanssa kuvata kopterilla muutamia upeita lokaatioita pitkin Helsinkiä. Olimme päivän toisessa lokaatiossa, kun sain soiton, että Benkku oksensi pari kertaa. Sanoin J:lle, että jos se jatkuu niin lähden tulemaan kotiinpäin ja mennään lääkäriin. Meni noin 15 minuuttia, kun taas puhelin soi ja nyt Benkku oksenteli kuulemma jo sappinesteitä ja oli aivan löysänä. Työkaverit taksitolpalle ja Corollan kumit vinkuen kotiin.

Kotiin päästyäni näin Benkun J:n sylissä ja en ole kertaakaan nähnyt kundia niin vaisuna. Hän ei pystynyt edes hymyilemään. Soitto välittömästi Terveystaloon, mistä tarjottiin kahdeksan tunnin päähän vapaata aikaa. Sanomattakin selvää, että luuri korvaan ja soittoa Mehiläiseen. Sieltä saatiin aika lääkäriin 50 minuutin päähän. Kamoja kasaillessa Benkku nukahti ihan muutamaksi minuutiksi ja kun hän heräsi, oli hän huomattavasti virkeämpi. Oksennus kuitenkin jatkui autossa ja kundi on puklannut elämänsä aikana viisi kertaa, joten tiedettiin, ettei tämä ole normaalia.

Lääkäri sanoi, että Benkku on todennäköisesti syönyt jotain hänelle huonoa elintarviketta ja aloimme syyttämään marjoja  yms mitä kaikkea oli aamupäivällä Benkulle annettu ruoaksi. Totuushan selvisi sitten illalla, kun näin eräästä FB-ryhmästä, että Valio vetää Tuuteja myynnistä.

Tästä teimme toki valituksen ja harmittaa ihan älyttömästi, tälläisen turhan virheen takia pikkujäbän piti kärsiä. + päälle kaikki menetetyt rahat ja aika. Nyt kundi voi mainiosti ja kiipeilee jo kohta seiniä pitkin 😀

Te keillä on vanhempia lapsia, niin osaatteko sanoa, että onko tälläisiä käynyt ennenkin? Kuinka usein näitä käy ja mitkä tuotteet ovat yleensä kyseessä?

11 thoughts on “Pilaantuneen korvikkeen johdosta jouduimme lääkäriin

 1. Kirmi says:

  Meillä kerran kävi vastaavasti korvikkeen kanssa. Silloin ei kyseessä ollut viallinen erä vaan viallinen yksittäinen tuote. Mutta tosi harmillista se silti oli. Toki verrattuna määrään, jota korviketta on vedetty, niin tuo ei ollut paljoa, mutta silti minusta liikaa.

 2. Viivi says:

  Me sairastetaan oksennustaudit kotona. Ei tarvi autoa yrjötä täyteen.. eikä muutenka mitään tarvetta heti lääkäriin juosta 🙂 Kotona voi hyvin seurailla päivän – kaksi ja sitten jos ei helpota niin hakeutuu hoitoon.

  • Faijahommia says:

   Eipä mekään välttämättä oltaisi menty, mutta alkoi kundi olla niin heikkona, niin ei viittiny noin pienen kanssa riskeeraa.

 3. Mari /Valio Kuluttajapalvelu says:

  Hei,

  kiitos, että nostit tämän blogikirjoituksen aiheeksi. Se auttaa meitä Valiolla tavoittamaan kuluttajia.

  Pahoittelemme, että tuotteen laatu on ollut poikkeavaa ja lapsesi on saanut oireita syötyään Valio Tuuti -tuotetta. Poistimme varotoimenpiteenä myynnistä erän maitopohjaisia Valio Tuuti äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita 1 L pakkauskoossa, joissa oli parasta ennen -päiväys 14.6.2018. Tuotteen valmistuksen aikana pakkauskone on saattanut vaurioittaa yksittäisiä pakkauksia, mikä saattaa aiheuttaa tuotteen pilaantumisen. Muita tuote-eriä ja pakkauskokoja voi käyttää normaalisti.

  Mikäli blogin lukijoiden joukossa on kuluttajia, jotka ovat ostaneet Valio Tuuti® 1 tai 2 äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita 1 L pakkauskoossa, joissa oli parasta ennen -päiväys 14.6.2018, pyydämme ottamaan yhteyttä meihin: http://www.valio.fi/ota-yhteytta

  Tällaiset tilanteet ovat erittäin harvinaisia. Tarkennamme entuudestaan tiukkoja menettelytapoja tuotannossa. Toivomme Valion tuotteiden maistuvan jatkossakin.

  Lue koko tiedote Valio Tuuti -tuotteiden takaisinvedosta: https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/valio-poistaa-myynnista-eran-valio-tuuti-aidinmaidonkorvikkeita-ja-vieroitusvalmisteita-3/

  t. Mari Valion kuluttajapalvelusta

 4. Emma says:

  Me ostimme muutama vuosi sitten kuumaan kesäaikaan Semper-korvikkeita jotka olivat pilaantuneita. Emme onneksi ehtineet antamaan tytölle. Ostimme niitä kolmesta eri kaupasta ja kaikki eri päivämäärillä. Pilalla ihan kaikki!

 5. Liina says:

  Yhtä asiaa en tajua. Miksi alunperin lähteä lapsen kanssa lääkäriin parin oksennuksen jälkeen? Tavallinenkin, raju mahatauti vetää veltoksi jne ja lapsi saattaa oksennella useita kertoja.

  • Faijahommia says:

   Tiedetään, että hieman ylireagoimme lääkäriinmenon kanssa, mutta neuvolaan soittaessa he ohjeistivat sinne.
   Tämä on myös meidän ensimmäinen lapsi ja mielellään olemme hieman liian ylivarovaisia, kuin jälkiviisaita.

 6. Eevi says:

  Minusta taasen on hassua, kun ihmiset ihmettelet lääkäriin menoa. Jokainen vanhempi tuntee lapsensa ja tietää kun jokin on pielessä. Jos pienen vointi on huono, ja tulee sellainen olo että on hyvä käydä näytillä, niin keltä se on pois? Pienet varsinkin kun saattaa kuivua ja mennä huonoon kuntoon nopeastikin. Itse käyn mielummin vähän turhaan ja herkästi, kuin liian myöhään. Jokainen tavallaan, eikä kukaan niitä lapsia varmasti sinne lääkäriin huvikseen vie.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.