Paluu arkeen – Miten kaksi kuukautta omassa kuplassa meni

On todella outoa huomata, että asunto on hiljainen, leluja ei ole joka puolella asuntoa, eikä jokaista tuntia tarvitse aikatauluttaa. Paluu arkeen on siis alkanut.

Benkku aloitti pari vikkoa sitten parin kuukauden tauon jälkeen päiväkotiin menemisen ja minä palasin takas töihin. Nuo kaksi kuukautta kotona meni aivan älyttömän nopeasti. Ei, en oppinut mitään uutta taitoa, tai kokeillut jatkuvasti uusia reseptejä. En ollut jatkuvasti zen ja kehittänyt itseäni, vaan päivät vain lipuivat ohi Benkun kanssa leikkiessä ja touhutessa. Huomasin, että olin mennyt todella vahvasti omaan kuplaan, sillä työnteko ei luonnistunut niin hyvin kuin olisi pitänyt. Huomasin unohtelevani tärkeitä työasioita enkä osannut miettiä ”aikuisten asioita” niin hyvin kuin ennen. Nyt ymmärrän miltä äideistä tuntuu heidän ”vauva-kuplassa”.

 

Vaikka tilanne on ollut aivan perseestä, olen silti todella onnellinen, että sain pitää tämän kaksi kuukautta kestävän toisen ”isyysloman” vaikka olosuhteet sille eivät olleet maailman parhaat. Silti tämä aika lähensi minua ja Benkkua todella paljon. Meillä oli hiton hauskaa lähes joka päivä vaikka huhtikuun loppupuolella huomasin Benkusta, että hän vaikutti hieman masentuneelta, kun ketään ei saanut nähdä tai mennä kenellekkään sisälle. Sitten oli pakko vähän höllätä omia rajoitteita ja päästää Benkku leikkimään esimerkiksi isovanhempiensa kanssa (jotka eivät ole riskiryhmää) pihalle. Nähtiin myös yhtä päiväkotikaveria skeittipuistossa. Se jälleennäkemisen riemu oli kyllä jotain sydäntä sulattavaa. On hauska huomata, että 3-vuotiaskin voi kiintyä toiseen lapseen niin kovasti. Benkku mietti tämän kahden kuukauden aikana päiväkotikavereitaan todella usein, joten päiväkotiin palaaminen oli kundille todella positiivinen juttu.

Vietettiin myös Benkun 3-vuotis -synttärit poikkeussoloissa. Kahtena eri päivänä kävi sukulaisia piipahtamassa ja syömässä kakkua. Benkku tosin oli onnellinen kun juhlat venyivät niin pitkälle ajalle.

paluu arkeen

Siinä oli pähkinänkuoressa, että miten meidän kaksi kuukautinen ”loma” meni. Paljoa ei ole kerrottavaa, mutta en silti muuttaisi tästä ajasta juuri mitään.

Paluu arkeen

Mitä paluu arkeen meille sitten tarkoittaa? Enää ei aamulla lähdetä viemään äitiä töihin ja palata takaisin kotiin leikkimään, vaan nyt kun lähdetään kotoota, mennään suoraan päiväkotiin. Minä teen töitä siihen asti kunnes haen pojan päiväkodista kotiin. Innolla odotetaan koska J tulee takaisin töistä kotiin ja sitten Benkku pääsee taas leikkimään äitinsä kanssa. J yleensä herää Benkun kanssa aamulla, jotta he saisivat vähän enemmän laatuaikaa yhdessä. Nyt kun on saanut taas ajatuksensa kasaan ja työt rullaa, voi sanoa, että paluu arkeen on onnistunut yllättävän nopeasti.

Toisaalta onneksi kohta on lyhyt loma 😀

paluu arkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.