Onko vanhemmilla enää aikaa ystäville

Kun ihmiset saavat lapsia, on sanomattakin selvää, että oma aika vähenee ja asiat joita teit ennen jatkuvasti ei enää onnistu eikä aikaa ystäville ole niin paljoa kuin ennen. Tämä on valitettavaa, mutta täysin ymmärrettävää sillä kun ihmisestä tulee vanhempi muuttuu prioriteeti täysin. Enää ei lähdetä viikonloppuisin ystävien kanssa juhlimaan, koska on viikonloppu, (okei, nämä ehkä loppuu jo sen jälkeen kun täytät 20), lähetä extempore reissuille Turkuun tai Tampereelle. Nykyään jo pelkästään useamman ihmisen näkeminen samaan aikaan on todella haastavaa, sillä monilla on kalenterit jo todella pitkälle suunniteltuna.

Onneksi kuitenkin omissa ystäväpiireissäni on samoja arvoja ja kiinnostuksen kohteita arvostavia ihmisiä. Näitä ovat muunmuassa treenaaminen, matkustelu, penkkiurheilu, sekä elokuvissa käynti. Näihin tapahtumiin saa ystäviä mukaan kun vain tarpeeksi hyvin järjestelee asiat.

Tajusin tovi sitten, etten ollut hetkeen nähnyt muutamia ystäviäni joiden kanssa kävimme usein treenaamassa. Päätin, että pyydän heidät ensin treenaamaan ja tämän jälkeen meidän luokse saunomaan, sekä syömään.

aikaa ystäville

Pöydät oli täynnä pizzaa, sipsejä, juotavia. Lauantai-ilta, kaveriporukka kasassa eikä kenelläkään ollut alkoholia mukana. Kauas on tultu niistä vuosista, kun join itseni humalaan ensin etkoilla, Koskenkorva Peachilla ja baarissa mitä makeimmilla drinkeillä, joiden jälkeen kävin tekemässä lisää tilaa vatsalaukkuun baarin viereisellä bussipysäkillä. (Ei, en osaa juoda 😀 ). Nämä ovat onneksi muistoja vain ja niissäkin samat tyypit tulivat ensin nauramaan ja tämän jälkeen skarppasivat minut siihen kuntoon, että pääsin takaisin sisälle juomaan vettä ja tuijottamaan tyhjyyteen.

Omasta mielestä otan ihan ok kuvia ihmisistä ja maisemista, mutta nämä ottamani ruokakuvat ovat ihan jäätäviä 😀 Tämä oli paras niistä kuvista joita otin….PARAS!

Nyt kuitenkin pääosin nautittiin treenin, ruoan ja saunan tuomasta euforisesta fiiliksestä ja katsottiin futista. Todella yksinkertaista, eikä vaadi juuri mitään panostuksia. Kaikilla oli hiton mukavaa, kun taas nähtiin toisemme. Kello 19.00 porukka lähti jatkamaan matkaa koteihinsa, ilman humalatilaa ja seuraavana aamuna odottavaa krapulaa. Itse kävin seuraavana päivänä polkemassa pari tuntia kuntopyörää ja toinen kaveri kävi polkujuoksemassa yli kolme tuntia. Tämä ei olisi darrassa onnistunut.

Kun ystävät lähtivät, jäätiin Benkun kanssa katsomaan hetkeksi piirettyjä ja syömään rusinoita. Kundistakin oli todella kiva nähdä minun kavereita ja vieläkin hän jaksaa nauraa sille, kun yksi ystävistäni söi lapsille(?) tarkoitettuja NOMNOM hedelmäpaloja: ”Isi se Jelly soi niitä lasten helkkuja. Ihan hassua” 😀

 

Kun sain lopulta Benkun noin 2030 unille alkoi faijan laatuaika, joka kesti noin 22 asti jonka jälkeen faijakin sammahti sohvalle.. Ei sitä vanha jaksa enää, vaikka kuinka nuori sielu huutaisi, että nyt mennään. Mielummin sitä kuitenkin nukkuu nykyään hyvät yöunet, kuin juo viinaa neljään asti ja oksentelee seuraavan päivän. Onneksi minun darrat ovat normaalia pahemmat, niin se rajoittaa dokaamista 😀

aikaa ystäville

Koska te olette järjestäneet aikaa ystäville? Kutsukaa heidät kylään vaikka ei olekkaan mitään agendaa. Vuodet vierii todella nopeasti ja on todella harmittavaa, jos lasten vanhemmat vieraantuvat lapsettomista kavereistaan, vain koska näiden elämäntilanteet eriävät. Ehkä siinä on sinulle ensi viikoksi yksi rasti to do -listalle; pyydä ystäviäsi kylään, tilaa pizzat ja katsokaa elokuvaa tms. Ei se vaadi sen kummosempaa. Voin luvata, että teillä kaikilla on hyvä fiilis sen jälkeen 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.