Omatoimi- vai pakettimatka vauvan kanssa

Nautin reissaamisesta todella paljon. Olin ensimmäisen kerran lentokoneessa vasta 2007, kun lensimme isolla porukalla Los Angelesiin muutamille streettanssien workshopeille. (Kyllä harrastin ”katutansseja” ”nuorempana” 😀 )

Tämän jälkeen olen vieraillut 28 eri maassa, joskin muutamissa useamman kerran. Olen ollut work and holiday -viisumilla Australiaan, sekä useita kertoja Yhdysvaltojen länsirannikolla, vaikka en juurikaan Los Angelesista pidäkkään. Voin myöhemmin tehdä postauksen parhaista reissupaikoista missä olen käynyt.  Nyt on toinen agenda listalla.

Vuoden vaihteessa pitäisi lähteä koko perheen kanssa reissuun ja nyt on todella mielenkiintoisia ongelmia edessä. Minne mennä? Kauan olla? Mitä pakata? Varaako itse kaiken vai hoitaako pakettimatkan kautta kaikki tarvittavat? Mikä on parasta tekemistä silloin puolivuotiaalle? Minkä verran mistäkin kannattaa maksaa?

Joko hän pystyy rentoutumaan silloin allasbaarissa? Voiko isä ja lapsi käyttää samaa tanning oileja? Joko puolivuotias voi varmistaa hotellin salilla faijan penkkipunnerrukset tai kyykyt?

Näyttäkää somen voima ja auttakaa minua. Mitä hyvää pakettimatkoissa on, jos miettii reissaamista vauvan kanssa? Onko siinä jotain huonoja puolia verrattuna omatoimi-matkailuun? Mihin suosittelette, että joulu-tammikuussa kannattaisi lähteä ja mitä firmaa kannattaisi käyttää?

13 thoughts on “Omatoimi- vai pakettimatka vauvan kanssa

 1. Niina says:

  Moikka! Vauvan kanssa matkustaminen ei oikeastaan eroa ilman vauvaa matkustamisesta paitsi että lapsen ehdoilla mennään oli maa mikä tahansa. Ollaan varattu lennot ja hotla erikseen sen takia että voi itse valita parhaiten sopivat lennot, yölennot on parhautta koska silloin lapsi saattaa EHKÄ nukkua. Ja pakettimatkoihin verrattuna on se aina ollu halvempaa. Parasta tekemistä vauvalle on ehdottamasti yhdessä olo ja pitkät kävelylenkit rattaissa. Nauttikaa! Ps. Vauva tarvii oman aurinkorasvan tai siis eihän sitä vauvoille edes suositella.

  • Faijahommia says:

   Noooo kyllä se vähän kuitenkin eroaa 😀
   Tai aika paljon oikeastaan.

   Joo tuota itse varaamista mietin juuri lentojen valintojen takia. Se on ehdoton plussa, jos pakettimatkan lennot eivät osu yksiin omien aikataulujen kanssa.

 2. Såfin says:

  Me reissasimme myös PALJON ennen lapsia. Reissailemme edelleen, mutta kuten vähän arvasitkin niin se on hieman erilaista nyt lasten kanssa. Suurin ero ainakin meidän reissaamisessa nykyään on se, että me olemme lasten jälkeen aina panostaneet hotelliin. Pitää olla jokin tila jossa uskaltaa laskea lapsen lattialle, paikka jossa ruokia/maitoja jne. voi säilyttää jääkaapissa ja oikeastaan on myös ollut kätevää jos on oma mikro huoneessa. Ilman kaikkea tällaista kyllä pärjää, mutta loman kuuluu myös olla rentoa ja hauskaa, eikä käytännön asioiden parissa jaksaisi stressata kovin paljon. 😀

 3. Mutsi says:

  Vauva tulee mukana. Ruokakin osittain ehkä, jos äiti vielä imettää. Aikuisten menoja ja pikkuisen aikatauluja huomioiden. Tulee nekin ajat, kun lomaan on oikeasti mietittävä huvipuistoa/eläintarhaa/uima-allasta.

 4. Ritu says:

  Suosittelen lämpimästi vauvan kanssa matkailua! Meidän 4,5 kk viihtyi reissussa jopa kotioloja paremmin.. Paljon jännää nähtävää, hurjasti ulkona olemista ja vielä kolme aikuista (kaikkien muiden ihastelijoiden lisäksi) koko ajan antamassa huomiota. Parasta oli siis ihan vaan tsillailu altaalla ja oleskelu rattaissa/kantorepussa. Meidän neiti ruukasi herätä ravintolassa aina samalla hetkellä kuin ruoat tuotiin pöytään, mutta sitten vaan syötiin yhdellä kädellä lapsi sylissä ja ekana syönyt otti vauvan.

  Meillä oli pakettimatka ja se toimi hyvin. Katsottiin vähän parempi hotla ja tosiaan siedettävät lentoajat. Otettiin firman kuljetukset hotellille jne. Niin ja lentoaika oli vaan reilut kolme tuntia, mikä oli meillä sopiva aika viihtyä ilman suurempia protesteja. Toki riippuu ihan lapsesta! Ja vuodenvaihteessa täytyykin lähteä vähän pidemmälle, jos mielii lämpöön. Jälkikäteen mietittynä olisi pitänyt tsekata tarkemmin hotellin ravintolan taso. Olisi ollut mukavaa välillä vaan tulla altaalta tai läheiseltä rannalta hotellille syömään.

  Meille oli ihan ykkösjuttu matkarattaat, jotka sai ottaa käsimatkatavaroihin. Ja hyvä muistutus, että myös äiti voi sairastua reissussa.. Lapselle oli toki mukana kaikki mahdolliset lääkkeet ja härpäkkeet, mutta vanhemmille ei 🙂 Onneksi oli apteekki ja lääkäri lähellä.

  Kokemusta ei oo isompien lasten kanssa matkustamisesta, mutta melkein väittäisin, että vauvan kanssa on helpompaa. Ei tosiaan tarvitse miettiä mitään noita vesipuistoja, eläintarhoja tai muuta sirkusta 🙂

 5. Viltsu says:

  Omat reissut vauvan kanssa (nyt 5kk) ovat vasta alkamassa kesän lopulla eli vielä ei ole vinkkejä antaa. Vaikka maailma onkin nykyään pieni ja taudit liikkuvat niin itse ainakin seurailisin varsinkin tilannetta tuhkarokon suhteen, jos reissaa alle 1v kanssa, Italiassa ainakin ollut erityisen paljon ko tautia viime aikoina. Hyviä reissuja teidän perheelle!

 6. Anni Menossa says:

  Tykkään reissata, mutta taidan olla niin nössö, etten ole vielä lentokoneeseen uskaltanut.

  Puolen vuoden iässä meillä vauvasta tuli hiukan hankalampi ja itkuisempi tapaus, ja meinasimme jo jättää kotimaankin matkailun. Onneksi emme! Vauva viihtyi valtavan hyvin vieraassa kaupungissa rattaissaan, joista näki uusia maisemia. Oli ensimmäinen viikonloppu pitkään aikaan, jolloin vauva ei kitissyt tylsyyttään kertaakaan. En osaa siis suositella muuta kuin lähtemistä! 🙂

  Matkaan kannattaa ottaa kantoreppu! Ja kaurahiutaleita, ne on helppo valmistaa eivätkä paina mitään. Ja kuten yllä sanottiinkin, panostaisin kyllä hotelliin.

  • Faijahommia says:

   Mahtava kuulla, että viihtyi uudessa paikassa. Me oltiin eilen Porvoossa ja pikkujäbä nukku koko visiitin ajan 😀
   Ei paljoa tullut ihmeteltyä uusia maisemia

 7. Anne says:

  Lasten kanssa reissaamisesta on kulunut jo tovi, mutta melkein 18 vuotta tuli reissattua ensin yhden ja myöhemmin kahden pojan kanssa kerran-kaksi vuodessa. Nuorimmillaan vauvat oli n. puolen vuoden ikäisiä reissuun lähtiessä.
  Ainakaan aluksi en suosittele ihan älyttömän pitkiä lentoja ja asumukseen kannattaa panostaa, se mikä riittää aikuiselle reppureissaajalle ei välttämättä ole paras vaihtoehto pienelle lapselle ? Huoneisto tai huoneistohotelli oli meidän suosikki vaikka ravintolassa yleensä syötiinkin, aamu-unisina oli mukavaa syödä aamiainen rauhassa omassa huoneistossa ja pientä välipalaa sai halutessaan jääkaapista. Matka voi olla omatoimi tai paketti, omatoimimatkoilla kannattaa tehdä kaikki varaukset (matka, majoitus jne) kuitenkin kunnolla etukäteen ettei perillä tarvitse alkaa säätämään mitään uusiksi. Autoa vuokratessa kannattaa varmistaa turvaistuimen saanti.
  Vakuutukset kuntoon myös vauvalle, tosin joissain vakuutuksissa lapset sisältyy vanhempien matkavakuutukseen.
  Ihan pieni vauva kannattaa pitää varjossa ja auringolta suojaavissa vaatteissa, leikki-ikäisille sitten omat aurinkorasvat mukaan. Vaippoja ja vauvanruokaa saa ulkomailtakin, niitä ei kannata ottaa ylenmäärin mukaan mutta kantoreppu ja matkarattaat kannatta pakata jos niitä ei ole hotellilla tarjota.
  Matkailu avartaa mutta lasten kanssa matkailu avartaa vielä enemmän, suosittelen lämpimästi!
  Oikein antoisia matkoja teille muksun kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.