Oma lapsuuteni – Voiko ottaa vinkkejä ja pitääkö välttää jotain

Oma lapsuuteni oli aika normaali Pohjois-Helsingin lähiöiden mittakaavassa.

Pihoillamme oli normaalia enemmän huumeet nähtävissä, yksi asunto tuhopoltettiin, poliisit olivat jo tuttu näky pihoillamme, sekä yllättävän monet lähipihojen lapsuudenystävät ovat jo siirtyneet pelaamaan vihreimmille niityille ajasta ikuisuuteen. Tämä varmaan kuulostaa tutulta monelle?

Minulla ja veljelläni oli puolestaan kova kuri ja hieman pelkäsimme tehdä mitään kolttosia korvapuustien pelossa. Äitimme tunnettiin pihojen ”räpätätinä”, sillä hän puuttui moneen epäkohtaan. Moni lapsi ei tätä arvostanut ja esimerkiksi yksi pihojen nuoremmista lapsista suuttui äitillemme, kun tämä ei antanut lapsen ”flengata” lipputangon narussa. Aivan turhasta kuulemma valitti, kun lipputanko kävi talkkarimme mukaan katkeamispisteessä.

Kotiolot ovat siis syy siihen, että molemmat olemme veljeni kanssa suht tervejärkisiä ja koulutettuja. Tästä pitää olla kiitollinen ja vasta nyt sitä kuria osaa arvostaa. Tämä tulee näkymään myös omassa isä-roolissa.

Itse sain harrastaa lähes kaikkea mitä halusin. Tosin en jaksanut harrastaa yhtä lajia kovinkaan kauaa ja tämäkös vanhempiani turhautti, sillä aina piti ostaa uudet tarvikkeet.

 

Miten aion kasvattaa lapsemme?

Kova kuri on erittäin tärkeä ja tällä en nyt meinaa, että pitää antaa korvapuustia tai tukkapöllöä joka käänteessä. Kovaa kuria on muutakin kuin fyysistä kuria. Tämä varmasti menee siihen, että annan kaikessa periksi, jos lapsi osaa pelata korttinsa oikein 😀

Myös asuinalueella on suuri merkitys ja pyrimme muuttamaan tulevaisuudessa vain ns hyville alueille.

Meidän lapsi saa harrastaa mitä haluaa, kunhan ei pelaa lätkää, tai muuta vastaavaa kallista lajia. Muuten ihan mitä vaan. Mieluiten futista, koska itse olen pienoinen penkkiurheilija sen suhteen 😀

Koulu tulee menee lapsella hyvin, sillä aiomme osallistua läksyjen tekoon paljon. Itselläni on jatkuva tiedonnälän ja koulutuksen palo. Tällä hetkellä olen lukemassa itseäni urheiluhierojaksi, joka taas ei tue yhtään kaupallisen alan koulutustani. Seuraavaksi varmaan jokin taidemaalaus-kurssi.

Oletteko te ottaneet jotain tipsejä omasta kasvatuksesta?

 

 

8 thoughts on “Oma lapsuuteni – Voiko ottaa vinkkejä ja pitääkö välttää jotain

 1. MäSäMutsi says:

  Täällä mennään samalla mentaliteetilla. Tosin itse ihme kyllä selvisin vapaalla kasvatuksella ihmeen hyvin. Koska vanhemmat ei tehnyt rajoja loin ne itse. Mutta meillä on kotona kuri. Lapset saa harrastaa ihan mitä haluavat. Ja toki tuo tyttö sitten keksin kaikkein kalleimman, eli taitoluistelun… on jopa lätkää sekä ratsastusta kalliimpaa…

  Tuosta asuinalueesta… se on oikeesti aika sama missä sitä asuu. Me asumme ns. hyvällä alueella ja täällä liikkuu ihan samalla tavalla huumeita kuin itä-Helsingin pahamaineisissa lähiöissä. Huumeet ovat ehkä enemmän piilossa katukuvasta ja käyttö mukamas sivistyneempää… joopa joo… uskoo ken tahtoo. Mutta asuinalue toki vaikuttaa mahdollisesti motivaatioon istua koulussa ja tavoitella ”parempaa” elämää.

  http://masamutsi.blogspot.com/

  • Faijahommia says:

   Taito -ja muodostelmaluistelu ovat ihan mielettömän hintaisia harrastuksia myös!
   Minulla on paljon ystäviä jotka ovat muodostelmaluistelleet ja ne hinnat kyllä on ihan jäätäviä.

   Tavallaan totta, mutta kyllä se kertoo jotain asuinalueesta jos jatkuvasti poliisit käyvät pihoilla tai jotain negatiivista tapahtuu. Itse olen kyllä sitä mieltä, että asuinalue on myös yksi tärkeä osa lapsen kasvatusta. Itse en muuttaisi mistään hinnasta takaisin vanhoille seuduilleni.

   • MäSäMutsi says:

    Joo, on toki. Hyvä alue mahdollistaa ns. paremmat lähtökohdat. Mä kirjoitin ehkä vähän huonosti… 😀 Mulla oli hieman yllätys, miten paljon huumeita täällä meidän alueella liikkuu. Lisäksi muut ongelmat mitä ollaan täällä törmätty. Jotenkin ne ongelmat näkee ennemmin siellä huonomaineisissa lähiöissä…

    • Faijahommia says:

     Joo ne korostuu kyllä moninkertaisesti. Lähiössä on myös alkoholi yleensä vahvasti läsnä.
     Mutta kasvatus silti määrittää tulevaisuuden:)

 2. Saratickle says:

  Siis just puhuttiin aiheesta tänään ja ihan samoilla linjoilla. Sopivan kova kuri ja kunnon kotityöt vaan kehiin (faija lähetti mulle yhtenä päivänä meidän tarkasti suunnitellun kotityö-ohjelman meiliin muutamalla naurunaamalla varusteltuna. Siinä jokainen lapsista siivosi, teki ruokaa, tiskasi, pyykkäsi, ajoi nurmikon jne. Kunnon työleiri, mutta ihan hyvin näytti toimivan :D).

  • Faijahommia says:

   Haha 😀
   Pikku-Sara painanu duunia!
   Tuo on kyllä hyvä. Työllä ansaitsee esim viikkorahat. Heti kun poika oppii kävelemään, niin imuri käteen ja hommiin! 😀

 3. Sanni Vilhelmiina says:

  Hei, ja kiitos kivasta blogista! Erittäin tervetullut humoristinen faijablogi. Lyhyet ja ytimekkäät postaukset ilman lätinää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.