Miten turvaat oman tai lapsen nettiselailut

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä F-Securen ja Indieplacen kanssa.

Nykyään, kun lähes kaikki toiminto mitä teemme tapahtuu jollain tavalla verkossa, on hyvä osata suojautua. Itse laiminlöin tätä pitkään, ennen kuin tajusin, että teen oikeestaan omat toiminnot lähes poikkeuksetta netissä. Kun luin ystäväni joutuneen nettihuijauksen kohteeksi päätin, että minä suojaan selustani. Tähän valmistautuminen itseasiassa alkoi jo vuosia sitten, kun tein yhteistyötä F-Securen kanssa. Kun juttelin yrityksen ammattilaisten kanssa tajusin, miten retuperällä asiani ovat, mutta vasta tuo nettihuijaus herätti minut.

Itse matkustelen paljon työn puolesta joten minun nettiselailuni on pakko olla turvallista, varsinkin kun päivittäin tutkin yritykseni taloushallintaa ja osakesalkkuani. Tämän lisäksi jos joku onnistuisi hakkeroimaan tiensä puhelimeeni ja nollaisi koko laitteen, minua harmittaisi hitosti se jos menettäisin kaikki kuvat, vaikka niistä on suurimmilta osin backupit olemassa.

Ulkomailla sitä on ajoittain todella paljon WiFi:n varassa, jos haluaa lähetellä ja vastaanottaa isoja tiedostoja. Jokaiseen ilmaiseen WiFi:n ei ole aina luottamista, mutta harvoinpa sitä siinä hetkessä miettii, kun olet lähettämässä 50 kuvan pakettia eteenpäin, jotta työntekijät pääsevät työstämään videoita. Myös Instagramin selaaminen syö monien liittymien sitä vakio-mobiilidataa, minkä ulkomailla voi käyttää. Olen aivan varma, että sinä, juuri sinä, olet vieraillut verkkopankissasi ulkomailla WiFi:ssä! Niin minäkin, plus paljon kaikkea muuta. Se loppuu osaltani nyt.

Miten turvaat oman tai lapsen nettiselailut

F-Secure TOTAL-tietoturvapaketin avulla pystyn turvallisesti ja hyvillä mielin selailemaan nettiä miten haluan ilman, että minun tarvitsee stressata.

Tämän lisäksi F-Secure Total suojaa minua myös Benkun selailulta, nyt kun hommattiin hänelle oma tabletti. Aiemmin hän katsoi Kaapoa ja Ryhmä Hauta minun kännykästä. Välillä jätin Benkun katsomaan piirrettyjä samalla kun tein itse aamutoimia, enkä kiinnittänyt huomiota siihen mitä hän touhuaa. Yhtenä päivänä sain soiton eräästä yrityksestä, missä sanottiin, että he tykkäsivät minun profiilista, olivat yllättyneitä, kun hain heille töihin ja he haluaisivat minut työhaastatteluun. Hetken olin aivan pihalla, että mitäs hittoa tässä nyt tapahtuu ja kysyin, että miten olin hakenut tähän työhön. Näköjään Benkku oli selannut myös Linkediniä aavistuksen enemmän, kun pelkän selailun lisäksi ja hän oli painanut tämän yrityksen työhakuilmoituksen kohdalla Easy Apply. Mitenköhän paljon tuhoa tuollainen taapero saisi, jos selailisi kännykkää esim puoli tuntia yksikseen 😀

lapsen nettiselailut

F-Secure Total  on erinomainen palvelu, joka piilottaa sinut netissä muilta käyttäjiltä. Sinua ei löydetä, tiedostot jotka olet lataamassa tarkastetaan heti, sekä koneellesi, tablettiisi, kännykkääsi tms ei tule viruksia tai vakoiluohjelmia. Tämä myös takaa sen, että sinun lapsen nettiselailut ovat varmasti turvallisia, eikä ulkomailla tarvitse pelätä, että joku löytää tiensä sinun puhelimeen.

Itse olen erittäin tyytyväinen tähän yhteistyöhön, sillä tämä on minulle tärkeä asia, koska nykyään kaikki laitteet jääkaappia ja telkkaria myöten ovat netissä. Jokainen kodinkone on kohta väylä ihmisillä päästä nettiisi käsiksi. En nyt mitään foliohattua ole laittamassa päähän, mutta on hyvä varautua varsinkin, kun jokaisen nuhjuisen kahvilan Wi-Fi:n ei ehkä kannata liittyä, tai ainakaan selata siellä verkkopankkiaan, kuten minä joskus tein. Olen myös striimannut mobiilidatalla  tietokoneelta Norjassa kokonaisen futismatsin, jolloin verkkoyhteyteni on ollut aika haavoittuvainen.

Se fiilis, kun olet sinun 60 000 lähimmän ystävän kanssa selaamassa nettiä samaan aikaan.

Jos sinua kiinnostaa turvata oma tai perheesi netissä surffaaminen, niin ota tästä linkistä 30 päiväksi itsellesi testikäyttöön F-Secure Total-tietoturvapaketti

Olemme lähdössä Dubaihin alkuvuodesta, joten nyt pystyn huoletta katsoa yrityksen juttuja netissä. Viikko täysin ulkona yrityksen toiminnasta on yrittäjälle aika pitkä aika. 🙂

lapsen nettiselailut

Muistakaa tarkkailla lastenne nettikäyttäytymistä muutenkin. Ei ehkä näin tarkasti kuin Benkku tässä kuvassa, mutta edes sen verran, että pysytte perässä mitä he siellä tekevät.

 

 

One thought on “Miten turvaat oman tai lapsen nettiselailut

  1. Markus says:

    Fsecure on kyllä varmaan paras kuluttajaratkaisu tietoturvaan. Olen itsekin joskus kokeillut, ja käyttö on tehty aika helpoksi.

    Hyvä pointti tuo lapsen selailun suojaaminen. Mutta mites tuo käytännössä tuo lapselle turvaa? Tai auttaako se jotenkin estämään tuollaisia ei-toivottuja työhakemuksia? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.