Miten pienyrittäjät pärjäävät tämän pandemian aikana?

Näin koronaviruksen aiheuttaman pandemian aikana moni miettii, että miten pienyrittäjät pärjäävät. Itse pystyn siihen omalta kohdaltani vastata, sillä blogin ja muiden pienien töiden lisäksi olen töissä Über Creative -nimisessä videotuotantoyrityksessä. Meille korona iski kovaa ja ne keikat jotka näyttivät lähtevän tuotantoon tällä tai ensi viikolla siirtyivöt hamaan tulevaisuuteen tai peruuntuivat. Tulonmenetys on erittäin tuntuva neljän hengen yrityksessä. Kyse nyt ei ole siitä, että emme pääse lentämään kahdeksi viikoksi talvella Thaimaahan ykkösluokassa, tai hankkimaan uutta laituria kesämökille. Kyse on nyt palkanmaksusta, elämisestä, pärjäämisestä, konkurssista ja muista erittäin pahalta kuulostavista uhkakuvista.

miten pienyrittäjä

Moni yksityisyrittäjä varmasti repii hiuksensa päästä miettiessään, että mitä ihmettä tässä nyt pitää tehdä. Varsinkin ravintolamaailmassa monille tulee vaikeat ajat, sillä jos näitä rajoitteita lisätään vielä, joutunee ravintolat laittamaan lapun luukulle niin kuin muissa maissa on jo laitettu. Monella ravintolalla tuskin on niin hyvää tilannetta, että heillä on monen kuukauden puskuri tilillä. Sama pätee myös meihin. Pärjäämme hyvin vielä hetken, mutta jos koko maa pysähtyy 13.4 asti, olemme (niin kuin monet muut yritykset) ns kusisen paikan edessä. Onneksi animaatiotuotanto ja stock-videoiden teko ei vaadi ihmiskontaktia, joten jos teillä on tarve sellaiselle, niin laita viestiä. Puhutaan asiasta lisää, että miten saisimme teille hyvään hintaan tehtyä tuotantoja.

Miten pienyrittäjät pärjäävät?

Jos meinaatte vielä tilata ruokaa ravintoloista (niin kauan kun ne ovat auki), niin pyydän, että tukisitte isojen ketjujen sijaan pienempiä yrityksiä. Jos teillä on niin sanotusti pinkka kunnossa, niin ostakaa tulevaisuutta varten lahjakortteja esim hierontaan, joogaan, tanssitunneille, graafikon palveluita yms. Vaikka valtio lupailee isoja avustuksia yrityksille, tulee tuskin pienet yritykset näkemään senttiäkään niistä rahoista. Näillä varmasti pelastetaan isoja yrityksiä, jotta monien ihmisten työpaikat eivät lähtisi alta.

Tiedän, että moni vaikuttajayhteistöistä päättävä henkilö seuraa blogiani ja vetoankin teihin seuraavasti: Jos haluatte saada vaikuttajat sitoutumaan teihin ja teidän brändiinne, ostakaa heiltä ennakkoon sopivia yhteistöitä, sillä elämä jatkuu tämänkin paskan jälkeen. Vaikuttajat tässä tilanteessa varmasti keksivät hyvän pakettihinnan XXXX-määrälle kampanjoita, jossa yritykset saavat hieman enemmän vastinetta rahoilleen ja vaikuttajat tuloja, joilla maksaa esim vuokra. Tällä pienellä kädenojennuksella te autatte pientä yrittäjää, vahvistatte heidän luottoa teihin, sekä saatte varmasti näkyvyyttä heidän medioissaan. Blogeja tullaan tämän kuukauden aikana lukemaan moninkertaisesti enemmän kuin aiemmin, sillä ihmiset viettävät varmasti enemmän aikaa internetissä karanteenin johdosta, kuin ennen. Myös minä olen avoin näille paketeille 😀 Se miten pienyrittäjät pärjäävät on myös osittain tämän hetken ostokäyttäytymisestä kiinni.

Tilanne on todella perseestä, varsinkin kuin kaikki elää tiedottomuudessa siitä, että mitä tässä on tapahtumassa. Yritetään vain tukea toinen toisiamme ja muistakaa kysellä ajoittain ystäviltänne, että mikä fiilis. Antakaa heidän avautua, sillä moni varmasti kaipaa sitä. Tukekaa, ymmärtäkää ja mahdollisuuksien mukaan auttakaa heitä. Nyt mitataan Suomessa yhteisöllisyys.

Tsemppiä kaikille ja niin kuin tuo todella ironinen coronan mainoskyltti alla olevassa kuvassa sanoo, tämä on elämää. Kyllä me tästä selvitään. Itseäni helpottaa, kun saan leikki lapsen kanssa, käydä ulkona raittiissa ilmassa ja elättelen toivoa jopa kotitreenistä tällä viikolla.

T: Niko, pienyrittäjä ja pienen lapsen isä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.