Mitä tehdä lapsen kanssa, kun et voi viedä häntä päiväkotiin

No niin rakkaat kanssavanhemmat, tekin varmasti mietitte, että mitä tehdä lapsen kanssa. Tilanne on nyt hiton haastava ja haastavuutta lisää se, että hallitus pyysi välttämään lapsien päiväkotiin viemistä jos mahdollista. Meiltä lähti todella iso osa keikoista pois videotuotannoista ja osa siirtyi hamaan tulevaisuuteen, joten mitäs minä yksin kotona istuisin; ei muuta kuin poika pois päiväkodista ja nautiskelemaan.

Meidän tilannetta haastaa kotona se, että toukokuussa kolme vuotta täyttävä kundi ei juurikaan viihdy paikallaan. Jatkuvasti pitää olla liikkeessä, kokoajan pitäisi tehdä jotain, eikä hän kovin mielellään leiki yksin. Joten vaihtoehdoksi jää unohtaa omat tekemiset lähes koko päiväksi ja nautiskella vain leikkimisestä.

Mitä tehdä lapsen kanssa

Listaan tähän muutamia tekemisiä joiden olen huomannut toimivan meidän aiemmissa ”etäpäivissä”. Saa myös kommenttikenttään ehdotella muita hyviä ratkaisuja:

 1. Piirtäminen. Itse osaan piirtää hyvin ainoastaan per**en joka pieraisee, sekä talon. Siinä ei paljoa luovimiselle varaa jää. mitä tehdä lapsen kanssa
 2. Muovailuvaha. Pyydät lasta arvaamaan mitä se kakkakikkareen muotoinen muovailuvahaklöntti kädessäsi esittää. Kolmas arvaus on aina oikein.
 3. Reppuselässä oleminen. Ihan sama vaikka pyörisit neliön kokoisella alueella ympyrää, lapset nauttii.
 4. Mene makaamaan lattialle. Olet silloin krokotiili, laiva, auto, tms mikä siihen kyseiseen leikkiin sopiikaan. Samalla kun lapsi könyää selkäsi päällä, nikamasi saattavat paukkua ja paineen tuntu selässä helpottaa. Tai sitten se pahenee. 😀
 5. Ulos keinumaan. Meillä kundi jaksaisi keinua todella pitkiäkin aikoja jos vain joku jaksaa antaa ihan älyttömät vauhdit. Välillä omasta vatsanpohjasta ottaa, kun huomaa, että nyt aletaan mennä fysiikan lakien ulkopuolelle ja keinumiskulmien asteita ei enää löydy maol-taulukosta. Siinä vaiheessa itse ainakin sanon, että nyt lopetetaan. Tai sitten, kun kundi nukahtaa keinuun. 
 6. Ulos pyöräilemään. Tämä tosin aiheuttaa haasteita jos nyt luet tätä esimerkiksi Kuusamosta, missä on yli metri lunta maassa. Sitten voi mennä ulos seisomaan lumihankeen.
 7. Rakentaa legoja. Parasta on kun lapsi heittää rasiallisen legoja maahan, etkä huomaa poimia yhtä palikkaa. Luota minuun, jalkapohjasi kyllä löytää sen.
 8. Laulaa. Meillä osataan jo JVG:n Free niinkuin frisbee -biisin kertosäe ja muutamia lauseiden loppuja sieltä täältä, Missä on se Väinö, sekä muutamia muita ikivihreitä. Samalla voi myös keksiä vanhoihin biiseihin uudet sanat ja odotella päiväkodin avautumista, sekä keskustelua siitä, miten Benkku laulelee vähän hassuja sanoja oikeiden sanojen tilalla tietyissä lauluissa. Tämä on helppo paikata sanomalla, että äidin kanssa ne jotain tollasia laulelee.
 9. Kilpailla. Ihan kaikesta! Kumpi on ensimmäisenä pessyt kädet? Kumpi laskee ensimmäisenä kymmeneen? Kumpi kaljuuntuu nopeammin? Kummalla on enemmän napanöyhtää?
 10. Ottaa päiväunet yhdessä. Jos vain mahdollista niin nukkukaa päikkärit yhdessä. Se on sinulle ja lapsellesi todella bondaava hetki.
 11. Voitte myös rakentaa leffateatterin hiton isosta pahvilaatikosta, koska jokaisellahan nyt sellaisia kotoota löytyy 😀 Tämä pahvilaatikko voi toimia myös kauppana.mitä tehdä lapsen kanssa

Jos teillä on vinkkejä, että mitä tehdä lapsen kanssa, niin anna palaa. Kommentoi, huuda, morseta, savuta, tai ihan mitä tahansa, mikä auttaa hädässä olevia vanhempia.

2 thoughts on “Mitä tehdä lapsen kanssa, kun et voi viedä häntä päiväkotiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.