Mitä odottaa, kun odottaa – Miehen näkökulma

Täytyy myöntää, että olisin voinut ottaa etukäteen huomattavasti paljon enemmän selvää raskauden kulusta. Tällä hetkellä tietoni nojautuu täysin jenkkiläisten elokuvien ja TV-sarjojen faktoihin, sekä oletuksiin. Yllätyksenä on tullut muunmuassa se, että naisella ei ole jatkuvasti hyvä olo, eikä hän käy joka päivä salaateilla ystäviensä kanssa. Elokuvissa harvoin näkee työpäivän jälkeen naisen valittavan selkäänsä ja on tyytyväinen, että energia riittää valvomaan yhdeksään asti.

Yksi yllätys on myös se, että kävely ei ole sujuvaa tuulikoneen edessä etenemistä, vaan ajoittain raskaana oleva nainen kävelee hieman erilaisesti, ikään kuin vaappuen eteenpäin. Tämä varmaankin johtuu taas selkäkivuista.

Elokuvat ovat pilanneet täysin odotukseni ja mielikuvani raskaudesta. Emme ole riidelleet kertaakaan, tosin kun elokuvissa. Myös ruoan ahmimiskohtaukset ovat jääneet väliin. Tämä saattaa tulla teillekkin yllätyksenä, mutta elokuvat vääristelevät totuutta. Nyt jos tyttöystäväni ei synnytyksessä raivoa kätilöille huutaen koomisia kirosanoja, menee minulla usko lopullisesti elokuvien käsikirjoittajien fakta-tarkistuksiin…

 

Toinen ääripää mitä olen vahingossa seurannut on suomalaiset ohjelmat raskaudesta, eli Toisenlaiset äidit ja Maria Hintikan ohjelma. Näissä ohjelmissa mikään ei tunnu menevän oikein ja raskaudesta harvoin annetaan ruusuinen kuva. Nämä taas saavat minut odottamaan, että synnytys on 100% varmasti sotaa traumaattisempi kokemus.

Missä ovat ohjelmat normaalista raskaudesta, missä välillä on selkä kipeä, mutta välillä taas odottava äiti elää ihan normaalia elämää? Tuota TV-formaattia tuskin kukaan katsoisi, sillä kaikki haluaa joko luoda valheellista kuvaa tai maalata piruja seinille. Odottavalle isälle nämä ovat kauheita ohjelmia molemmat. Suosittelen vastaavassa tilassa olevia miehiä välttämään näiden katsomista ja tutkimaan oikeasti netistä millaista raskaus on. Esim Vauva.fi:n keskustelupalsta on varmasti hyvä lähde tähän.

4 thoughts on “Mitä odottaa, kun odottaa – Miehen näkökulma

  1. Onneli says:

    Elokuvissa nainen saa AINA tietää olevansa raskaana oksennettuaan ja alettuaan sen päätteeksi selata vimmatusti kalenteriaan. Synnytys alkaa aina lapsivedenmenolla (useimmiten kesken jonkun todella dramaattisen kohtauksen) ja synnytys on alusta asti ihan hirveää huutoa. Syntynyt lapsi on lähes poikkeuksetta jo muutaman kuukauden ikäinen.

  2. Miikka says:

    Kyllä meillä äiti vaan sai käsittämättömiä väkivaltaisia raivareita sekä itkukohtauksia. Kuulostaa siltä että olet päässyt helpolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.