Millainen on hyvä isä – Vinkit parempaan vanhemmuuteen

Meitä faijoja on joka lähtöön eikä ole oikeaa tai väärää tapaa olla vanhempi, mutta tässä postauksessa kerron oman näkökulman ja mielipiteen siihen, että millainen on hyvä isä. En sano, että minun mielipide on absoluuttinen totuus, mutta omasta mielestäni tässä on erinomaisia ohjenuoria.

Millainen on hyvä isä?

Hyvä isä on läsnä lapsen elämässä. Aina tosin näin ei voi olla esimerkiksi eron, tms takia. Jos mahdollisuus kuitenkin siihen on, niin tämä on erittäin tärkeä pointti. Lapsen kanssa leikkiminen on erittäin tärkeää, sillä se edesauttaa terveeseen isä-lapsi -suhteeseen.

hyvä isä

Hyvä isä laittaa lapsen tarpeet omien tarpeiden edelle. Toki olisi kiva mennä jatkuvasti omissa menoissaan ja ravata baareissa yms, mutta lapsi kasvaa todella nopeasti ja pieni lapsi tarvitsee isäänsä läsnä. Jos olet joka viikonloppu neljältä sunnuntaina aamuyöstä kotona pikku jurrissa, tuskin pystyt olla sunnuntaina aamusta kovin vahvasti läsnä.

Hyvän isän kuuluu olla luotettava. On tärkeää, että lapsi pystyy luottamaan isäänsä, joten älä valehtele, tai tee tyhjiä lupauksia. Jos lupaat mennä lapsesi kanssa potkimaan palloa, niin mene. Vaikka lapsesi on kuinka pieni tahansa, hänkin kyllä voi pettyä. Esimerkiksi meillä lapsi kyselee ajoittain jos olen illalla töissä tms, että ”missä isi on”. Se tekee ison viillon sydämeen.

 

Hyvä isä ymmärtää milloin olla asiallinen ja milloin pystyy leikkiä. Aina ei kannata vain riehaannuttaa lasta, varsinkaan illalla, kun nukkumaanmenoaika lähenee. Itse syyllistyn tähän todella usein. En tosin voi sille mitään, kun skidin kanssa on niin hauska touhuta.

Hyvä isä myös ymmärtää milloin pitää olla jämpti ja vetää rajat silloin kun sen aika on. On myös tärkeää, ettei raivoa lapselle, kun hän tekee väärin, vaan keskustelee niin, että lapsi ymmärtää tehneensä väärin.

millainen on hyvä isä

On myös hyvä vaatia lapsen äidiltä kahdenkeskeistä aikaa lapsen kanssa, sillä se vahvistaa teidän suhdetta, opitte tuntemaan toisenne paremmin ja tämän lisäksi lapsen äiti saa vähän omaa aikaa.

Hyvä isä muistaa myös pitää huolta lapsen äidistä 🙂

 

Faijoille olemme muuten suunnitelleet college-paidan mistä näkee jo kilometrien päähän, että olet FAIJA. Katso lisää verkkokaupasta.

Faija collegepaita isälle | Valkoinen

 

Seuraa myös faijahommia Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.