Millainen Muumimaailma on huonolla säällä?

Moni kysyi minulta Instagramin puolella, että millainen Muumimaailma on huonolla säällä. Kun me olimme Muumimaailmassa, niin sääennusteet olivat todella kehnot, mutta aikataulut on aikatauluja ja niistä on oli pidettävä valitettavasti kiinni. Ei siis auttanut kuin suunnata Naantaliin ja kohdata Muumimaailma huonolla säällä-

Kun ajoimme kohti Naantalia jouduimme pariin otteeseen kunnon rankkasateisiin, missä oli pakko ajaa reilusti rajoitusten alle. Nämä onneksi olivat vain kuuroja ja menivät yhtä nopeasti meidän ohi, kun olivat meidät yllättäneetkin.

muumimaailma on huonolla säällä

Millainen Muumimaailma on huonolla säällä?

Kun saavuimme Muumimaailmaan muutama tunti ennen sulkemista huomasimme, että ihmisiä oli todella paljon vähemmän kuin viime vuonna. Johtunee koronasta ja luvatusta sateesta? Tämä ei tosin haitannut yhtään, sillä mihinkään ei tarvinnut jonottaa, joka puolella oli tilaa, eikä tarvinnut väistellä ihmismassoja. Muumihahmoilla oli aikaa jutella lapsille huomattavasti enemmän, eikä heidän juttusille ollut tunkua. Tämä oli varmasti helpotus myös puvun sisässä olleille henkilöille. Viime vuonna saatiin jonottaa tovi, että päästiin ottamaan Muumin ja Nipsun kanssa kuvat, mutta nyt pystyi ottamaan kuvia vaikka useamman hahmon kanssa samaan aikaan. Myös muumitalossa, sekä muissa sisätiloissa oli huomattavasti enemmän tilaa liikkua, eikä mihinkään tarvinnut jonottaa.

Toki hyvällä säällä ei tarvitse varautua siihen, että ukkoskuuro pyyhältää yli, mutta kun näin meidän ollessa sielä tapahtui, olimme Benkun kanssa katsomassa esitystä katetussa tilassa, eikä sade vaikuttanut meihin yhtään.

Molemmissa olosuhteissa on omat hyötynsä. Huonolla säällä ei tarvitse taistella elintilasta niin paljoa muiden kanssa ja hyvällä säällä puolestaan kaikki muu on kivempaa. Kun on lämmin, paikassa viihtyy pidempään, ei tarvitse miettiä koska tulee vettä niskaan, tai pelätä, että astuu lammikkoon ja sukat kastuu. Koska mikään ei ole niin ärsyttävää kuin märät sukat. Periaatteessa et oikein voi valita väärää ajankohtaa mennä Muumimaailmaan, ellei sitten sada aivan kaatamalla. Sitä en suosittele, mutta makunsa kullakin.

Muumimaailmaa sen sijaan suosittelen kaikille. Olenkin tänä vuonna huomannut, että IG-feedini on täyttynyt Muumimaailmassa otetuista kuvista ja kaikilla on vaikuttanut olevan hiton hauskaa sielä 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.