Mihin reissuun ensi keväänä 2-vuotiaan kanssa?

Nyt olisi pakko päästä reisssuun, tai ainakin varaamaan sellainen 😀

Matkakuume nousee, kun 39.8 asteinen flunssakuume laskee. Samalla, kun katson sälekaihtimien läpi terassin katoksella iloisesti pomppivia vesipisaroita, ei voi välttyä ajatukselta, että VOOOI V**TU! Kohta taas tulee talvi! Pahinta tässä on se, että 100% varmuudella koko talvi tulee vietettyä Suomessa. Yleensä olen päässyt pakoon edes hetkeksi talvea, mutta tällä kertaa se on mahdotonta.

Nähtävyydet ei kiinnosta, kun voi koskea hiekkaan 😀

Benkun mennessä tarhaan ja J:n palattua töihin, on reissuun lähtö talvella täysi mahdottomuus ja siksi onkin suunnattava katse kohti kevättä ja Vappua. Olen pohdiskellut pakettimatkan mahdollisuutta samalla, kun olen tarkistellut omatoimimatkan lentojen, sekä hotellien hintoja. Vaikka ensi kevääseen on vielä todella pitkä aika, nousee taas pieni innostus matkailuun. Tällä kertaa emme tosin mene kaupunkiin, vaan rannalle. Se on ainoa varma asia, mihin olemme päätyneet. Suunta ja kesto on aavistuksen vielä auki. Aika on noin viikko suunnilleen Vapun tienoilla.

Rooma ja Barcelona ovat kivoja kohteita, mutta olisi kiva ladata kunnolla akkuja ja heitellå Benkkua altaassa, sekä haahuilla rantavedessä hänen kanssaan kiviä keräillem, sekä kaikkia uusia juttuja osoitellen. Toiveissa olisi siis ”elämisen helppoutta” korostava loma, suorittavan kaupunkiloman sijaan.

Näitä tarvitaan tulevalta lomalta:

 • Lyhyt lento
 • Rantaa
 • Meri tai iso järvi, jossa olisi jo lämmintä vettä
 • Pieni keskusta (ei suurkaupunkia)
 • Halpa hintataso
 • Hyvää ruokaa
 • Lapselle tekemistä
 • Helppo kulkea paikasta toiseen
 • Lämmin
 • Lokaalisuus on tärkeä elementti
 • Ei mikään ökyhintainen hotelli, mutta samalla tasokas ja pakko olla uima-allas myös lapsille.

Tärkeintä kuitenkin on, että siellä on helppo viihtyä, eikä tarvitse juosta nähtävyyksien perässä. Esimerkiksi pari vuotta sitten, kun olin ystävieni kanssa Mallorcalla, Port d´Alcudialla noin viikon verran, niin se vaikutti juuri sellaiselta hiljaiselta paikalta, missä ei tarvitse tapella tarjoilijan huomiosta tuhannen brittituristin kanssa.

Kroatiassa Split ja Pula olisivat mukavan hiljaisia paikkoja, mutta kyseisissä paikoissa rannat ovat liian kivisiä. Ja eipä sielä noin pienen lapsen kanssa kovinkaan hyvin viihtyisi. Turkissa tai Kreikan saarilla en ole ikinä käynyt, joten niistä en tiedä mitään. Onko Kreikan saarille helppo päästä matkalaukkujen ja -rattaiden kanssa? Millainen paikka Israel on nykyään? Onko Malta millainen paikka?

Muunmuassa noihin ja sataan tuhanteen muuhun kysymykseen reissua koskien olisi mahtava saada vastauksia. Oletteko te olleet tai oletteko lähdössä juuri reissuun noin kaksivuotiaan kanssa? Miten pitää varautua eri tavalla, kuin yksivuotiaan kanssa?

Jos et muuten seuraa vielä minun Instagram- tai Facebook-tiliä, niin ota haltuun ne näistä linkeistä:

INSTAGRAM-linkki

FACEBOOK-linkki

Aivan päällikkönä Vatikaanissa!

2 thoughts on “Mihin reissuun ensi keväänä 2-vuotiaan kanssa?

 1. Christa /Traveldreamer says:

  Keväällä ei Euroopassa oikein vielä ole merivesi uimalämmintä. Kreikan saarilla voi ollv vielä säätkin etenkin iltaisin viileät. Heittäisin, että Kyproksella ja Sisiliassa voisi olla lämpimintä vapun aikaan. Ollaan kummassakin oltu 2-vuotiaan kanssa. Näistä Kyproksen Protaraksessa oli mahtava ranta, jossa taapero viihtyi. Sisiliassa aika kului altaalla, mutta meidän lapset tykkäävät muutenkin enemmän uima-altaasta kuin merestä. Protaras on rauhallinen turistikohde, jossa ravintoloita riittää, mutta eipä rannan lisäksi sitten paljon muuta. Rentoon lomailuun kuitenkin oiva kohde. Sisiliassa on enemmän nähtävää jos sitä kaipaa.
  Kaksivuotias nauttii, kun pääsee leikkipuistoon ja uima-altaaseen. Päiväunet ovat vielä tärkeät, mutta kun ne saa hoidettua, niin matkaseura on mitä mainiointa.
  Me olemme matkustaneet lasten kanssa sekä pakettimatkoilla että omatoimisesti Pakettimatkat ovat olleet edullisimpia ja kätevimpiä juuri silloin kun on haettu vain rentoutumista. Hotellit ovat yleensä hyvin varustettuja ja niistä löytyy leikkialueet ja palvelut ovat lähellä.

  • Faijahommia says:

   Täytyy tuo sisilia ottaa lähempään tarkasteluun. Italiassa on tullut oltua useaan otteeseen, mutta ei koskaan etelässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.