Miehen kuntotarkastus – Mitä verikokeessa näkyy?

miehen kuntotesti

                                                                                                                            Yhteistyössä Puhti.fi

Miehen kuntotarkastus

Kävin tovi sitten mittaamassa veriarvoni Puhti.fi:n kautta, koska olen tuntenut oloni todella väsyneeksi jo pitkään. Eikä se ole sellaista normaalia väsymystä vaan yleistä nuhjuisuutta, jos tuosta sanasta nyt saa mitään irti. Oloni oli sellainen, että nyt ei ole ihan kaikki kohdillaan ja onneksi kävin mittauksissa, sillä sieltä löytyi mikä aavistuksen huolestutti, mutta ei kuitenkaan vielä mitään vakavaa. Pikku herättelystä testitulokset kuitenkin toimivat erinomaisesti.

Mitä verikokeessa näkyy

Verikokeessa näkyy oikeastaan laidasta laitaan kaikkea oleellista aina tulehdusarvoista munuaisten kuntoon. Jokaisen eri mittauksen kohdalla näkyi sinun oma arvosi, sekä missä sen olisi hyvä olla ja milloin tietyn testin veriarvot ovat joko yli tai alle viitearvojen. Se mitä verikokeessa näkyy, heijastaa sinun elämäntapoja ja senhetkistä terveydentilaa. Jos olet elänyt viimeiset kuusi kuukautta sairastellen, etkä ole kiinnittänyt huomiota ruokavalioosi (kuten minä), näkyy se näissä kokeissa.

 

Tuo Liikkujan terveystarkastus -mittaus missä minä kävin mittaa muunmuassa seuraavia miehen terveyden kannalta tärkeitä arvoja:

Testosteroni

Ferritiini, joka kertoo rautavarastoista.

D-vitamiini

Veren rasva-arvot

Minulla oli muut arvot normaaleilla tasoilla poislukien kaksi. Munuaisissa löytyi aavistuksen vajaatoimintaa ja lymfosyytit ovat hieman koholla. Tämä tarkoittaa, että kehossa on pieni pitkittynyt tulehdustila. Ei mitään hätää, en ole kuolemassa 🙂 Nyt vain pitää ottaa itseään niskasta kiinni.

Miten verikoe otetaan

Kokeiden tekeminen on helppoa. Varaat vain ajan Puhti.fi:n nettisivuilta ja katsot sinulle parhaan ajan, sekä lokaation. Itse sain ajan oikeastaan täysin siihen ajankohtaan kuin sen halusin. Veren ottamiseen meni vain muutamia minuutteja ja seuraavana päivänä oli sähköpostiini tullut tulokset. Näistä kannattaa kuitenkin konsultoida ammattilaista, varsinkin jos on jokin arvo päin persettä.

miehen kuntotesti

Miten muuttaa elämäntavat

Tuo onkin erinomainen kysymys, mutta nyt siihen tuli aivan jäätävä buusti, sillä vähäsen kutistuneet vaatteet eivät sitä tehneet. Nyt kun keho ei ole yhtä tikissä kuin itseluottamus, on minun pakko toimia ja tehdä jotain. Samaan hengenvetoon voin sanoa, että kävin myös kehonkoostumusmittauksessa, eikä sekään imarrellut.

Olen ollut siitä lähtien vähän väliä kipeä, kun Benkku aloitti tarhan, joten en ole päässyt treenaamaankaan niin usein kuin olisin halunnut. Koko futiskausi meni katsomossa, eikä kipeänä ole jaksanut alkaa kokkailemaan mitään erikoisia terveysruokia. Toki pienehkö sokeriaddiktio on myös tehnyt jälkensä.

Nyt ruokavalion laittaminen parempaan kuntoon, sekä liikunnan lisääminen toivottavasti parantavat tuloksia seuraavasssa testissä, minkä menen kesän jälkeen tekemään. Yksi asia minkä olen myös laiminlyönyt pahasti on veden juonti. Jo siihen pelkästään siihen panostamalla uskon, että nuo luvut paranevat niin verenkuvassa kuin kehonkoostumusmittauksessakin.

veden juonti

Suosittelen jokaiselle lämpimästi tarkastamaan omat veriarvonsa mikäli kokee, että nyt ei kropassa kaikki ole ihan kunnossa. Vaikka tämä ei olisikaan yhteistyö-postaus, olisin itse silti käynyt katsomassa nuo arvot ja kertoisin siitä teille, sillä en suostu suosittelemaan mitään paskaa mihin en itse usko. Tästä linkistä voit lukea lisää siitä.

Kun kesän jälkeen teen vertailupostauksen, niin käyn läpi myös muutamia fyysisiä suoritteita ennen ja jälkeen. Miten sairastelu ja ns terveellisempi elämä näkyy kaikessa, sekä mitä verikokeessa näkyy tämän ajanjakson jälkeen?

Jos haluat itse mennä katsomaan testit, niin suosittelen uutiskirjeen tilaamista. Sillä saat +10% alennuskoodin 🙂 https://www.puhti.fi/uutiskirje/

PS. en itse hyödy mitään vaikka koko Suomi kävisi blogini kautta varaamassa testit. Haluan vain, ettei muille tule tälläisiä pieniä ylläreitä ja niihin tartutaan tarpeeksi ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.