Matkakohdesuositukset: Australia, California, Thaimaa, yms

Olen suhteellisen tuore reissaaja. sillä olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa vasta kesällä 2007. Ensimmäinen lentoni oli Lontoon kautta Los Angelesiin, missä meillä oli kaksi viikkoinen tanssi- ”bootcamp”. ( Kyllä, harrastin jorausta muuallakin kuin baareissa noin viiden vuoden ajan 😀 ). Sen jälkeen onkin matkakärpänen puraissut todella lujaa ja olen käynyt yhteensä 29 maassa, joista monessa useaan otteeseen. Tälle vuodelle on vielä neljä reissua tiedossa ja todennäköisesti tulee lisää.

Matkustaminen on parasta mihin rahansa voi laittaa ja noin 15 000 euroa vaatinut maailmanympärysmatka ei kaduta yhtään. Pakkasin laukkuni syksyllä 2008 ja lähdin Australiaan work and holiday -viisumilla, mutta eipä sielä laman takia kauheasti työtä ollut tarjolla, joten surffailin ja nautin elämästäni sen aikaa, kun raha riitti 😀

Listaan tähän nyt teille oman top 10 -listan paikoista missä olen käynyt ja hieman syitä miksi juuri ne paikat:

 1. Australia: Upea paikka missä on jokaiselle jotain. Rantaa, isoja kaupunkeja, kulttuuria, Itse asustin Sydneyssä suurimman osan ajasta, kun olin Australiassa. Se on yksi kaupungeista mihin olisin valmis muuttamaan samantien. Tein myös muutamat pikavisiitit länsi-rannikolle Perthiin, Melbourneen, Brisbaneen, sekä Sydneytä ympäröiviin pienempiin kaupunkeihin. Tästä voisi kirjottaa monta erillistä postausta, mutta tuskimpa niitä kukaan jaksaisi lukea 😀 
 2. California: Olen käynyt USA:ssa useaan otteeseen ja vain kerran matka sijoittui ainoastaan New Yorkiin. Siitä en kauheasti lämmennyt, mutta Californian useat kaupungit sen sijaan olivat upeita. Hyvä esimerkki on San Diego, mikä muistuttaa jollain tapaa Sydneytä. On rantaa, on kaupunkia, on hyvää ruokaa ja rento ilmapiiri. San Diegon lisäksi myös San Francisco on näkemisen arvoinen, eikä Los Angelesiakaan pidä unohtaa. Vegasissa on kiva piipahtaa, mutta ei sielä kauaa jaksaisi olla.
 3. Fiji: Menin Fijille, Mana -nimiselle saarelle pariksi viikoksi nauttimaan tekemättömyydestä ja täysin rentoutumaan. Sytyn fijiläisiin ihmisiin, sillä heillä on todella rento ote elämään, eivätkä he turhia stressaa. Plussana oli myös se, että rannalta pystyi samantien lähteä snorklaamaan koralleille, sekä katsastelemaan merielämää.
 4. Italia: Italiassa olen käynyt neljästi ja nyt kesällä tulee kaksi kertaa lisää. Kaksi visiittiä Roomassa on jättänyt kaupungin pysyvästi sydämeen. Todella upea paikka ja olo on kuin kävelisi ulkomuseossa. Toukokuussa sää on jo erinomainen, eikä silloin niin paljon ihmisiä liikkeellä. Molemmilla kerroilla on osunut huippu futismatsi, mitä on ollut pakko mennä katsomaan. Torinoa en pysty suositella kenellekkään, sillä siitä ei itselleni jäänyt kovinkaan hyvä maku. Genoa vaikutti huikealta ja pitkä viikonloppu Milanossa toimii aina. Nyt toukokuussa olemme taas menossa Roomaan ja kesällä päivävisiitti Kroatian Pulasta Venetsiaan.
 5. Portugali: Tässä maassa olen käynyt kahdesti ja molemmilla kerroilla Lissabonissa. Ensimmäisellä kerralla menimme J:n kanssa etelään Lagos-nimiseen kylään. Se oli sen verran hieno paikka, että voisin viettää eläkepäiviäni sielä. Pieni sympaattinen kylä, missä eläminen vaan tuntui helpommalta. Lissabonissa olimme ystävien kanssa viikon 1,5 vuotta sitten ja sinne voisi koska vaan lähteä uudestaan. Hintataso on edullinen ja sielä on rantaa, sekä kaupunkikulttuuria, eli taas jokaiselle jotain.
 6. Espanja: Espanja on ollut matkakohteena viidesti. Kaksi kertaa Barcelonassa, kaksi kertaa Madridissa (joista toinen oli back-up suunnitelma, kun lähdimme Valenciasta myrksysäitä karkuun) ja kerran Mallorcalla. Mallorca oli todella rento paikka, eikä syksyllä sielä ollut juuri lainkaan turisteja. Saimme olla suhteellisen rauhassa. Hintataso oli halpa ja ihmiset ystävällisiä. Ranta oli myös upea ja hitaasti syvenevä ranta oli erinomainen lisä pienen krapulan tappamiseen. Barcelonan reissusta voit lukea enemmän täältä.
 7. Kroatia: Kroatiassa olen käynyt vain kerran ja toinen kerta tulee kesällä, kun matkaamme Pulaan. Ensimmäinen kerta oli noin vuosi sitten ja kohteena oli Split. Keväällä ei vielä ollut kovaa turistivirtaa ja saimme olla aika omissa oloissamme rannalla, sekä kaupungilla. Emme joutuneet taistella tilasta tuhansien saksalaisten ja miljoonien brittien kanssa. Vuokrasimme upean Airbnb:n aivan keskustan kupeesta, joka oli myös rannan vieressä. Splitin reissusta voit lukea enemmän täältä.
 8. Uusi-Seelanti: Australiassa ollessani piipahdin myös reiluksi kahdeksi viikoksi Uuden-Seelannin etelä-saarellen. Vuokrasin auton ja ajoin koko saaren ympäri. Saaren luonto ja maisemat olivat aivan mielettömiä. Oli kuin olisi ajanut kokoajan upeasssa maalauksessa. Jos sinulla on aikaa ja rahaa, niin suuntaa tänne. Vieläkin vähän harmittaa, että minulla ei ollut enempää aikaa tutkia eteläistä saarta. Queenstown oli todella upea kaupunki.
 9. Thaimaa: Thaimaassa on tullut käytyä muutamaan otteeseen ja lähinnä aina Phuketin alueelle. Upea paikka missä pääsee brittiläisiä jurrituristeja karkuun useaankin paikkaan, jos sellainen ei kiinnosta. Ruoka koko maassa on erinomaista ja hintataso halpaa. Sinne tulemme suuntaamaan perheen kanssa varmasti, kunhan tuo kundi vähän tuosta kasvaa.Thaimaa
 10. Ranska: Se kun ranskalaisia ihmisiä haukutaan röyhkeiksi yms, on täysin valetta ainakin minun kohdalla. Kolmella Ranskan visiitillä olen kohdannut vain ystävällisiä ihmisiä. Ensimmäinen reissu oli junalla Lontoosta Pariisiin, toinen reissu oli parisuhde-loma Pariisiin, sekä Marseilleen ja kolmas oli työmatka Pariisista hieman etelään, Orleansiin. Ruoka Ranskassa on ollut erinomaista joka kerralla ja tämä on todella hyvä kohde puolison kanssa reissaamiseen.

Näistä suosittelen perhematkoille Thaimaata, Australiaa, Kroatiaa, Etelä-Portugalia, sekä Californiaa.Myös tiettyjä paikkoja Espanjasta, kuten Mallorca, sekä muut pienemmät rantakohteet

Parisuhdematkoilla sopii oikestaan kaikki ja kaveriporukalla reissaamiseen suosittelen ehdottomasti ensimmäisenä Lissabonia. Jos on mahdollista, niin kannattaa mennä katsomaan paikallista jalkapalloa, oli kohdemaa mikä tahansa. Vaikka laji ei kiinnostaisi pätkääkään, on se silti erinomainen kokemus ja hyvä tapa ymmärtää paikallista kulttuuria enemmän.

Jos reissukuvat matkoiltani kiinnostaa, niin henkilökohtaisesta Instagram-tilistäni näet niitä.

 

Bottom 3 -kaupungit:

Torino: Ei säväyttänyt oikein millään tavalla.

Luulaja: Pakollinen työkeikka Luulajaan oli kyllä yksi pahimmista työkeikoista koskaan. Kylässä on keskusta, missä on 12 jäähallia ja 19 nuuskakiskaa. Siinäpä se sitten melkein olikin.

Valencia: Olen kuullut paljo hyvää Valenciasta, mutta omalla kohdalla se oli aivan farssi. Vettä sato, City Alert annettiin myrskyjen takia. Kaikki paikat olivat kiinni. Aribnb-kämppä oli todella surkea, eikä vastannut oikein kuvia.

3 thoughts on “Matkakohdesuositukset: Australia, California, Thaimaa, yms

 1. Pingback: Faija lomalla: Venetsia, Italia - Faijahommia

 2. Petteri says:

  Vaikea nimetä Top10 kun on käynyt 130+, mutta tässä yritys:
  1. Vanuatu (tulivuori, maisemat, tunnelma)
  2. Bhutan (maisemat, kulttuuri, erilaisuus)
  3. Georgia (vuoret, arkkitehtuuri, ruoka)
  4. Turkmenistan (Darvaza, erilaisuus, wtf-fiilis)
  5. Meksiko (arkkitehtuuri, ruoka, ihmiset,ä etc etc)
  6. Oman (maisemat, arkkitehtuuri, kilpikonnat)
  7. Jordania (historia, aavikot, maisemat)
  8. Iran (ihmiset, huikea arkkitehtuuri, tunnelma)
  9. Uzbekistan (historia, arkkitehtuuri)
  10. Islanti (maisemat)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.