Lasten vitamiinit – Mitä vitamiineja teillä syödään

Lasten vitamiinit jakaa usein mielipiteitä. Osa antaa niitä lisäravinteina ja osa taas luottaa, että ruokavaliolla hoitaa kaikki tarvittavat vitamiinit.

Minä usein unohdan syödä omat vitamiinit, sekä hivenaineet ja sen huomaa varsinkin jos takana on pitkään jatkunut rankempi treenijakso. Huomaan sen väsymyksestä, sekä vastustuskyvyn laskemisesta, jolloin suuhuni tulee aftoja tietyistä pähkinöistä. Ruoasta en todellakaan saa kaikkea tarvittavaa ja on vaikea uskoa, että meidän 2-vuotias varsinkaan saa, vaikka ajoittain kaikkea syökin. Välillä taas ei kelpaa kuin smoothiet ja näkkileipä.

Lasten vitamiinit – Mitä meidän kaapista löytyy

Meillä kundille annetaan D-vitamiinia, sekä maitohappobakteereita tippojen muodossa aina aamuisin ”herkkuna”. Kohta aloitetaan antamaan myös monivitamiinia. Koen, että tämä on varsinkin nykyaikana tarpeellista, koska ruoka ei ole enää yhtä laadukasta kuin se ennen oli. Vaikka tuon lauseen takia kuullostankin 90-vuotiaalta, ei se silti vähennä sen merkitystä.

D-vitamiinilla varsinkin on tärkeä merkitys, sillä se edesauttaa luuston kasvamista, sekä hivenaineiden imeytymistä.  Vaikka kundin juomasta kauramaidosta tulee D-vitamiinia, annamme silti joka aamu tuon herkkusetin, missä on yhdistetty myös maitohappobakteerit.  Nuohan lisäävät suoliston hyvää bakteerikantaa, jossa käy jatkuva taistelu hyvis-bakteerien ja pahis-bakteerien välillä. Liekö tämä syy siihen, että MEILLÄ EI OLE KOSKAAN OLLUT NOROA vaikka koko muu jengi päiväkodissa sairasti sen? Tuskin tuo on siihen pääsyy, mutta tällä ajatuksella on kiva leikkiä. 🙂

Suosittelemani tuotteet

En ole mikään lääkäri tai terveysviranomainen, mutta meillä on todettu hyväksi RELA:n maitohappobakteerit+d-vitamiinitipat ja kohta alamme nappaamaan Minisunin multivitamiineja. Olemme käyttäneet noita tippoja jo aivan pienestä asti, joten tästä yhteistyöstä kirjoittaminen tuli aika luonnostaan. En olisi kilpailijoiden tuotteista kirjoittanut, sillä emme ole niitä käyttäneet.

Itse jätin lisäravinnekaupasta ostamani vitamiinit ottamatta ja nappailen Minisunin multivitamiineja, sillä toisin kuin nuo ennen syömäni pillerit, niin nämä eivät jää kurkkuun jumiin. Plussaa siitä.

Syödäänkö teillä vitamiineja, maitohappobakteereja ja hivennaineita? Muistatko itse ottaa lisäravinteet samalla, kun annat lapsellesi? Varsinkin imettäville äideille olisi tärkeää muistaa myös omat vitamiinit ja hivenaineet oman ja lapsen jaksamisen kannalta. Katso lisää lasten vitamiineista ja maitohappobakteereista tästä linkistä.

Yhteistyössä Verman.

 

2 thoughts on “Lasten vitamiinit – Mitä vitamiineja teillä syödään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.