Lapsivapaat lennot ovat tulossa – Vihdoinkin edistystä

Eilen uutisoitiin*, että tuoreen kyselyn mukaan yli puolet lentomatkustajista haluaisivat lapsivapaat lennot, tai ainakin matkustavat perheet tietyille paikoille.

Tämä on upea uutinen niille ketkä eivät siedä lasten itkua. Myös perheellisille tämä on tervetullut uutinen, sillä tämä on (toivottavasti) vain ensimmäinen askel kännittömiin lentoihin. Tai ainakin sellaisiin lentoihin, missä humalaiset ihmiset siirretään tietylle alueelle esimerkiksi koneen peräosiin, mahdollisimman kauas perheellisten alueesta. Samalla voitaisiin siirtää valittajat omaan karsinaansa, sillä tuskin kukaan perheellinen jaksaa kuunnella takana olevan penkkirivin businessmiestä valittamassa, kun vauva itkee.

Myös ylirakastuneet pariskunnat, liian kovaa puhuvat, suu auki syövät, haisevat ja yskivät ihmiset voitaisiin laittaa omiin karsinoihinsa, sillä monia ihmisiä ärsyttävät myös edellämainitut matkaajat. Pahinhan on se kuka yrittää sulloa käsimatkatavaroitaan viimeisenä jo täynnä oleviin tiloihin. Tuollaiset matkustajat VEKS koneesta välittömästi! Koska saadaan tälläiset lennot?

Ymmärrän kyllä sen, miksi jotkut maksaisivat enemmän, että saavat lentää varmasti itkuttomassa lomalennolla. Itse lensin Sydneystä Los Angelesiin 13 tunnin lennon ja takana olevan perheen pieni vauva itki lähes koko matkan. Kyllähän se harmitti ja varmasti näkyi parikymppisen miehen naamastakin. Samalla minua myös suretti vanhempien fiilis, sillä eivät he näyttäneet nauttivan ihmisten puukkomaisista tuijotuksista ja valituksista. Myös vauvan olo sai minut hieman surulliseksi, sillä tuskin vauva ihan huvikseen rääkyisi yli kymmentä tuntia 13 tunnin sisään.  Pidin kuitenkin suuni kiinni, sillä viimeinen asia mitä kannattaa itkevän vauvan vanhemmille sanoa, on ”nyt hiljentäkää se teidän kakara”. Aah, hyvä, että sanoit. Emme huomanneetkaan, että hän itkee. Kiitos…

On koomista, että maailma menee eteenpäin sukupuolineutraalisuudessa yms, mutta sitten tuupataan lapsiperheet bussin ja lentokoneen etuosiin, etteivät ne häiritse muita matkaajia. Toki siihen, että tämä toteutuisi jokaisessa lentoyhtiössä on vielä pitkä matka, mutta ensimmäinen askel on jo otettu.

Toivottavasti, kun me lähdemme perheen kanssa kahden viikon päästä Barcelonaan viikoksi lomalle, koneessa ei ole yhtään (muita) itkeviä vauvoja, minun ja Benkun lisäksi. En ala, jos jonkun muun vauva itkee!

*Linkki uutiseen.

 

5 thoughts on “Lapsivapaat lennot ovat tulossa – Vihdoinkin edistystä

 1. Paljon matkusteleva says:

  Oltiin viime vuonna Thaimaassa, jonne lento kestää ~10 tuntia. Tulomatkalla ympärillemme oli kasaantunut useampi lapsiperhe. Parkuminen alkoi jo siinä vaiheessa, kun piti laittaa turvavyö kiinni; yksi lapsista oli ilmeisesti ”vapaa sielu”, joka ei kestä paikallaan oloa… hän huusi aina, kun turvavyön merkkivalo paloi. Muut lapset jatkoivat sitten tasaisesti, kun yksi lopetti niin toinen aloitti.
  Tuli vaan mieleen, että onko pakko lähteä noin pitkälle lennolle pienten lasten kanssa; varsinkaan sellaisten, jotka eivät viihdy paikallaan. Meidän oma ”prinssi” oli paikallaan viihtyvää mallia, eikä hänellä ollut korvasärkyä yms., joten hän ei itkenyt lentokoneessa koskaan. Me kokeiltiin ensinnä lyhyempää lentoa ja siitä sitten pidennettiin vähitellen, kun huomattiin, että poika ei hermostu lentokoneessa.
  Ai niin, menomatkalla Thaimaaseen lasten itkua ei kuulunut, mutta yöllä kun olisi voinut nukkua ja valot oli sitä varten himmennetty, pari miestä keskusteli isoon ääneen omista suunnitelmistaan; olisi tehnyt mieli heidät heittää ulos koneesta!!!! Lapset mua vaan säälitti…

  • Kirsti says:

   Hyvä kirjoitus. Yhtään matkaa ei minulta ole mennyt pilalle lennolla itkevän lapsen vuoksi. Pari kertaa aikuisen käytös koneessa on saanut minut raivon partaalle.Hyvää lomaviikkoa koko perheelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.