Kun taaperon paska parturi pilaa fiiliksen

Tajuttiin tänään aamulla, että Benkulla alkaa olla aika villi tukka taas ja iltapäivällä olisi J:n serkun konfirmaatiojuhlat, joten parturi-käynti olisi aika ajankohtainen.

 

Nopealla googlauksella huomattiin. että lähikauppakeskuksessa on vain yksi liike auki, joten siihen oli mentävä. En viitsinyt häiritä ystävääni, kuka leikkasi viimeksi Benkun tukan, sillä ajattelimme, että on sunnuntai ja tämä tulee liian nopealla varoitusajalla.

Mentiin kauppakeskukseen liikeeseen sisään ja suuntasimme kassalle, minkä takana oli noin viisi ihmistä. Kysyimme, että onko mahdollista saada näin nopealla varoitusajalla leikkuun yksivuotiaalle. Yksi nainen sanoi innokkaana, että hän voi hoitaa ja olisi pitänyt hänen työkaverinsa reaktiosta tajuta, että nyt on joku vialla.

Itse menin leikkaamaan sitä vähää tukkaa, mitä päässäni enää kasvaa toiselle puolelle liikettä ja yhtäkkiä kuulen hirveän huudon. Benkku itkee kuin syötävä ja J on ottanut hänet syliin. Parturi koittaa vielä leikata saksilla huutavan ja heiluvan lapsen tukkaa. Sanomattakin on selvää, että Benkun tukanleikkuu loppui siihen.

Kun oma otsalohkoni oli kiillotettu ja partakin ajettu kävin maksamassa oman hoitoni. Benkun parturi sanoi, ettei hänen työstään tarvitse veloittaa. Onneksi ei tarvinnut, sillä minulla olisi hirttänyt täysin kiinni.

Tässä on neidon kädenjälkeä. Toki tiedän, että tuosta olisi voinut tulla vaikka minkälainen taideteos, mutta ethän sinä heti mene peloissaan olevaa 1-vuotiasta lasta koneella leikkaamaan takaraivosta. Varsinkaan, kun lapsi alkaa itkemään enemmän, niin sano äidille, että pidä käsistä kiinni. Se on tukanleikkuu, ei mitään h**vetin vesikidutusta millä koitetaan saada lapsi tunnustamaan, että mihin piilotti iskän dösäkortin. Jos et oikeasti osaa leikata taaperon hiuksia, niin älä ilmoittaud vapaaehtoiseksi! Säästä kaikkien hermoja ja aikaa.

Tämän jälkeen ei auttanut, mutta kuin häntä koipien välissä soittaa ystävälleni ja hakea hänet autolla meille korjaamaan tilanne. Kun lähetin tuon kuvan hänelle, niin hän luuli, että minä olin koittanut leikata Benkun tukkaa 😀

Ihan vaan vinkkinä teille vanhemmille, ketkä leikkaatte taaperoidenne hiuksia ensimmäisiä kertoja. Jos teillä on huono fiilis parturistanne, sanokaa suosiolla, että katsotaan joku toinen kerta. Meidän olisi pitänyt nostaa kytkintä jo heti alkajaisiksi, niin olisimme säästyneet tuolta farssilta.

Onneksi ystäväni on pätevä työssään ja sai pelastettua Benkun hiukset 😀 Tosin jos olisimme menneet heti hänelle, oltaisiin tältä farssilta vältytty.

Onko teillä millaisia kauhutarinoita parturikäynneistä lastenne kanssa?

 

22 thoughts on “Kun taaperon paska parturi pilaa fiiliksen

 1. Linda says:

  Heips. Kieltämättä lopputulos ei ole parhain mahdollinen, mutta asioilla on aina kaksi puolta. Jos halutaan ja on sovittu, että leikataan oikeasti lyhyttä mallia niin mielestäni koneella leikattuna palvelu aikakin on lyhyempi (lapsi jaksaa keskittyä paremmin), kun taas saksilla leikkaamiseen menee enemmän aikaa. Leikkausta on erittäin vaikea/mahdoton suorittaa loppuun ”hyvillä arvosanoilla” jos lapsi huutaa ja kiemurtelee penkissä.
  Kommenttini tarkoitus on herättää ajatuksia, ei sortaa kumpaakaan osapuolta!:)

  • Faijahommia says:

   Pyyntö oli leikata hieman sivuilta, koska tukka tulee jo reilusti korvien yli.
   Opittiin tästä ainakin se, että jatketaan hyväksi todetulla parturilla 😀

  • Sopa says:

   Jep. Mun poika veti 1-vuotiaana ihan hirveät pultit parturissa, vaikka istui mun sylissä. Ei parturi voinut sille mitään, että lopputulos ei ollut kovin hieno (jouduttiin keskeyttämään). Leikkasin sitten tukan itse seuraavat 4 vuotta. En oikein ymmärrä mitä parturi voi tehdä, jos lapsi ei kestä leikkaamista (mikä on ihan normaalia 1-vuotiaalle).

 2. Sebastian says:

  jätät siis 1 vuotiiaan lapsen yksin penkkiin, kun otat samalla itsellesi parturoinnin? ei tarvitse vuoden isä kandinaatti olla ymmärtääkseen, että lapsi hätääntyy. ja, jos taitava ystäväsi on leikannut enkeliäsi enne ilman konetta olisi ehkä fiksua ilmoittaa siitä etukäteen. se että joku leikkaa lapsen ajan kanssa rauhallisessa ympäristössä sinun läsnäollessasi paremmin ei pitäisi olla edes kirjoituksen arvoinen noteeraus. jos teillä on parturi-kampaajana huono fiilis pienen lapsen kasvattajan maalaisjärjestä, sanokaa suosiolla olevanne täyteen buukattu.

  • Vain minun mielipiteeni.. says:

   Itse kampaajani täytyy todeta, että pienten lasten (varsinkin taaperoiden) hiuksia leikatessa toivoisin vanhempien olevan läsnä leikkaustilanteessa juuri tällaisten tilanteiden takia. Taaperoiden hiustenleikkuu saattaa olla haastavaa eikä 1v ole mielestäni vielä tarpeeksi iso olemaan yksin tällaisissa tilanteissa. Ei voi olettaa, että lapsi viihtyy rentona siinä sen aikaa, että leikataan ja vanhempi itse huollattaa hiuksensa naapuripenkillä.
   Jos sinua säälittää poikasi leikkauksen lopputulos niin kyllä minua säälittää kampaajan fiilis tämän jälkeen. Nimittäin lasten hiustenleikkaus kun ei aina ole helpoimmasta päästä. Varsinkaan jos vanhemmat häipyvät paikalta ja jättävät lapsensa kampaajan ”vastuulle”.
   Ja komppaan ehdottomasti sitä ideaa, että kerrot seuraavalla kerralla miten tahdot lapsesi hiukset leikattavan ja painotat vahvasti miten et. Kaikki kampaajat kun eivät välttämättä ymmärrä, että sinun lapsesi ei tahdo hiuksia leikattavan esim koneella.
   Mutta lopuksi täytyy kyllä todeta, että ystäväsi sai aikaiseksi upean lopputuloksen, kannattaa siis hänellä käydä jatkossa koska on jo tuttu ja varma myös lapselle itselleen.

   • Faijahommia says:

    Siis itse olin leikkauttamassa hiuksiani ja äiti oli pojan kanssa. Äiti kerkesi reagoida vasta kun tuo tuho oli tehty.
    Joo kyllä me tuon ystäväni palveluksia tullaan jatkossa käyttämään 🙂

 3. Nimetön says:

  Äh, leikkaan lasten (ja perheen nuorten) hiukset pääasiassa itse. Saavat toki parturiinkin mennä, mutta yleensä valitsevat mielummin äidin keittiön…
  No, elämä on onneksi opettanut.

 4. Kirmi says:

  Nyt täytyy kyllä sanoa, että oli niin hieno kampaus pojalla alkuun, että ihan riemastutti täällä. Ymmärrän kyllä, että olette olleet aivan pöyristyneitä ja kuulostaa käsittämättömältä parturireissulta. Mutta aikamoinen taituri on teidän luottoparturi, kun sai tehtyä noin hyvän kampauksen lopulta.
  Itse löysin onneksi kerrasta lapselle hyvän parturin ja muille en uskalla viedä.

  • Faijahommia says:

   Joo ei mekään enää muille viedä 😀
   Täytyy aina vain soittaa kaverille, että tulee leikkaamaan kundin tukan.

   • Nimetön says:

    Toivottavasti myös maksatte tälle ”kaverille” ihan markkinahintaisen korvauksen. Turhan usein oletetaan, että parturi-kampaaja voi siinä ”samalla käydessään” leikata meidän Maijan otsatukan ja vähän siistiä Pekan niskaa…
    Korvauksen lisäksi luonnollisesti myös kuitti vaihtaa omistajaa ja verottaja saa omansa -eikö?

 5. Leea says:

  Voi apua. Pääpunaisena kirkuva lapsi on kyllä aina haaste parturille, ettei nopeista liikkeistä vain tuu haaveria. Mulla on kyllä täysin sympatiat parturin puolella. Onneksi et sentäs julkisesti lähtenyt mollaamaan kyseistä paikkaa.

  • Faijahommia says:

   Ei viitsi julkisesti mollata.
   Jokainen tekee virheitä ja toivottavasti parturi myös oppi, että ei ehkä heti kättelyssä leikkaa koneella niskasta ennen kuin on esim näyttänyt laitetta lapselle.

 6. Polina says:

  Aika ja muutama poika ja mies on ”opettanut” mut leikkaamaan hiukset. Noin vuoden ikäisellä olen aloittanut niin, että poika on istunut sylissä. Hiusten leikkuu on haastava, koska lapset inhoaa kutittavia hiuksia. Siksi kyllä suosittelen tuttua parturia tai edes sellaista joka on tottunut leikkaamaan lasten hiuksia.

  • Faijahommia says:

   Joo meillä on löytynyt onneksi hyvä parturi, joka on leikannut myös minun tukkani (silloin kun se vielä kasvoi päässä 😀 )

 7. Faijarakkaus says:

  Kotona leikattu tukka toki voi toimia, mikäli lasta ei pakoteta. Jos koneella saadaan ajettua ensin ”malli”, joka meneekin pieleen ja sitten lopputuloksena 3mm koko pään ajelu, on tuo Käsittämätöntä 😡 Eikä ihme, jos ammattilaisen luona pelkkä koneen äänikin jo pelottaa.
  Jättäkää ammattilaiselle tukanleikkuu, jos ei mene putkeen – on jatkossa hieman helpompi lapsen ymmärtää, ettei koko tukkaa viedä 3-vuotiaalta.

 8. Faijarakkaus says:

  Kotona leikattu tukka toki voi toimia, mikäli lasta ei pakoteta. Jos koneella saadaan ajettua ensin ”malli”, joka meneekin pieleen ja sitten lopputuloksena 3mm koko pään ajelu, on tuo Käsittämätöntä 😡 Eikä ihme, jos ammattilaisen luona pelkkä koneen äänikin jo pelottaa.
  Jättäkää ammattilaiselle tukanleikkuu, jos ei mene putkeen – on jatkossa hieman helpompi lapsen ymmärtää, ettei koko tukkaa viedä 3-vuotiaalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.