Kirje pojalleni tulevaisuuteen

On vaikea olla ajattelematta tuon pienen nauravan ja huutavan pojan tulevaisuutta joka päivä. Millainen luonne hänelle tulee, millaiset arvot hänellä on, miten hän kohtelee muita ihmisiä, sekä monia muita tärkeitä pointteja, mikä määrittää hänen identitettinsä.

Tässä on nyt kirje tulevaisuuteen pojalleni ja toivon, että mahdollisimman moni näistä kohdista toteutuu hänen kohdallaan.

Benjamin.

Kun sinä kasvat ja alat itse kehittää omaa minäkuvaasi, sekä alat määrittämään omia arvojasi, toivon, että mahdollismman moni näistä kirjoittamistani pointeista toteutuu kohdallasi.

Muista kunnioittaa ihmisiä heidän väriin, kokoon, ikään tai työnkuvaan katsomatta. Kunnioita siivoojaa ja toimitusjohtajaa yhtä paljon, mikäli he kunnioituksesi ansaitsevat. On väärin kuvitella, että joku kuka on päässyt työelämässä korkeammalle olisi lähtökohtaisesti parempi ihminen.

Ole nöyrä, mutta älä nöyristele. Ole itsevarma, mutta älä koppava. Kukaan ei pidä liian pöyhkeistä ihmisistä. On hyvä pitää jalat maassa, mutta silti pää pilvissä. Tavotteiden asettaminen on erittäin tärkeää. Älä ikinä tyydy, mikäli et ole tyytyväinen, mutta muista kuitenkin, että elämässä tulee esteitä ja vastoinkäymisiä. Vastoinkäymiset ja surut kuuluvat elämään mutta niistä pitää oppia, eikä niisä pidä velloa liikaa.

Kun joskus saat ensimmäisen vakavan tyttöystäväsi, on epätodennäköistä, että olet hänen kanssaan lopun elämää (jos olen väärässä, niin se on todella upeaa). Sydämesi varmasti särkyy ja sinä särjet muiden sydämiä, mutta se pitää tehdä oikein. Älä jätä mitään tilannetta ikinä auki, vaan keskustele asiat loppuun. Oli se parisuhteen päätös tai ystävän kanssa riita. Puhumalla asiat loppuun annat itsestäsi huomattavasti paremman kuvan muille ja tällöin todella harva kantaa sinulle kaunaa, tai puhuu sinusta pahaa.

Elämässä pitää hakea todella paljon kokemuksia, sekä nähdä maailmaa, jotta maailmankatsomus avartuu. Maailma on iso paikka jota pitää tutkia mahdollismman paljon. Muista aina säilyttää uteliaisuutesi ja janosi oppia uutta. Se kehittää sinua ja tekee sinusta paremman version itsestäsi.

Muista pitää hyvät välit ystäviisi ja hanki niitä paljon. Maailma on parempi paikka, mikäli sinulla on useita ihmisiä kenen kanssa jakaa kokemuksia.

Kun joskus saat omia lapsiasi, älä sano heille, että vielä tämä sähköposti tai vielä tämä puhelu. Elä heidän kanssa hetkessä.

Ja mitä tahansa päätätkin tehdä tulevaisuudessa, niin sinulla on minun ja äitisi täysi tuki. Et ole ikinä missään tilanteessa yksin! Paitsi jos pitää syödä sipuli-keittoa, niin minä en tule auttamaan.

Tärkein ohje kaikista on: MUISTA NAUTTIA! Elämä on liian lyhyt tehdäksesi asioita mistä et nauti.

Toivottavasti tämä kirje löytää perille, kun poikamme on aikuinen. Samalla myös toivon, että kirje osuu täysin nappiin ja jokainen kohta on toteutunut hänen kohdallaan.

2 thoughts on “Kirje pojalleni tulevaisuuteen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.