Kiinteiden ruokien syöminen aloitettu

Meillä on syöty kiinteitä ruokia yli kuukauden verran. Benjamin oli hieman alle 4 kuukautta, kun ekan kerran annettiin maistella kiinteitä ruokia ja hyvin näyttää uppoavan. Jotkut vauvat kuulemma sylkevät ruoan aluksi ulos, mutta lapsi on tainnut saada meikäläisen ruokahalun; ruokaa ei syljetä pois! 😀

Aloitimme ensin ihan maistattamalla pieniä määriä, mutta nyt Benjamin syö jo yllättävänkin isoja annoksia. Muutama päivä sitten ihmeteltiin, että mistä tuo känkkäränkkämäisyys nyt tulee, kun ei mikään näyttänyt kelpaavan. Sitten kokeiltiin antaa vähän enemmän kiinteetä ruokaa ja voilá, kundi oli yhtä hymyä. (Tuo on peritty kyllä äidin puolelta!)

Alkuun poika laittoi ruoan mukana kätensä suuhun, joka tietenkin hieman haittasi ruokailua ja teki pikkiriikkisen sotkuista siitä hommasta. Nopeasti se vaihde kuitenkin unohtui, kun hän tajusi että jos jättää tuon tekemättä, niin saa enemmän ruokaa ja nopeammin. Ei mennyt kuin hetki, niin hän nappasi itse jo omasta lusikasta kiinni aina ruokailun yhteydessä ja nyt hänellä on oma vesipullo kahvoineen, jonka hän osaa itse jo laittaa suuhun. Vedenjuonti tosin ei ole suosikkijuttu, sillä tuttipullon nokkamukimaisen pään pureminen vaikuttaa kiinnostavan enemmän. Myös pehmojalkapallo, auto, helistin ja kaikki muut mitä Benkku käsiinsä vaan saa pitää koittaa syödä.

 

Nyt elämä on huomattavasti helpompaa, kun poika saa kiinteitä syödäkseen. Energiaa riittää päivällä ja uni maistuu yöllä. Lemppareina tällä hetkellä on Porkkana&Peruna- ja jälkkäriksi Päärynä-soseet. Vielä emme ole alkaneet tekemään itse soseita, tosin banaania olemme antaneet kaapimalla sitä lusikkaan. Se näyttää maistuvan myös. Kohta siirrytäänkin sormiruokailuun, sillä jätkä on niin näppärä käsistään.

Moni on sanonut, että velli parantaisi yöunia, mutta me emme huomanneet mitään vaikutusta unen laatuun.

Milloin teillä aloitettiin kiinteiden maistelu? Onko joku tietty lemppari jo löytynyt, vai kaikki kelpaa? Oletteko huomanneet eroja maistuvuudessa brändien välillä?

Kohta syödäänkin jo näistä itse.

 

3 thoughts on “Kiinteiden ruokien syöminen aloitettu

  1. Kirsti says:

    Jotenkin on tälläisen isomummmon mieltä hellyttävää lukea ja nähdä isien hoitavan lapsiaan. Kiitos! Myös Presidenttiparin vauvauutiset ilahduttivat. Ja Yösyöttöä on mentävä katsomaan.

  2. TJ says:

    Miksi ihmiset aloittavat kiinteät (terveelle, täysaikaisena syntyneelle) ennen 4kk ikää jos virallinen, tutkittu ja turvallinen ikä on vasta 4-6kk? Minulle on aikoinaan alotettu 3kk iässä koska kallista korviketta kuulemma meni niin isoja määriä. Itse aloitin omalle lapselleni vähän reilu 5kk iässä sormiruokaillen, kun valmiudet täyttyivät. Eikö vanhemmat vaan jaksa odottaa edes sitä 4kk ikää? Mua kauhistutti kiinteitten alotus, mieluiten ois voinu jatkaa pelkällä tissillä vaikka koko vuoden ja nyt harmittaa etten odottanut sinne puoleenvuoteen, koska kiinteitten alotus oli minulle niin suuri stressi ja ahdistus ekat kuukaudet :/

  3. Salla says:

    Meillä aloitettiin kiinteiden syönti 4kk iässä. Ilomielin on poika syönyt ja kiukuttelelut on vähentyneet ja yöllä nukutaan paremmin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.