Kartanonkoski – Meidän naapurusto

Niille joille Kartanonkoski ei sano alueena mitään, kerrottakoon, että se on kivenheiton päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä, sekä Helsingin rajasta. Se on meidän uusi naapurusto.

Asuin 24-vuotiaaseen asti Helsingissä, kunnes muutin ensimmäistä kertaa Helsingin rajojen ulkopuolelle vuonna 2008. Muutto oli toiselle puolelle maailmaa Sydneyhyn, missä asustelin vajaan vuoden. Takaisin Suomeen palatessani olen kiertänyt koko Helsingin läpi. Viikinmäestä Kallioon ja sieltä Taka-Töölöön, mistä tie vei Aurinkolahden rannoille, kunnes ostimme J:n kanssa ensimmäisen oman asunnon.

Kävimme katsomassa useita asuntoja Helsingin kantakaupungista, mutta kaikki fiksunhintaiset asunnot olivat täynnä väkeä tai sitten remontin tarpeessa. Yhtenä päivänä J ehdotti, että mentäisiin katsomaan Vantaan Tammistosta asuntoa, mikä oli suhteellisen edullinen. Päätin J:n mieliksi lähteä sitä katsomaan ja kuitenkin mielessäni mietin, ettei minusta tulisi vantaalaista. Asunnossa hetken oltuani tajusin, että voi paska, minusta tulee vantaalainen 😀

Asuimme muutaman vuoden tuossa kaksiossamme, ennen kuin perheenlisäyksen johdosta oli pakko muuttaa isompaan. Nykyään asumme 89.5 neliöisessä rivitalon pätkässä Kartanonkoskella. Minulla on oma terassi missä on grilli <3

Kartanonkoski on alueena täydellinen lapsiperheille. Lähellä on kaikki tarvittavat palvelut tarhoista, ala- ja yläasteisiin, sekä neuvoloihin. Kauppakeskus Jumboon kävelee noin 10 minuuttia, joten jos minuutin päässä oleva lähikauppa ei kelpaa, niin sieltä varmasti löytyy tarvittava. Tämä on mahtavaa aluetta,  tosin ennen Benkun syntymää minua ei olisi saanut tänne kirveelläkään 😀

Kartanonkoskessa parasta on se, että tämä ei näytä yhtään samalta miltä Suomen muut asuinalueet näyttävät. Rivi-, sekä omakotitaloalue on todella kansainvälisen näköistä ja se on yksi asia mikä tässä paikassa vetoaa puoleensa. Myös liikkumista arvostaville tämä on täydellinen paikka. Aivan vieressämme on kaksi jalkapallokenttää, ulkosali, rullalätkäkaukalo, beach volley -kenttä, sekä upeat juoksumaisemat. Kaikki muovaantuu talven tullen talviurheiluun sopiviksi, joten jokaiselle on jotain 🙂

Autolla täältä pääsee joka suuntaan nopeasti, sillä Kehä 3 on lyhyen ajomatkan päässä, sekä Tuusulantielle pääsee nopeasti, mistä voi liittyä Kehä 1:een muutaman kilometrin ajomatkan jälkeen. Itse ajan töihin noin 12 kilometriä ja mikäli pystyn taistella tuon ajomatkan ilman ruuhkaa, menee se parhaimmassa tapauksessa noin 15 minuuttiin. Lentokentälle ajaa alle 10 minuuttia, joten ei ole ihme, että tässä lähistöllä asuu ainakin yksi lentokapteeni.

Ja yksi tärkeimmistä jutuista on se, että täällä on todella turvallista. Ei siis ihme, että lapsiperheetkin viihtyvät täällä. Tärkeintä kuitenkin on Benkun viihtyvyys ja kundi tuntuu nauttivan alueesta todella paljon. Hän tykkää käydä katsomassa futistreenejä, sekä viereisen koirapuiston koiria. Tänne me nyt jämähdetään ja muutetaan pois vasta kun Benkku muuttaa kotoota pois 😀

Missä te asutte ja mikä tekee teidän asuinalueestanne mahtavaa?

 

 

14 thoughts on “Kartanonkoski – Meidän naapurusto

 1. Marie says:

  Me muutetaan just Töölöstä Pakkalanrinteeseen uuteen Rivariin. Oma piha ❤️. Jännittää tykätäänkö Vantaasta mut lapsille hyvä, että saadaan enemmän tilaa.

 2. Elisa says:

  Kuulostaapa hyvältä asuinpaikalta. Me ollaan asuttu Helsingissä Latokartanossa aikoinaan. Ihailin ohiajaessani Kartanonkosken aluetta. Nyt asutaan pienemmässä kaupungissa missä ”kaikki ” on lähellä.

 3. Pepe says:

  Kartsilla ja Pakkalan kaupunginosassa ylipäätään asuu varmaan melkonen siivu lentokentän työntekijöistä. 😀 Ainakin itsellä tulee jatkuvasti lenkillä vastaan tuttuja naamoja, niin lentäviä kuin maan tasalla työskenteleviä.

 4. Isivuosi says:

  Hienon paikan ootte löytäneet.

  Me asutaan Vantaan Rajakylässä ja viihdytään, ainakin toistaiseksi. Katsotaan sitten, kun tytön on aika mennä kouluun.

  Tästä tekee hienon alueen oikeastaan samat asiat kuin teillä. Lähiliikuntapaikka ja leikkipuisto ihan vieressä samoin kuin koirapuisto, rauhallinen alue ja loistavat ulkoilumahdollisuudet.

  • Faijahommia says:

   Tässä onneksi on koulut vieressä niin ei tarvitse tuota miettiä. Koulu on kyllä todella tärkeä valinta, kun miettii asuinpaikkaa. Sieltä ne ystävät ja vaikutukset saadaan.

 5. Jarno says:

  Asun Eirassa. Alue on rauhallinen ja viihtyisä. Joskus on vaikea löytää parkkipaikkaa, mutta onneksi pysäköintihalli on aika lähellä. Lähistöllä on paljon kivoja ravintoloita sekä koirapuistoja, ja Eiranrannassa/Kaivopuistossa on hienot lenkkeilymaisemat. Spårat 1 ja 3 menee sopivasti läheltä, jos ostoksilta ei tule paljon kannettavaa. Töihin pääsee sujuvasti kävellen, Alepa-fillarilla, julkisilla tai autolla.

  Nuorempana mäkin asuin Kartanonkoskella ja Tammistossa, ja viihdyin mainiosti, mutta nyt kolmevitosena tämä eteläinen kantakaupunki vain tuntuu parhaalta asuinpaikalta. Joka paikkaan pääsee erittäin kätevästi, mutta silti ei tarvitse olla keskustan hälinässä.

  • Faijahommia says:

   Eira on ihan kiva paikka. Meillä oli merikorttelissa toimisto muutaman vuoden. Pelimerkit ei vaan riitä meillä hankkimaan Eirasta omistusasuntoa 😀

 6. Mikael Thurin says:

  Vantaan Kartanonkoskella on yksi ISO vika: aivan liian vähän parkkipaikkoja, vierailupaikkoja ei käytännössä ollenkaan ja asukkaatkin joutuvat laittamaan kiesinsä sakkopaikoille. Kahden auton omistajalle varsinainen painajainen!!!
  LISÄÄ PARKKIPAIKKOJA KARTANONKOSKELLE HETI!!!

  • Faijahommia says:

   Joo se on pienoinen ongelma kyllä. Meillä vieraspaikoille on lyhyt matka, jos auton jättää urheilukentän parkkikselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.