Isänpäivä – Mitä isyys merkitsee minulle

On sanomattakin selvää, että olen todella onnellinen, kun saan kutsua itseäni isäksi. Tuo pieni pellavapäinen poika pyöritti maailmamme ihan uusiksi ja nykyään arjet pyörii hänen aikataulujen ympärillä. Isänpäivä on hyvä muistutus pysähtyä miettimään, missä tilanteessa sitä itse on.

Tiedän, että kaikki isät eivät sitä haluaisi olla ja kaikki eivät saa olla isiä vaikka haluaisivat. Maailma ei ole oikeudenmukainen paikka. Jotkut lapset eivät puolestaan taas saa tutustua isiinsä, vaikka haluaisivat. Syitä tähän on tuhansia. Onneksi minulla on käynyt tuuri ja olen tällä hetkellä täysin siinä asemassa missä haluaisin olla.

 

Itse olen tiennyt aina, että haluan tulla isäksi. Minulla ei ole mitään syytä miksi en haluaisi kasvattaa jälkikasvua ja samalla laittaa prioriteetit elämässäni uusiksi. Älkää käsittäkö väärin, olen edelleen erittäin intohimoinen matkustaja ja tykkään käydä ystävien kanssa leffassa, viettää aikaa yksin yms, mutta tykkään myös todella paljon viettää aikaa poikani ja perheeni kanssa. Prioriteettini siis pyörii enemmän muualla kuin oman napani ympärillä. Tällä hetkellä ykkösenä on tuon pojan oikein kasvattaminen, sekä se, että pystyn tarjoamaan hänelle parhaat aseet tässä maailmassa pärjäämiseen.

faijahommia barcelona

isänpäivä

Vaikka ajoittain kiristelen hampaitani niin paljon, että niska ja leuka on viikon jumissa ja kantapäätä vihloo kuukauden, ei silti moni asia saa niin isoa henkistä hymyä, sekä fiiliksen nostatusta aikaan, kuin töistä kotiin tulemisen jälkeen kuuluu tuon kundin iloinen huuto ”isi tuleeeee!”. Siinä unohtuu kaikki huolet ja murheet mitä mahdollisesti mielessä on saattanut liikkua. Sillon ei paljon muistu mieleen ne hetket, kun poika on piirtänyt värikynillä sohvaan tai heittänyt hyllyllä olevan koristeen maahan niin, että se on hajonnut. Tiedän etten ole yksin tämän asian kanssa, vaan monella vanhemmalla vetää ns rillit huuruun ajoittain lasten kanssa, sille ei vain voi mitään. Lasten täytyy hakea rajoja, se kuuluu kasvuun. ”se on vain vaihe”. Se on myös murto-osa lapsen elämästä ja hyviä hetkiä on aivan varmasti enemmän kuin huonoja.

isänpäivä isänpäivä

Isyys itselleni on ehdottomasti elämäni isoin juttu. Mikään muu ei yllä lähellekkään. Se on valtava voimavara, vaikka kuluttaa ajoittain niin helvetisti. En silti vaihtaisi tätä mihinkään muuhun, sillä joka kerta kun tuo kundi oppii jotain uutta, saan siitä itse niin paljon hyvää fiilistä ja energiaa. Myös Benkun innostus futikseen on pikku pikku plussa 😀

Viettäkää hieno isänpäivä. Toivottavasti ymmärrätte miten onnellisessa ja vastuullisessa asemassa te olette. 🙂

Muistakaa äidit kertoa lastenne isille, sekä isähahmoille, että miten onnekkaita he ovat 🙂

 

isänpäivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.