Jokainen jo synnyttänyt perhe tietää miten mukavia nuo neuvolakäynnit ovat.

Itselleni on nyt jokaisella kerralla tullut sellainen olo, että olen tehnyt jotain väärin. Ensin istun tuolissa tumput suorina sanomatta sanaakaan, sillä 95% keskustelusta kohdistuu naiseen. Tämä tosin on ehkä ihan fiksua, sillä eihän miehen kropassa näy mitään muuta muutosta kuin sympaattinen painonnousu naisen kanssa yhtä aikaa. Kun keskustelu kääntyy mieheen on puheenaiheet lähinnä käskeviä ”ohjauksia”.

Viimeksi kun kävimme neuvolassa oli minun ja neuvolatädin keskustelussa sellainen fiilis, että olin tehnyt jotain väärin ja nyt joudun kärsimään seuraukset. ”Niin, sinä sitten joudut tekemään raskaat nostelut ja sinun pitää valmistautua auttamaan naista kaikin tavoin mmmh. Muista myös, palvoa maata naisesi jalkojen alla ja tee kaikki mitä hän pyytää. Sinun elämä loppui tähän”   No ei keskustelu ehkä noin dramaattista ollut, mutta neuvolasta ulos lähdettäessä tuli samanlainen fiilis, kuin seiskaluokalla reputin kokeen ja opettaja kertoi miksei minusta ikinä tule mitään, sekä antoi bonuksena jälki-istuntua. Tietenkin on itsestäänselvyys, että nainen tulee etusijalle tässä ”siunatussa tilassa”, mutta ei sitä nyt tarvitse neuvolassa naamaan työntää.

faijahommia isä

Alkuun olin innoissani, ja fiilistelin jo neuvolakäyntejä, mutta nyt se on samanlainen instituutti, kuin hammaslääkäri. Tiedän, että sinne on hyvä mennä ja kun käynti on ohi, olen taas valmiimpi ihminen. Jokaisella kerralla sen ensimmäisen kerran jälkeen on jännittänyt, että mitäs väärää minä nyt olen tehnyt. Nyt pelottaa jo pelkkä verenpaineen mittaus, sillä jos se on yhtään poikkeava täydellisestä, on se todennäköisesti neuvola-tätien mielestä minun vika. Olisi pitänyt tehdä enemmän ja hengittää vähemmän tms.

Toivottavasti muiden miesten fiilis ei ole samanlainen. Neuvolatapaamiset on tärkeitä ja suosittelen kaikkia miehiä menemään jokaiseen tapaamiseen mukaan. Se kasvattaa luonnetta ja olet taas valmiimpi kohtaamaan maailman haasteet.

Faijahommia - perheblogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *