Helleaalto ja trooppiset yöt taaperon kanssa on yhtä h**vettiä

Saako sanoa, että onneksi helleaalto ja ne trooppiset yöt ovat ohitse?

Muutimme uuteen asuntoon kuun vaihteessa ja rivitaloasunnossa lämpöä on aavistuksen enemmän kuin kerrostaloasunnon alimmassa kerroksessa. Yöt olivat aivan tuskaa, sillä jos alakerrassa varjopuolella mittari näytti vielä 23.00 aikoihin 30 astetta sisällä, niin voin vain kuvitella miten lämmintä se oli yläkerrassa aurinkopuolella. Yöllä hikoili kuin saunassa ja aamuinen olo muistutti krapulaa. Mittaria ei uskaltanut edes käyttää meidän makuuhuoneessa, sillä tieto olisi varmasti lisännyt tuskaa.

Pahinta tämä helle oli kuitenkin Benkulle, sillä hänestä huokui läpi kuumuuden tuskaa. Nukkumaanmennessä kundi oli aivan hiestä märkä, eikä nukahtamisesta saattanut tulla mitään ja joskus siihen, että kundi nukahti saattoi mennä 1,5 tuntia. Päivällä ei pystynyt olla ulkona, sillä kuumuus oli niin mieletöntä varsinkin niinä päivinä kun ei tuullut. Paras vaihtoehto oli mennä ilmastoituun ostoskeskukseen. Keinumaankaan ei voinut mennä, sillä keinun muovi-/kumiosat olivat polttavan kuumat. Hellejakson aikana kundin syöminenkin oli normaalia huonompaa, eikä lämmin ruoka oikein maistunut. Vettä puolestaan meni ämpärikaupalla, niin Benkulla kuin vanhemmillakin. Onneksi kuitenkin saatiin parvekkeelle edes hetkeksi spa-osasto 😀

Olisihan tuosta nauttinut kahdestaan ihan täysin erilailla, mutta kun lapsi tuskailee yli 30 asteen kuumuudesta, niin ei siinä kauheasti tee mieli mennä maauimalaan koko päiväksi työstämään luodinkestävää rusketusta tai lähteä keskustaan lounastamaan ja taistelemaan turistien kanssa elintilasta Mini Cooperin kokoisten lastenvaunujen kanssa.

Nyt kun helteet vaikuttavat menneen ohi, huomaa myös Benkussa selkeän eron. Kun trooppisset yöt loppuivat, alkoi kundi nukkua rauhallisemmin ja ruoka taas maittaa. Samalla koko yleishabitus muuttui huomattavasti iloisemmaksi ja Benkku jaksoi leikkiä taas enemmän. Vanhempien olo myös helpottui, sillä nyt pystyy tehdä ulkona mitä vaan ja kundilla on enemmän energiaa. Eikä vanhempien tarvitse nyt hikoilla yötä läpi vaan ikkunan ollessa auki tulee välillä miellyttävä viileä tuulahdus.

Lämpö on tottakai aina tervetullutta, mutta trooppiset yöt ja tuollaiset yli 30 ”käristyskupolit” voisivat olla aavistuksem lempeämpiä 😀

Kärsittiinkö teillä noista mielettömän polttavista helteistä vai pystyittekö nauttimaan niistä täysillä? Mikä oli teidän salainen ase?

5 thoughts on “Helleaalto ja trooppiset yöt taaperon kanssa on yhtä h**vettiä

 1. Jenni says:

  Jep, vanha kaksikerroksinen hirsitalo, jonkamutta luulis hengittävän ja pysyvän viileänä… paskat. Yläkerta iltaisin/öisin ku saunalähin, 2v onneks nukkusataa ihan ok talon viileimmässä huoneessa. MUtta itselle näin raskauden vikoilla viikoilla alko olemaan jo suhteellisen epätoivonen olo.

  Eli tervetuloa sade ja viileämmät kelit!

 2. tiinuli says:

  Voi että?, no nyt helpotti.
  Meillä puolitoistakerroksinen omakotitalo vähän metsän vieressä. Ilmalämpöpumppu käytössä välillä.Myöhään iltaisin pidettiin oveja auki ja vähän aikaa joskus yölläkin kun syötin parikuukautista vauvaa. Sisälämpötila oli n.+25-26. Pysy siis ihan asiallisena. Meillä myös 2.5 vuotias taapero. Kaikki nukkui hyvin ja oli peittoakin päällä välillä?.
  Ruoka maittoi taaperolle huonosti helteillä.
  Ulkona oli kuuma joten mieluimmin välillä oltiin sisällä jossa viileämpää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.