Faijan yövuoro – Vinkit pitkään yöhön

Jos lapsi tuppaa valvomaan yöllä on hyvä keksiä virikkeitä, joilla itse pysyy virkeänä ja välttää torkkumisen. Jos siis näin halajaa.

J vaikutti päivällä todella väsyneeltä, joten illan tullen päätin pakottaa hänet makuuhuoneeseen nukkumaan ja samalla me pikkujäbän kanssa vallattiin olohuone. Tulin itse kotiin vasta 22.00 jälkeen futismatsista, joten keho kävi kierroksilla, eikä unesta ollut puhettakaan muutamaan tuntiin. Siinä samallahan oli hyvä käyttää aika hyödyksi ja antaa toisen nukkua.

Tätä kirjoittaessani yöllä tajusin, että on helppoja tapoja viihdyttää itseään, mikäli vauvan nukkuessa ei uni heti tule silmään. Yksi hyvä keino on pelata illalla futismatsi uusilla nappiksilla ja rullattaa päkiöistä pottuvarpaan alapuolelta nahat kasaan. Sen päälle kun astuu, niin se kipu piristää todella paljon ja samalla voi kokeilla omia kivun rajojaan. Fiksua näin yöllä 🙂

Toinen oikeasti fiksu tapa on katsoa sarjoja. Aloin seuraamaan The Flash -nimistä sarjaa Netflixistä. Sarja itsessään ei ole mikään maailman paras mutta siihen jää koukkuun. Eli ei muuta kuin ahmimaan sarjoja siihen asti, kunnes Viaplaylta alkaa NHL-ottelut. Itselläni on enää maksimissaan 7 yötä, jolloin lätkää pystyy seurata ennen kuin suomalainen nostelee pyttyä jäällä. Onneksi syksyllä sitten jatkuu NFL, joten mielelläni valvon tarvittaessa ainakin su-ma -yöt 😀  (Psssst. Tällä naiset saatte lähes kaikki miehet valvomaan öitä. Hommatkaa niille Viaplay)

Myös pelien pelaaminen ja tietovisojen tekeminen auttaa pitämään hereillä jos tarvitsee valvoa. Siinä ajatustyöskentely pitää mielen ja kehon virkeänä.

Sitten kun aamu koittaa ja lapsi naureskelee partaansa, kun iskä näyttää siltä, että olisi ollut kolmen päivän ryyppyputkella, on hyvä ottaa päiväunet ja siirtää vastuu äidille. Uskomatonta kyllä, mutta tähän valvomiseen alkaa vähitellen tottua. Toisaalta varmasti sitä tottuisi neuloihin kynsienkin alla, joten eihän tuota tottumista kannata juhlia.

Onko teillä tapoja pysyä hereillä yöllä jos sellaiselle on tarvetta?

One thought on “Faijan yövuoro – Vinkit pitkään yöhön

  1. Kirsti says:

    Ennen ei hoidettu vauvoja niin tunnollisesti, että yritettiin pysyä hereillä. Ei! Päinvastoin yritettiin nukkua joka mahdollinen pätkä itkujen välissä. Tosin meilläkin oli vuorot imetyksen lopettamisen jälkeen sille, kumpi pomppasi pystyyn. Annoit hauskoja vinkkejä, jos tosiaan on tarkoitus odottaa hereillä vauvan heräämistä. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.