Faija vastaa -osio

Avasin viikko sitten Kysy Faijalta -palstan postaukessani ja oli hauska huomata, ettei kukaan viitsinyt julkisesti kysyä mitään, mutta sähköposti ja some-tilien inboxit pirisivät kiitettävään malliin. Useita teistä kiinnostaa selkeesti saada miehen mielipide, sekä apu johonkin polttavaan aiheeseen.

Kaikkiin en valitettavasti saa vastausta, sillä teiltä tuli myös niin kiperiä kysymyksiä, etten osannut vastata niihin ja pahoittelinkin heille jo yksityisesti. Aloitetaan kuitenkin suht vaikeasta aiheesta:

KYSYMYS 1

Meillä yrittäjä isä. Poissa 12h päivästä ja näkee poikaa n 1h illassa. Miestä tämä vaivaa, mutta samalla huomaan, että hänen pinnansa on todella kireä ja kirosanat lentelee helpolla jos esim pojan lusikka lentää lattialle heittäen puurot isän päälle.

Kyssärinä siis olisi myös, että miten kannustaa miestä olemaan enemmän pojan kanssa kahenkesken jotta poika ja isä ja minö hyötyisimme siitä.  Vauvatonta itse olen viimeksi saanut syyskuussa. Kokisin tärkeäksi että osaisin pyytää oikein miestäni olemaan enemmän kahenkesken pojan kanssa mutya niin ettei olisi syyllistävä/holhoava/pakottava tai niin edelleen. Hän kuitenkinnon mitä ihanin mies ja mahtava isä.
Paha kysymys ja vaikea tilanne. Itse olen poissa myös suurimman osan päivästä ja näen lastamme arkisin vain reilu tunnin aamulla, sekä pari tuntia illalla ennen kuin hän menee nukkumaan. Nämä ajat tosin pyrin viettämään Benkun kanssa mahdollisimman hyvin. Kannattaa vain rohkeasti pyytää miestä olemaan kahden vauvan kanssa, että sinä pääset hetkeksi hengähtämään. Ei mies siitä suutu. Itse joudun jopa ajoittan pakottamaan J:n ulos tai kaupungille, että saan olla Benkun kanssa kahden. Rohkeasti siis ehdota, että ensi viikonloppuna voisit lähteä ”kylille” käymään ihan yksin. Toivottavasti mies ymmärtää ja asiat helpottuu 🙂
KYSYMYS 2
Kumpi teillä maksaa kaikki rattaat, ruoat, sekä muut ostokset? Meillä minä joudun ostamaan kaikki ruokatarvikkeet ja kaikki isot ostokset laitetaan puoliksi koska minä käyn päivisin kaupassa. Eli maksan siis reilusti enemmän lapsen menoista, sekä meidän omista ruokamenoista.
Eihän tuon noin pitäisi mennä! Meillä minä olen ostanut suurimman osan sängyistä yms ja rattaat otettiin osamaksulla. Ruoka menee noin 50/50, mutta ennen kuin J menee takaisin työelämään ja tukien pienentyessä vastuu siirtyy varmasti enemmän minulle.
KYSYMYS 3
Meidän perheessä lapsen isä käy juhlimassa ystäviensä kanssa joka viikonloppu ja minä joudun olla joka viikonloppu lapsen kanssa kotona kahdestaan. Sitten kun mies tulee baarista kotiin on hällä seuraavana päivänä krapula eikä pysty leikki lapsen kanssa. Miten tähän voi saada stopin??
Todella valitettava tilanne ja teidän on pakko keskustella tuosta ongelmasta. Ei lapsen hoitaminen ole pelkästään äidin vastuulla.
KYSYMYS 4
Olen huomannut, että lapsenne katsoo paljon televisiota. Ettekö ole huolissanne lapsen kehityksen kulusta ja aivoista.
Tuotanoinnniiiiiin.. Lapsi katsoo Pikku Kakkosta ja kanssani futista noin 10 minuuttia per ottelu, sekä kääntyy aina TV:tä kohti, kun kuulee sieltä mainosmusiikkia tai Emmerdalen tunnarin. Melkein enemmän Benkku katsoo faijan naamaa,kuin telkkaria. Ja ei, emme ole huolissamme.
KYSYMYS 5
Etkö kyllästy kuvaamaan teidän vauvaa, kun sulla on niin paljon kuvia siitä instassa.
Helppo vastaus. HEEELLLL NAAAW!!!
Tässä yksi kuva mikä ei ole Benkusta, eikä liity postaukseen mitenkään. On vaan teille tuomassa uskoa paremmasta ja kirkkaammasta huomisesta:
Laittakaa lisää kysymyksiä. Osaan näistä oli kiva vastailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.