Faija vapaalla – Viikonloppu Lontoossa

lontoo

Faija vapaalla!

Viime viikonloppu oli hieman tavallista erikoisempi, sillä olimme veljeni ja isäni kanssa Lontoossa, missä juhlittiin hänen 60v -syntymäpäiviään. Tässä pikainen katsaus tuohon viikonloppuun.

Tarkoitus oli viedä faija katsomaan Valioliiga-ottelua, sillä hän on seurannut sitä samalla tavalla, kuin monen oman ikäluokan vanhemmat TV2:lta aina lauantaisin. Kun buukkasimme reissun, oli sinä viikonloppuna kolme ottelua Lontoossa, mutta kun matka läheni kaksi ottelua siirtyi sunnuntaille, emmekä olisi kerenneet katsoa niitä lentoaikataulujen takia. Isojen joukkueiden ottelut olivat siis suljettu pois ja suuntasimme Etelä-Lontooseen Crystal Palacen ja Brightonin väliseen otteluun.

Ottelu oli kahden pienen joukkueen kohtaaminen, mutta jos olisin tiennyt, että miten älytön meininki ottelussa tulee olemaan, olisin fiilistellyt tuota jo pitkään ennen lähtöä.

Upea meininki ottelussa.

Olen käynyt katsomassa useita futismatseja maailmalla ja tässä oli paras meno katsomossa mitä olen koskaan nähnyt. Samalla myös hieman murheellinen. Olimme vieraskatsomon vieressä ja nämä fanit kuulemma vihaavat toisiaan. Se näkyi aika selkeästi, sillä jatkuvasti aikuiset miehet hakivat ottelunjälkeistä tanssiparia vastustajien joukoista huutelemalla toisilleen, näyttämällä runkkausliikkeitä, keskisormia, sekä heittelemällä kolikoita. Toivottavasti tanssit jäivät matsin jälkeen tanssimatta. Poliiseja ottelun jälkeen oli ihan älyttömästi stadionin lähistöllä, joten tuskinpa mitään isoa rähinää nähtiin. Tämä oli ottelu mitä en suosittelisi nuorille lapsille. Futisfaneille tämä on kuitenkin niin erikoinen kokemus, että siitä nautti todella paljon. Kannattajat selkeästi elävät täysillä joukkueen mukana.

Ennen ottelua näytimme faijalle nähtävyyksiä keskustasta. Olemme veljeni kanssa olleet aiemminkin Lontoossa pariin kertaan, joten seudut olivat suhteellisen tuttuja.

Lähtöpäivä.

Ottelun jälkeen suuntasimme Lontoon keskustaan Oxford streetille kaupoille ja syömään. Tämän jälkeen alkoi vanha ukko väsähtää ja menimme hotellille hieman lepäilemään. Yli 20 kilometriä kävelyä otti veronsa ja päätimme mennä veljeni kanssa vain elokuviin sympaattiseen leffateatteriin joen rannalla istuskelemaan, jonka jälkeen yöunet maistuivat.

Sunnuntaina piti käydä kävelemässä muutamassa eri paikassa joen rannassa, mutta myrskypuhurit olivat aivan älyttömiä, joten päätimme suunnata Natural History Museumiin. Siitä suuntasimme pubiin syömään, missä söin elämäni parhaan chicken tikka -annoksen. Vieläkin fiilistelen sitä 😀

Lontoo on kiva paikka, mutta aavistuksen liian iso omaan makuun. Futismatkalle se tosin on hyvä kohde, joten jos sinä tai puolisosi tykkäätte jalkapallosta, niin menkää / ostakaa lahjaksi futisreissu Lontooseen. Tämä faija suosittelee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.