Faija suosittelee – Keskuskirjasto Oodi

Kun Suomi täytti 100 vuotta, antoi se itselleen lahjan: Keskustakirjasto Oodi.

Nyt on faijakin päässyt muutaman kerran tutustumaan kyseiseen laitokseen ja vaikka en ole vuosiin ollut kirjastojen ystävä, näkisin silti itseni siellä selailemassa lehtiä. Sen verran upea paikka se on. Yksi parhaimpia puolia Oodissa on tähän elämäntilanteeseen peilaten kuitenkin se, että sitä rakentaessa on ajateltu lapsia.

Lapsille on kaksi eri leikkipaikkaa, joista toinen on alakerrassa ja toinen yläkerrassa. Yläkerrassa olevassa paikassa on hyllyt täynnä lastenkirjoja ja mukavat sohvat, joissa voi uppoutua esimerkiksi Muumien maailmaan tai pelata lautapelejä. Ensimmäistä kertaa kun olin Oodissa, oli sielä kuulemma alkamassa Risto Räppääjän lukuhetki. Se hieman selitti sitä sairaalloista lasten määrää. Samassa päädyssä on myös salainen satuhuone, missä voi rauhoittua lukemaan satuja. Sieltä löytyy lastenhoitohuoneet, sekä vaunuparkki. Vaunujen kanssa pääsee vaivattomasti paikasta toiseen, sillä Oodissa kulku on tehty esteettömäksi. Tästä iso hatunnosto suunnittelijalle.

Hienointa Oodissa on se tilan väljyys, sekä äänimaailma. Ihmisten puheensorina ei haittaa yhtään, sillä se jotenkin vain häviää tilaan. Jos haluaa olla täysin rauhassa, niin Oodissa on myös äänieristettyjä koppeja joissa voi tehdä töitään täysin rauhassa.

Toisesta kerroksesta löytyy myös 3D-tulostimia, missä voit tulostaa itsellesi vaikka avaimenperän, kaukosäädintelineen tai mitä ikinä päähäsi juolahtaakaan. Samasta kerroksesta löytyy myös studiotilaa, jota voi varata.

Kaikenkaikkiaan Oodi on todella upea paikka jossa voi viettää useita tunteja, sillä sieltä löytyy yläkerran pienen kahvion lisäksi myös alakerran ravintola, josta voi ostaa kunnon ruokaa.

Suosittelen laittamaan paikan to do-listale, mikäli ette ole sinne vielä kerenneet 🙂

Joko muuten katsoit uusimmat tuotteet Faijahommia-verkkokaupasta? Upeita kolitseja ja mahtavia lahjoja, niin faijoille, kuin mutseillekkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.