Faija lomalla: Venetsia, Italia

Tässä postauksessa avaan hieman Venetsia -reissua, sekä kaupungin erikoista tunnelmaa. Pulan matkapostauksen säästän myöhemmäksi, sillä tämä kuumuus täällä on aivan tajutonta.. Nyt kuitenkin hetkeksi takaisin Venetsiaan ja sen erikoisille kanaaleille.

Päätimme lähteä pienelle päiväretkelle Pulasta Venetsiaan, koska matka autolla on ”vain” noin kolme ja puoli tuntia. Tämä oli roadtrip mikä kannatti tehdä, sillä Venetsia on visuaalisesti upea kaupunki. Jokaisen kulman takana on jotain uutta ja jännää. Erikoista on myös se, että jokainen kanaali näyttää hieman erilaiselta ja niitä jaksaa ihmetellä tuntikausia. Vaikka olen reissannut kohtalaisen paljon, en ole silti törmännyt näin eriskummalliseen paikkaan yhdelläkään reissullani. Katso muuten tästä linkistä top10 matkasuositukseni (ennen tätä reissua).

Jos ajat Venetsiaan autolla joudut ylittämään todella pitkän sillan ja sitä ajaessasi et näe juurikaan sitä oikeata Venetsiaa. Oikealla on meri, vasemmalla junarata ja edessä on parkkitalojen takaseinät. Kun parkkeeraat auton parkkihalliin ja kävelet siitä ns julkisen liikenteen lauttoihin, alat hetken kuluttua ymmärtämään miksi ihmiset hehkuttavat Venetsiaa.

Kun vene kurvaa syvemmälle Venetsian pääsaaristoon sisälle, alkaa näkymään pienempiä kanaaleja ja gondoleja joiden kyydissä istuminen maksaa 80€. Onhan sellaisen kyydissä varmasti kiva istua ja saa hienon kuvan Instagramiin, mutta se gondolien määrä minkä näimme muutamassa kanaalissa näytti enemmän Helsingin Mannerheimintien iltapäiväruuhkalta, kuin rauhalliselta ja romanttiselta veneajelulta. Jos haluat, että joku laulaa sinulle, niin se maksaa todella paljon extraa. Joten gondoliajelun romanttisuus ja herkkyys katosi ainakin omista mielikuvista välittömästi. Ukotuksen tunnetta oli ilmassa niissä veneilyissä.

Parhaimmillaan tässä kulmassa meni 5 minuutin aikana noin 30 gondolia.

Venetsiassa voi joutua pahasti huijatuksi, mikäli ei yhtään tarkkaile hintoja. Esimerkiksi Pyhän Markuksen torin läheisyydessä olevat ravintolat ottavat törkyhintoja kaikesta. Yhdessä ravintolassa kokis maksoi 8€. Kävelet alle minuutin mihin tahansa suuntaan, niin ruoka ja juoma on jo normihinnoissa.

Ravintolasuosituksia minulla ei kovin montaa ole, mutta Pyhän Markuksen torin lähellä oleva Rossopomodoro -niminen ketjuravintola tarjosi aivan mielettömän hyvät napolilaiset pizzat. Pizzat alkupaloineen, useiden juomien kanssa maksoi neljältä noin 100€. 50 metriä torille päin hinnat olisivat olleet huomattavasti enemmän ja tuskin niin hyviä.

Kerkesimme kävellä Venetsiassa yhteensä noin 20 kilometriä emmekä kerenneet kuitenkaan näkemään pääsaarien kaikkia paikkoja. Olisi ollut mahtavaa jos olisi riittänyt aikaa käymään myös muilla saarilla. Venetsia ei siis välttämättä ole optimaalinen matkakohde nopealle viikonloppulomalle, sillä siihen kannattaa varata aikaa, jotta ei joudu juosta koko paikkaa läpi. Kannattaa myös nauttia kahvia tai kesällä kylmää juotavaa jollain Venetsian useista terasseista ja antaa ajan, sekä ihmisten vain virrata ohi.

Venetsia ei myöskään ole mikään unelmakohde lapsiperheille, sillä sielä on niin paljon portaita, kapeita kujia turistiryhmineen, sekä uiseita kohta, missä itseänikin hirvitti kävellä. Putoaminen veteen ei tuskin ole vieras ongelma siinä kaupungissa.

Suosittelen siis pareille ja soolomatkaajille, että menkää Venetsiaan. Ottakaa irtiotto arjesta ja menkää ihmettelemään tuota todella erikoista paikkaa. Vaikka hintataso on aavistuksen Pulaa kalliimpi, on se silti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.

Oletko mahdollisesti itse käynyt jo Venetsiassa ja onko antaa tuleville reissaajille suosituksia? Kerro vinkkisi kommentteihin.

 

3 thoughts on “Faija lomalla: Venetsia, Italia

  1. Pingback: Faija lomalla: Pula, Kroatia - Faijahommia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.