Faija lomalla: Pula, Kroatia

Varasin ystävieni kanssa alkuvuodesta lomareissua ja pitkän mietinnän jälkeen meille tuli matkakohteeksi Kroatian Pula. Tarkoitus oli ensin mennä Adrianmerta etelämmäksi Montenegroon tai Albaniaan. Kuitenkin Airbnb-vaihtoehdot noissa maissa oli meidän kohdalta todella epäsuotuisat ja päätimme mennä Pohjois-Kroatiaan, Pulaan.

Pula on todella pieni paikka. Nähtävää siellä ei juurikaan ole, mutta jos haluaa vain kellua meressä ja nautiskella elämän hitaudesta, tämä paikka kannattaa katsastaa. Omasta mielestä viime vuoden Kroatian matkakoteeksi valikoitunut Split on huomattavati mukavampi paikka. Siellä elämän helppous viehätti. Katso Splitin matkapostaus tästä linkistä.

Pulassa on kuitenkin se hyvä, että sieltä on lyhyt matka useisiin paikkoihin, kuten esimerkiksi yhteen Kroatian sympaattisimmista kaupungeista, Rovinjiin. Upea keskiaikainen satamakaupunki, missä talot nousevat suoraan merestä ilman rantabulevardia tai rantaa. Monien asukkaiden terassi oli suoraan meren päällä.  Myös Rovinj on pieni kaupunki ja se on puolessa päivässä sahattu läpi, mutta se kannattaa kuitenkin käydä katsomassa. Pulasta ajaa hieman alle tunnin sinne ja se on todella sen arvoinen reissu. Samalla voit katsoa aaltoilevaa merta kun vietät aikaa yli 2000 vuotta vanhassa satamakaupungissa ja nautiskelet punaviiniä, sekä herkullista ruokaa.

Yksi suurimmista turistinähtävyyksistä Rovinjissa.
Rovinjin upeita taloja

Me päätimme lähteä Rovinjin lisäksi hieman pidemmälle ja ajoimme Venetsiaan. Siitä voit lukea enemmän tästä linkistä.

Nyt kuitenkin takaisin pulaan.

Pulassa ruoka on edullista ja keskustan kapeilla kaduilla voit tehdä halpoja ostoksia, sekä piipahtaa yhdelle oluelle, viinille, tai drinkille yhteen sen lukuisista kuppiloista. Itse keskusta ei kuitenkaan ole kummoinen, sillä tuo väkiluvultaan Mikkelin kokoinen kaupunki ei suurta keskustaa oikein tarvitsekaan.

Rannat Pulan alueella ovat kivikkoisia, joten ahkerien uimareiden on hyvä varautua uimakenkiin. Esimerkiksi turistikrääsäkaupoissa ne maksavat noin 15€. Ne helpottavat hieman veteen menemistä ja estää esimerkiksi merkimakkaran päälle astumista paljaalla jalalla. Niitä on merenpohjassa aivan liikaa. Vesi on suhteellisen lämmintä ja kirkasta, joten siellä on mukava viettää aikaa esimerkiksi snorklaamalla tai kellumalla uimapatjalla.

Meidän kotiranta

Yksi rantasuositus mitä pystyn antamaan on Premantura. Tänne kannattaa mennä heti aamusta, sillä jo ennen 11 joutuu hetken jonottamaan rannalle pääsyä auton kanssa. Rannalla ei ole hiekkaa, mutta pitkät suorat kivialueet ovat yllättävän mukavia, kun alla on jokaisessa krääsäkaupassa myytäviä pehmusteita.

Alueella on myös todella erikoinen ravintola, Safari bar, joka on rakennettu keinotekoisen bambu-viidakon sisään. Siellä on baari mistä saa kulhollisen sangriaa, kylmää juotavaa, sekä ruokaa.

Yksi Premanturan suosituimmista aktiviteeteista.

 

Premantura

Pula itsessään ei ole mitenkään erikoinen enkä voi suositella tätä hymyssä suin matkakohteeksi. Jos kuitenkin halpojen lentojen johdosta matkakohteeksi valikotuu Pula, suosittelen lämpimästi auton vuokraamista ja täsmäiskujen tekemistä lähipitäjiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.