Ensimmäistä kertaa All Inclusive -lomalla – Mitkä on faijan fiilikset

Lähdettiin viime viikolla perheen kanssa viikoksi Gran Canarialle nautiskelemaan lämmöstä ja siitä, ettei tarvitse tehdä juurikaan mitään. Suunnaksi meillä pitkän miettimisen ja analysoinnin jälkeen varmistui Maspalomas ja siellä sympaattinen THe Hotel Koala Garden. En tiedä paikan muiden hotellien tasoja, mutta tuollaiseen helppoon elämiseen paikka oli hyvä, mutta tuskin menisin sinne enää uudestaan.

Hotelli itsessään oli aika pieni ja hyvin erilainen kuin muut hotellit. Siellä huoneita kahdessa kerroksessa ja talot olivat noin 4 asunnon levyisiä. Jokaisessa rakennuksessa siis oli noin 8 huoneistoa, jotka olivat kaksioita. Asunnot olivat ympyrän muodossa muutamassa eri ryppäässä ja kaikilla ns pihoilla oli omat altaat lapsille ja aikuisille.

All inclusive oli siitä hyvä, ettei tarvinnut alkaa miettiä, että missä syödään ja mihin mennään. Tämä oli ihan uusi kokemus minulle ja mikäli ruoat olisivat olleet aavistuksen paremmin tehtyjä, olisi se ollut aivan täydellinen setti. Vaikka hotellin ruoat eivät voittaneet faijaa puolelleen, all inclusive puolestaan sai. Jatkossa perheen kanssa reissatessa, on all inclusive todennäköisesti aika ratkaisevassa asemassa hotellia ja paikkaa varatessa.

Lentokentältä Maspalomakseen pääsee taksilla ja bussilla, mutta me päätimme vuokrata auton, sillä viikon vuokra vakuutuksineen ja turvaistuimineen oli pikkuruisen Volkswagen Polon kohdalla alle 200€. Sillä pääsee vaivattomasti paikasta toiseen ja jos on pieni lapsi mukana reissussa, niin hän ei jaksa kävellä 10 minuuttia pidempää 😀

Meillä kävi hyvä tuuri ja koko tuon viikon ajan saaren eteläpuolella oli hyvät säät, kun taas pohjoisessa Las Palmasissa oli hieman kylmempää ja pilvistä. Jo aamupäivisin auringossa oli yli 20 astetta. Voitte vain uskoa miten hyvää se teki koko perheelle.

Oli hauska huomata, miten Benkku tykkäsi olla ulkona lämpimässä ilman toppahaalaria ja pipoa. Koko kundi syttyi ihan uuteen eloon ja kaikki oli uutta, sekä hienoa. ”Oooooo” kuului vähän väliä aina kun nähtiin esim palmu, kissa tai iso bussi 😀 Varsinkin uiminen oli Benkun mielestä ihan mahtavaa. Joka päivä piti päästä uimaan ja altaassa piti olla aina todella pitkään, vaikka altaan vaipuessa varjoihin jopa faijaa alko paleltamaan 😀

Rannalla käytiin ihmettelemässä parina päivänä meininkiä, mutta se näytti sellaiselta, ettei sinne oikein viitsinyt mennä lapsen kanssa. Ainakaan kiviseen rantaveteen. Huomattavasti paremmat rannat lapsille oli Mallorcalla, missä miehen sukukalleudet osuu veteen vasta kymmenien metrien kahlailujen päästä.

Jos elämän ja loman helppous kiinnostaa, niin suosittelen ottamaan all inclusive -tyylisen ratkaisun tai ainakin puolihoidon. Pienen lapsen kanssa turha jaagailu stressaa ja vie nautintoa pois. Toki ruoat (hotellista riippuen) voivat olla parempia, mutta se turha ajankulutus ja ravintoloiden etsiminen ainakin minua ärsyttää.

Reissaaminen lapsen kanssa on aika erilaista, kuin kaverin tai puolison kanssa. Erilaista, mutta antoisaa. Ei siitä saa niin isoja kiksejä, kun kaveri ihastelee esim juoksevaa koiraa, tai miten hyvää nakit ja pavut on, kun taas lapsen kanssa itsekin nauttii tämän fiilistelystä 😀

Jos haluat lukea lisää reissaamisestani, niin avaa tämä linkki. Tässä on top10 paikkaa missä olen ollut.

Tästä linkistä näet upeita tuotteita verkkokaupastamme. Osta lapsen isälle The walking dad -t-paita, tai lapsen äidille upea MUTSI-kollegepaita.

Mutsi collegepaita äideille | Valkoinen

2 thoughts on “Ensimmäistä kertaa All Inclusive -lomalla – Mitkä on faijan fiilikset

  1. Christa says:

    Minä olin joskus kovasti All Inclusiveä vastaan ja edelleenkin tykkään enemmän toisenlaisista lomista, mutta myönnettävä on että lasten kanssa pääsee helpoimmalla AI-hotellissa. Meidän lapset ovat jo kouluikäisiä, mutta silti se ravintolan valinta ja sen jälkeen ruoan valinta (kun ei löydy sopivaa) kiristävät helposti lomamielenkin. AI-hotellissa voi vain mennä syömään kun tulee nälkä ja kaikille löytyy pöydästä jotain. Tähän mennessä käymissämme hotelleissa ruoka on ollut hyvätasoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.