Ensimmäinen vuosi päiväkotia takana – Kooste vuodesta

Hetki sitten Benkulla ensimmäinen vuosi päiväkotia täyteen. Viime elokuussa kun päiväkoti alkoi, oli kundia vaikea saada jäämään ilman itkua aamiaispöytään. Nyt hän itse suunnilleen juoksee sinne ja vilkuttelee iloisena, kun jompi kumpi vanhemmista lähtee töihin.  Aiemmin hän myös pois haettaessa oli aivan väsynyt ja istuskeli rattaissaan, mutta nyt lämpimien ilmojen tultua hän ei malttaisi lähteä pois leikeistään, eikä väsymyksestä ole tietoakaan.

Ensimmäinen vuosi

Miten muutos ensimmäisen vuoden aikana sitten näkyi lapsessa? Ainakin ihan mieletön kehitys puhumisessa. Benkku puhuu jo todella selkeästi ja paljon ikäisekseen. Hän ymmärtää jo lähes kaiken mitä hänelle sanoo ja osaa vastata takaisin. Hänen leikkitaidot ovat parantuneet myös huimasti, sillä nyt hän osaa leikkiä itsenäisesti ja jotain muutakin kuin pallolla heittelyä, sekä autoilla ajamista.

Hän ottaa nykyään muut ihmiset paremmin huomioon eikä vierasta niin paljoa. Aikaisemmin hän ei juuri lähipiirin ulkopuolella oleville ihmisille puhunut, ennen pitkää tutustumisaikaa. Nykyään hän uskaltaa jopa sanoa vieraille ihmisille esimerkiksi ”saako koiraa silittää”. Päiväkodin hoitajat olivat aluksi Benkulle paha paikka, sillä hän vierasti heitä todella paljon ja jäi kyynel silmässä päiväkodin aamiaispöytään. Nykyään, kun hän osaa luottaa hoitajiin, jää hän ilomielin päiväkotiin. Hyvillä hoitajilla on todella iso merkitys lapsen kasvatuksessa. Tätä ei voi korostaa liikaa.

Benkku viettää enemmän aikaa ryhmänsä tyttöjen kanssa, sillä kaikki pojat ovat häntä vähän vanhempia, eikä heidän leikit niin paljoa kiinnostele. Tosin tyttöjen kanssa leikit ovat välillä hieman outoja (en osaa sanoa kumpi vaikuttaa kumpaan), sillä yksi päivä kun kävin hakemassa Benkkua päiväkodista, hän seisoskeli liukumäellä muutaman tytön kanssa ja kaikki huutelivat ”Tuli kakka. Ei tullukaan”. Onkohan tuo leikki sitten parempi, kun toisiaan lapioilla lyöminen…?

Lapsen vieminen päiväkotiin oli mielestäni erinomainen idea, vaikka Benkku olikin vasta lähes 1,5-vuotias. Hän on kehittynyt todella huimaa vauhtia ja uskon, että suurin osa johtuu siitä, että hän on saanut viettää aikaa muiden lasten kanssa. Päiväkoti on ollut meillä ainakin erittäin toimiva ja toivottavasti kehitys jatkuu yhtä hyvänä myös kesän jälkeen 🙂

Milloin teillä vietiin lapsi päiväkotiin ja miten olette kokeneet lapsen kehittyvän sielä?

 

Muista myös katsoa verkkokaupasta loistavia vaatteita koko perheelle TÄSTÄ LINKISTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.